WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

23 June 2011

Aqil peminat tegar Aliff Satar

Yosssshhhhhh!!!anak bujang aku sorang tu minat giler ngan si aliff satar nie...aku ingat kan dia x kenal muka si aliff nie...ghuper2 nya dia kenal koooo.....aqil mmg suke giler dgn lagu ' Jangan Nakal' yg ada lirik plissss...plis...plissss...kamu jgn nakal...ooo kalo suh dia nyanyi gerenti dia ulang byk kali....

Aku plaks mmg x penah le dedahkan dia tgk artis2 nie menyanyi ke apa...tapi kalo dlm kereta tetiba ada lah lagu si aliff ni nyanyi ngan si joanna ' kalau cinta' aqil leh cam tu suara si aliff...siap cakap ' ha...tu lah plis..plis..plis...!!!" mmm agak terkejut gaks le dia boleh tahu n cam suara aliff satar tu...

Baru-baru nie plaks kitorang tertengok citer 'suria di cordoba ' kan si aliff nie ada berlakon...wahhh aqil peminat no.1 citer tu...aku x layan sangat...tapi agak2 nya citer tu best kot sbb ayahnya kata cam best je...boleh si aqil nie cakap ' ha...mama ni lah plis..plis..plissss tu...aqil suka dia..." eh aku agak pelik camner dia leh kenal muka si aliff ni ye???dia tgk dari mana? aku agak heran gaks la...x kan lah kat taska dia pengasuh dia bukak video klip lagu nie???mmmm agak musykil sket....

xpe lah aqil mama x kisah aqil ada minat2 mana artis...ambik contoh2 yang baik je yea...tapi aku x suke le plaks dlm citer ' suria di cordoba' tu si aliff ni jadik budak jahat....kang takut aqil terikut2 plaks watak dia tu...sbb skg pun aku tgk aqil dah pandai gulung kertas masuk dlm mulut pastu hembus ala-ala cam org hisap rokok...pada hal kat umh ayahnya mana ada smoking pun...nie aku rasa dia ikut jejak si aliff dlm citer tu lah...sbb haritu aku tgk si aliff nie berlakon tgh hisap rokok...mmm memepengaruhi gaks kan???riso plaks aku..apatah lagik aqil nie peminat tegar si aliff nie...mesti lah smue yg si aliff ni buat dia akan ikut...dia kan budak kecik mana paham apa2....pastu dlm citer tu pun si aliff ni ada gaks wat aksi2 ganas pukul2 org...aku tgk aqil pun terikut...sesedap dia je nak tumbuk2 kakak sedara dia....aku pun kekadang dia wat aksi gaduh ngan aku....heeeeee...camno ni???

lirik jangan nakal...

Semua tahu kamu cantik
Semua tahu kau menarik
Kau bidadari terhebat
Membuat cintaku makin kuat

Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini

Chorus
Please please please
Kamu jangan nakal
Ku pergi sebentar
Bukan untuk curang
Please please please
Kamu jangan nakal
Nanti aku datang
Bawa yang kau pesan

Diriku untukmu

Semua tahu kau milikku
Semua tahu ku cintamu
Ada pun yang memandangku
Betapa beruntungnya aku

Kadangkala ku cemburu buta
Saat ramai mata terpesona
Terlebih saat ku mahu pergi
Di saat itu kau ada di sini

Ulang Chorus

Bukan aku terlalu
Mengawal sikapmu
Ku hanya terlalu
Terlalu sayangi kamu
Ampunkan aku terlebih-lebih
Jagakan kamu
Ku cintamu
Kau cintaku

Ulang Chorus 3X

Diriku untukmu
Diriku untukmuo


rasa2 lah kan anak-anak korang ada tak minat ngan artis-artis kat malaysia nie???ada tak diorg pun akn ikut apa yg artis tu buat??mesti ada kan???jom kita share2 camner nak bagi budak2 ni paham yg itu hanya lah lakonan je...jgn tiru aksi mereka????


so layantzzzzz je la eh!!!!

20 June 2011

wikend yg sgt indah...

Yosssshhhhh!!! pecah rekod tuk kitorang sefamily...sabtu ahad kitorang satu family menidurkan diri rehat serehat2 nya.....cuma pagi sabtu tu jek bangun awal2 pagi sbb kat skul aqil ada sports....habis je sports pi carefour jap pastu terus balik umah....balik je tido sampe ke petang....hari ahad pun x kuar umh langsung!!! dok kemas umh n tido....bestnya buang masa tido kat umah...nak tgk TV pun malas....budak berdua tu cam paham2 jek...tgk mak pak terbungkang tido...diorg pun turut tido sama....hehehehe....

kesimpulannya?:: bila dok kat umh x keluar ke mana-mana terasa jimat berganda2...salu kalo kuar je mesti rm200-rm300 terbang melayangkan???bagusssss...next week kita x yah kuar umah...kita duduk diam2 je kat umh yea....


so layantzzzz je la eh!!!!!

16 June 2011

Selamat tinggal FB!!!!

Yosssshhhhh!!! pagi nie mmg server kat opis aku nie lembabs nak mamps!!!! nak bukak FB pown lembabs...aishhhhhhhh pastu skg tgh gamat citer pasal laman web gomen digodam oleh penjahat....dannnnnn akibatnya....baru kejap nie FB x leh bukak!!!!!waaaaaaaaaaaaa.......nak nangisss rse....sampai hati...kenapa nak block FB plaks??kan dato'KP ada FB...kan pengarah2 smue ada FB....kan ketua2 cawgn ada FB...staff2 bawahan smue ada FB...kenapa kejam sgt nak block plaks?????huhuhuhuhu....

i misss my FB....hwaaaaaa!!!!nak nangissssss...

wansteddy camno????huhuhuhu???

malas nak layantzzzzzz ehhhhh!!!!

apa ada dgn "KL Gangster"???


Yosssssshhhhh!!! semalam aku telah berjaya menembusi panggung wayang bersama anak buah aku nadia...kunun nak tgk citer Nur Kasih...tapi bila dipikirin citer tu agak slow rse cam x berminat plaks nak tgk...nak tgk citer seram aku plaks yang gerun...pe lagiks aku kan mak buyung...mana leh saspen2 nak tgk citer seram kan???

kebetulan plaks smlm aku terpaksa amik EL sbb habis cek-up je dah lewat...bila dah lewat tu rse cam mls nak drive ke opis...so kita drive ke IOI je lah yea....hehehehehe...

Okes nak citer pasal KL gangster nie...siyes la kalo bg aku leh la bg 9/10 tuk citer nie...siyes lah kalo nak bg komen rawak citer nie mmg best!!! jln citer pun x boring...penuh ngan aksi + lawak jenaka + sedih....tapi aku mmg x suke sungguh watak si Shark lakonan si shamsul tu....kalo x suker tu maknanya watak yg dia bawk tu menjadik la kan???kasik ibu jari le kat dia...watak dia tu wat org menyampah+ bengang + eeeeeee...ko ni mmg tamak haloba + tak sedar diri sampaikan bapak tiri ko pun ko sanggup nak bunuh????siuttt jek....

Tapi aku meleleh la tgk watak si malek lakonan aron aziz..wataknya humble tapi besttttnya kalo dia tu jadik abg aku...walopun adik2 dia smue benci kat dia...dia baik what???dia sayang kat adik badik dia..tapi adik badik dia jenis kepala batu ke apa....mmg x respect dia langsung..paling aku bengang masa malek bertarung ngan jai ( adi putra ) tu....dah kena belasah teruk2 pun x serik2...haiiii nasib baik x mati di tangan abg sendrik.....

dan yang aku x boleh blah watak si abg long dil ( zizan ) hahahaha....mmg la kalo citer2 saspen n siyes nie kalo xde adegan lawak mmg citer tu x kan menjadik la...zizan mmg berjaya berlakon watak bongek!!!mana taknya...ckp besar tapi penakuts....tapi aku suka sbb dia baik n kelakor...ha x bleh blah la...tapi paling sedih mse dia kena tikam ngan si shark durjana tu la...adoiiiiii siyes sedih gilerrr!!!!sib baik aku x nangis...hahahaha....

tapi aku rse cam x puas la tgk citer nie...sejam setengah rse cam x berbaloi..patutnya citer nie leh wat sampe 2 jam baru layantttttttzzzzzzzz.....ending the story??? ok lah smue masuk lokap!!!hahahahah..padan muka nak jadik gangster sgt kan????

bila kuar je panggung aku n anak buah aku tertanya2 adakah wujud gangster kat KL nie????kalo ada lah eeeeee takutnya aku nak bwk anak2 aku berjln pi petaling street....kalo adalah aku x nak langsung anak2 aku terdedah pada org2 yg ganas cenggitu...kalau adalah....aku rse aku x tau nak hidup camno bile berjln2 kat area KL...eeee siyes takut wehhhh...citer ni mmg tahap ganas yg melampau!!!! aku rse kalo korang ada anak2 yg baru nak kenal erti hidup especially anak lelaki jgn le bg tgk citer nie..langsung xde ciri2 kebaikan dan adab kesopanan!!! yang ada ialah citer ttg keganasan + bahasa yang digunakan adalah sgt2 kasar amat x sesuai tuk kanak-kanak n remaja....takut la kan...bila emosi mengatasi segalanya..diorg akn mudah terikut2...pe lagiks dialog diorg tu mmg x sedap didengar dan x patut la kalo nak jadik ikutan...gerenti lah pasnie mesti ada dialog2 yang glamer akan kuar dari babak filem nie...contohnya cam " SIALLL LAHHHH!!!" dialog dari zizan... mmg la bile mase kita tgk citer tu nmpk cam santai..tapi maksud nya adalah sgt2 tak baik.....

ada lagiks dialog2 yg mungkin akan jadik ikutan pasnie...tapi harap2 kita jgn lah bangga kan sgt ngan dialog tersebut sbb nya mencemarkan bahasa jek....aku pun takut nak bwk aqil tgk citer nie...sbb skg nie aqil baru nak belajar sesuatu..sedangkan hari tu dia tgk citer Ong Bak pun dia dah wat tekwando ngan dini....haiiii kalo tgk citer KL Gangster nie lagiiiiiiii la.....x tau apa yg dia boleh buatkan????


okes lah rse2 nya kalo ada org nak belanja/ ajak aku tgk citer nie lagiks aku OK je kot..tapi siyes lah baby dlm peyut nie sepanjang mse menendang terkejut kot...hahahahah cian baby kena gegaran byk eh!!!


so layantzzzzzz je la eh!!!!!



14 June 2011

28wks :: share gambo baby & video


Yossssshhhhh!!! skg nie usia kandungan aku genap 28wks dahhh maknanya dah 7 bulan la kan??ayooo lagiks bpe bulan je nak meletops kan???? nie dah masuk trimester ke-3...perasaan cam takut2 pun ada gaks...tapi aku leh wat rileks2 jek...sbb pegnent kali ni aku rse cam kuat sket...x mabuk...x letih...tapi skg kalo berdiri lama tu especially kalo menunggu ke...beratur nak membayo ke...ha mase tu lah dah rse2 cam nak pitam....

Ahad aitu aku pi klinik Jameaton kat equine seri kembangan....kalo nak scan 4D skg klinik tu wat hari ahad jek...hari biasa diorng x buat okes...ye lah mana taknya...sorang patient je amik mse hampir 40min tuk scan...mmg kematu gaks le nak menunggu....tapi sbb klinik nie murahan so hampir 2 jam gaks le kitorang anak banak melepak kat klinik tu...

  video

video 

so far mse scan nampak baby smue ok...tapi time aku scan gambo tuk 4D tu terbalik le plaks...aduyaiiii....sblum nie patient lain ok jek...bila turn aku gambo terbalik frust gaks le...pastu nak capture muka baby ngam2x pun x dpt sbb baby tgh sedap letak kaki n tgn kat muka....aduyaiiiiiii.....

okes lah dah masuk ank ke-3 ni bru 1st time dpt scan 4D...yg seblum2 nie x penah buat pun...kali nie terxcited le plaks...jom lah layan gmbo n video baby ni k....mmm nak tahu gender ke????hahahahaha....
rse2 nya apa yea???? biarlah rahsiaaaaaaaaaa.....kui3x!!!!

okes sket info pasal klinik jameaton nie kalo korang nak wat scan 4D harganya adalah rm80 sahaja...kalo nak CD tambah rm20...so total RM100...murah kan??? scan 4D hanya dilakukan pada hari ahad...better wat appoinment dlu la..kalo x buat pun xpe....kol no nie kalo berminat k!!! : 03-8944 2270


so layantzzzzz je la eh!!!!!

Hidup jangan berdendam...

Yosssshhhhh!!! memang susah nak puaskan hati smue pihak kan? bagi aku yang berlalu tu berlalu lah...x yah lah nak simpan sampai berkurun-kurun lama...Kau Professional...Kena lah pikir cara professional....bersikap lebih profesional...jangan mcm budak2...Ini tidak ko bengang ngan aku ( sbb kebodohan kau sendirik ) balasan nya sampai mati aku tak akan ada peluang untuk bekerjasama dengan kau...adil ke macam tu???kerja yg sepatutnya aku boleh buat kau tak pernah pun offer tuk aku buat... bukan lah aku nie terhegeh2 nak bekerjasama ngan kau pun..tapi at lis bersikap lah profesional...x yah le nak pilih bulu...dah la cakap pun x serupa bikin...bila aku dapat tahu nampak sgt kau mmg x nak aku bekerjasama langsung dgn kau kan?? Perangai macam budak-budak lahhhh!!!!bull SHITTTTT!!!! ingatkan zaman moden org dah boleh bezakan hal profesional ngan peribadi....rupa-rupanya masih lagi ada "spesis" begini di sekeliling aku...nampak sgt otak tu letak kat lutut!!!!

** sendrik mau pikir lah!!!!


eeeeeee.....BENGANG!!!!!!


dia dah tau K.E.N.T.U.T tu apa...:)

Yosssssshhhhh!!!!leh tak aku gelak dolu???hahahahha...lawak toi le anak dara aku yg sorang nih....bukan main happy nya dia bila dia dapat kentut tau!!! kalo abg aqil dgr je dini kentut cpt2 le abg aqil bagitau aku " mama dini kentut!!!" pastu budak sorang nie apa lagiks...dia gelak2 le tunjuk kan gigi 6 batang dia tu...punyer le suka bila kentut je dia akan gelak!!!!aku plaks geli hati tgk....

malam tadi lagi kelakor...dah nak lelap dah matanya...tetiba dini kentut boleh siap sengeh2 happy??hahahaha abg aqil pun siap cakap " dini kentut gelak-gelak!!!" hai...tu lah nama nya ragam anak kan??? rse2 dini tu tau ke kentut tu apa????agaknya bila kentut jek dia ingat dia tgh wat lawak kot???


so layantzzzzzz je la eh!!!

13 June 2011

“I like Nippon Paint because…”

  Satu hari aku telah menyuarakan hasrat kepada suamiku untuk mengubahsuai ruang dalaman bilik utama kami....kerana aku sudah bosan dengan warna yang kusam dan perabot yang kurang menarik. Di dalam kepalaku hanya teringatkan iklan Nippon di mana si Blobby yang comel dan cute itu melompat-lompat mencurahkan warna yang pelbagai dan ianya sungguh menarik dan membuatkan aku teruja....dan,,,tidak ku sangka suamiku cuba untuk menjadikan kata-kataku sebagai satu impian yang ingin direalisasikan menjadi kenyataan sempena kelahiran bayi ke-3 kami nanti....

 Aku sungguh terharu apabila suamiku cuba untuk mengubahsuai bilik tidur kami bersama anak sulung kami  semata-mata ingin melihat aku gembira!!!! yang penting mereka mahu melihat aku selesa dan dapat menikmati hari-hariku dengan lebih tenang di kamar sepanjang tempoh aku berpantang...Seandainya suamiku tahu bahawa hanya dengan menggunakan cat Nippon paint pasti aku akan merasa lebih tenang..lagipun aku percaya cat Nippon adalah cat yang terbaik di pasaran dan ianya berkualiti tinggi dan selamat serta tidak memudarat sistem pernafasan.Ianya pasti selamat untuk bayiku juga... Aku juga inginkan kesegaran yang berpanjangan...oleh itu Cat Nippon adalah yang paling sesuai dilatakan di dinding kamar kami kerana ianya mesra alam dan anti kulat!!!




Mmmm...nampaknya suamiku agak buntu pula untuk memikirkan dekorasi di kamar kami...nasib baiklah Mr.Blobby memberikan idea yang bernas!!! Walaupun aku tahu suamiku juga memikirkan aspek keselamatan dan keceriaan di ruang kamar ini...Benar kata mr.Blobby " jangan Risau!!!" cat nippon ada pelbagai warna-warna yang ceria dan menarik...jika pandai pilih warna-warna tersebut akan mendatangkan mood yang berbeza kepada penghuni kamar tersebut...yang pastinya cat Nippon adalah cat yang paling tahan lama..dan ianya anti kusam, bebas dari amonia, tidak mengandungi bau dan yang paling penting cat nippon sangat mudah untuk dicuci.....mmmmm....nampaknya suami ku juga ingin mencuba nasib bersama NIPPON PAINT dan NUFFNANG untuk merealisasikan impiannya menjadi kenyataan!!!


Segalanya mungkin bersama Nippon Paint!!!! bukan sekadar calitan Cat yang hebat...suamiku juga mengidamkan agar kamar kami mempunyai set perabot yang baru demi keselesaanku,...Dengan harapan SURPRISE yang diidamkan itu memenuhi segala citarasaku dan yang pasti aku gembira!! bagiku itu adalah hadiah yang paling terindah seandainya impian nya menjadi kenyataan buatku!!!



Melihatkan keterujaan anak-anak untuk melihat kamar kami berubah rupa menaikkan lagi semangat suamiku untuk menyahut cabaran bersama NIPPON PAINT!!! Kami percaya Nippon Paint adalah cat yang terbaik demi kebahagiaan dan keceriaan keluarga kami!!!




 " I Like Nippon Paint because..../ Saya suka NIPPON PAINT kerana....
Tiada cat yang mempunyai pilihan lebih 10000 variasi warna yang lebih cantik, selamat dan menarik yang pernah ku temui...Hanya 1 di Malaysia cat yang dipercayai  yang berkualiti tinggi, Tahan lama, Anti Bakteria dan Mesra alam!!!Lebih praktikal, mudah dicuci dan tidak luntur serta kusam. inilah cat terbaik untuk ' syurga' ku...Kami bahagia, sihat dan ceria dengan renjisan warna warni yang mengagumkan!!! Inilah pilihan kami yang paling BIJAK, MENJIMATKAN dan MEMUDAHKAN...dengan NIPPON PAINT kerja mengecat menjadi mudah dan senang !!!PILIHAN TEPAT, SERASI dan PADAT!!!Percayalah NIPPON  PAINT memang TERHEBAT!!!





mari bersama klik FACEBOOK Nippon Paint Blobbies page

gaya mek dini berkaftan

 Yossssshhhhh!!!!! comeiii x baju yg dini pakai ni???tomeiiii kan???aku shukerrrrrr....trimas pada anty wan yang hadiahkan dini baju nie....ngam2 sungguh kena ngan badan dia yg gempal tu...

 Actually mase otstesen kat kelantan tu mmg aku cari baju kaftan nie tuk dini...tapi xde kaler yang aku berkenan...kebanyakan nya kaler cam kusam2 n x seceria cam kaler ni...kalo ada pun xde size le plaks....rezeki dini mek damia x muat anty bg kat dini....wahhhh shuker toi budak kecit nie bila aku sarungkan baju nie kat dia....dok la sengeh2 bajet cam anak dara...hihihi

 owhhhh...cam biasa mek dini skg dah pandai bergaya okes...lepas je mandi siap2 kan dia...dia akn cari sikat n sikat sendrik rambut dia....penuh khusyuk plaks tu....tapi serabai gaks....dah elok2 aku ikat dia sibuk nak bukak....eeeeeee.....

okes lah....yg penting dini n mama suke baju nie..ayah siap suh beli byk2 kalo pi kelantan lagi hehehehe....


so layantzzzzzz je la eh!!!!

10 June 2011

GILERRRRR home work belambak!!!!

Yosssshhhh!!! alamak harini dah jumaat wehhhhhh....aku plaks yg riso pasai homework aqil banyak lagi yg dia x siap!!!!mse minggu pertama coti tu mmg aku x bukak langsung beg skolah dia....sbb mmg x sempat nak ke kuantan hari tu kan...ok lah minggu pertama tu aku bg dia rest main puas2 x yah pegang buku...pastu masuk minggu ke-2 terdetik lah hati ni nak tgk ada ke teacher dia bg homework...haaaaa...amikkawwww!!!dlm beg dia ada 4-5 bijik buku yang smuenya ada homework!!!!

bukan sikit homework yg teacher dia suh buat...banyakkkkkkk gilos!!!!!!!ada satu buku tu sampai 12 ms aqil kena siapkan...smlm aku tgk ada baki lagik 5 ms dia lom buat..tu pun aku suh pengasuh kat taska tolong tgk2 kan dia siapkan homework...bila balik aku check amboiii lawonya tulisan aqil nih...betul ke dia yg buat ato pengasuh dia yng buatkan???ok aku kol pengasuh kat taska tye ...ghupe2 nya diorg tolong pegangkan tgn aqil!!!diorg cakap aqil lenguh lah...sakit tgn la nak buat byk2!!!heeeeee...peel sama cam umh gaks dia bawk ke taska eh!!!!

hwaaaa....esok dah sabtu...aku kena concentrate la suh aqil siapkan smue homework dia....byk lagi yg x siap...sori lah kalo aku yg nak kena tolong dia buat...x koser aku...harap2 wikend nie aku x keluar ke mana lah....jgn le ada agenda yg mengajak aku pi mana2 sbb hanya ada 2 hari je aku nak ngajor si aqil nih....huhuhuhu


so layantzzzzz je la eh!!!!

Exabytes Super Blogger Slogan Contest Part. 2

Eh??? who's Exabee??? How i know about exabee??? yeah the pronounce exactly Exabytes k!!!Exabee juz the nick name only!!! okes now Exabytes have another exciting prize to be won!!!yeah i oso xcited want to join lorrr...yeah its the chance to me win the ipad2...you wanna it right? yeah lets join okes!!!

Just a simple step to follow :

1. You will need to post our super blogger contest image on your blog(Refer to the above picture).
2. You will need to complete a slogan on “I like Exabytes Domain because ___________________________.
(Min. 45 words, Max. 9999999999999999 words. Can be in Bahasa Malaysia or English.)
3. By submitting this slogan to us, you will also stand a chance to WIN iPad 2, Haagen Daaz Voucher, Starbucks Voucher and KFC Voucher!
4. This competition is only open for Malaysian and prizes will only be send to Malaysian Address.
5. Below is the list of prizes we are featuring today.
List of Prizes for our Exabytes Super Blogger Slogan Contest TODAY!
10 Google Adwords.
6 Exabytes Notepad
5 Google Notepad
1 Google T-shirt

Stand a chance to also WIN:
1 iPad2
5 Starbucks Voucher (RM50)
5 Haagen Daaz Voucher (RM25)
10 KFC Voucher (RM10)

Participant who submits:
1st. Google Notepad
2nd. Google Adwords (RM100)
3rd. Exabytes Notepad
4th. Skip
5th. Google Adwords (RM100)
6th. Google Notepad
7th. Google Adwords (RM100)
8th. Skip
9th. Exabytes Notepad
10th. Google Adwords (RM100)
11th. Google Notepad
12th. Skip
13th. Google Adwords (RM100)
14th. Google Adwords (RM100)
15th. Exabytes Notepad
16th. Skip
17th. Google Adwords (RM100)
18th. Exabytes Notepad
19th. Exabytes Notepad
20th. Google Adwords (RM100)
21st. Skip
22nd. Skip
23rd. Google Adwords (RM100)
24th. Exabytes Notepad
25th.Google Adwords (RM100)
26th. Skip
27th. Skip
28th. Google Notepad
29th. Skip
30th. Google Notepad
For more information on our Super Blogger Contest, kindly visit here.


okes tis is my slogan !!!


I like Exabytes Domain because it was real life domain thats so easy, powerfull and fasting to loading....its wonderful domain to start my own branding like me!!!yeah it's easy like 'petik jari' all the designs, formatting and posting are in 1!!!not juz for the business is also provide for personal or others things that u want to share with others!!it's your own domain!!!u can do whatever u want!!!with the low fees as rm10 per/year u can developing your own domain with the supportive and energetic fasting web hosting!!! i really like it!!!and i interested to try!!!Exabytes NO.1 Domain in Malaysia that I trust!!!! Value my money, Value my Time and Valuable my Life!!



go HERE to JOIN  yeah!!!

winduuuuu sgt kat budak ayiq nih...

 Yosssshhhhh!!!ini lah best prend aku mimie yang dok kat ke kelate tu...dia lah yg dok design bilik hotel kat KTC tempat aku menginap mase otstesen kat sana....

 Lupo le plaks nak masukkan gmbo nie...okes nie pun masa aku kat kelantan lah gaks nie...mlm ke bpe ntah aku kuar mkn malm ngan mimie sefamily..ye lah dah lama dok kat KB tapi lom jumpe2 lagiks...mana taknya byk sgt agenda mase kat kelate tu yg dok x sempat je nak jumpo!!!

 Malam tu mimie bwk aku mkn nasik kerabu kat area mana ntah...tapi siyes lah sedap!!!x ingt apa nama kedai ni...tapi best sgt...antara nasik kerabu yg tersedap lah penah aku makan...ada daging bakar sekali...perghhhh......rse cam x puas jek mkn mlm tu...nak tambah je lagiks tapi maluuuuu...heheheh kang pokja cop aku nie x padan ngan kecik makan KUAT!!!hehehehehe..

kitorang jmpe borak2 kejap jek...abg long langsung xmo amik gambo ngan aunty....xpe ayiq gaks yg sporting kan???windu lah kat ayiq....ayiq nie comel n bijak plaks tu...eee x puas nak polok2 dia....mie nnti ko dtg le KL bwk budak2 nie k...leh lepaking kat umh aku.....lastly thanks belanje aku mkn nasik kerabu tu.....siyes sedap banget!!!!!! harus kalo aku mai kelate kita pulun shopping byk2 eh....ha baru teringt nasik kerabu golok kan mie???hehehehe....



so layantzzzzzz je la eh!!!!!

08 June 2011

last day@jln2 shopping @ kelantan

 Yosssshhhhh!!!!kira ni last day lah kitorang berkampung kat kelantan selama 5 hari....pagi2 bangun awl2 nak cek-out...pastu pi bekpes kat kedai kopi cina yg pemes kat kelantan...x tau nama kedai tu apa...tapi dekat2 ngan museum nie lah kedainya...dlm kedai kopi nie  xleh amik gmbo k...x tau le pasai apa...mkn bekpes aku mkn nasik dagang...sedap!!!


 Pas sarap...kitorang posing2 jap kat area museum ni...posing sakan tau!!!! mcm2 gaya n pesen!!!tapi aku letakkan gambo yg sopan2 je lah yea...mase berada kat sini baru aku teringt yg aku penah mkn kat dlm restoran bangunan nie...apa eks nama tempat nie???aku dah lupa...tapi member aku penah bawk aku mkn ikan paten gulai tempoyak kat sini...siyes mmg sedap gilak!!!


 cun kan view kat sini...cam ala-ala pi melancong plaks...heheheh biasalah pi otstesen sambil melencong!!!kui3x...



 Okes dah puas posing dlm terik matahari pagi tu kitorang teruskan perjalanan pi rantau panjang...nie kira shopping perabih lah nie...sbb tu kat wakaf che yeh aku tahan nafsu membeli sbb aku nak memborong sakan kat rantau panjang...

 On the way nak ke rantau panjang cam biasa mesti ada tempat singgahan...big boss nak membeli nenas plaks di tepi jalan...bukan takat membeli tetapi makan jugek...sib baik la aku x leh mkn nenas kan???so aku x turun pun dari van...dok lelap sementara tggu diorng membeli...

 okes nie dah sampai destinasi tempat yg dituju...yibbbaaaa mase tuk bershopping yuks...bajet aku mmg ciput jek...tahan2 nafsu supaya x menekan di ATM..tetapi x leh gaks...kena gaks menekan!!!!hu3x!!!!


Kat rantau panjang nie x yah le nak berpuasa dari bershopping okeh!!!!mmg korang akn jadik rabun tiba2 sbb mmg murahan kat sini....baju2 mmg murah le..walopun aku x pandai kecek kelate tapi aku berjaya gaks dlm agenda tawar menawar...kalo ikutkan hati aku nak beli je periuk pinggan mangkuk semua...hu3x tahan..tahan...duit x byk nih....

 aku siap beli beras wangi wehhhhhh....hehehehehe...okes dapat gaks borong jersi tuk aby n aqil gaks...bab menawar kita serahkan pada abg suhaidi lorrrrr...jersi murah je wok...dapat le yg quality no.1 dlm rm25 gitus....murah kan???tapi rse2 leh lagik kalo nak tawar sampe rm22...tapi sbb kesian kat makcik tu aku belasah je lah...


Haaaaa???tgk van kitorang dah jadik apa????sib baik naik van..kalo naik keta???mau smue barang2 ni x dpat nak sumbatkan????bijak gaks big boss pilih van ..walopun van ala2 cam naik kuda tapi sgt2 berjasa dlm membawak barang2 kitorang hehehehe...

 alohaiiiiii...ciannya si faza...terido sambil berbantalkan toto!!!!hahahahha....

 Dah makan kenyang2 kat rantau panjang kitorang pun gerak balik ke kl....cam biasa sepanjang perjalanan ke KL byk perhentian kitorang benti...biasalah makan lagiks...tapi x mo lah aku tepek gmbo makan je...letih la...satu hari ntah bpe kali mkn korang kira lah....alhamdulillah sampe kl dlm kui 11 mlm dengan selamatnya...okes lah akhirnya habis gaks citer ceriti di kelantan selama 5 hari bertugas sambil merewang....


so layantzzzzz je la eh!!!!

makan2 n jalan2 lagi @ kelantan

 Yosssssshhhhhhh!!! eh sebelum kitorang pi melepak kat pantai kat tumpat tu kitorang pi mkn kat kedai Yati ayam percik...hehehehehe...lupa le plaks nak updet mkn2 kat kedai yati nie...harus kena updet tau sbb kedai nie kan pemes kat kelantan.....dgr citer dah bukak branch kat bangi kan???

 Gilerrrrrrr byk toi la makanan berderet tersusun kat dlm kedai nie...satu nama kuih pun aku x kenai...kuih muih nya pelik2 belaka..yg aku kenal kuih akok!!!heheheheh...siyes lah rse ikut nafsu cam nak merasa smue kuih muih tu...tapi apa kan daya mase nie pun perut dah terasa sebu gilak!!!!

 Faza jadik tukang amikkan ayam percik...sedap seh kuah ayam percik tu...perghhhhh!!!! byk gaks kitorang makan tau..mcm2...adoiii mmg membuka selera sungguh la singgah mkn kat kedai nie...mostly makanan kelate lah yea...

 Tgk atas meja pun dah tahu mcm2 yg kitorang rse...yg bestnya aku tau mkn je...tapi aku x tau nama benda yg aku mkn nie...hehehehhe....


 melantak x hengat kan????memamng agenda makan je sepanjang kat kelantan ni...kang kalo tolak org nak belanja susah le plaks kan??so kita folow je la big boss nak bwk makan kat mana hehehehe...

 yang nie plaks gmbo2 mse nak habish pameran...yakni mase ni kitorang berkemas2 nak ke pantai tu la...lupa nak masukkan dlm entry tadi tu...

 layan dlu aksi2 org dah habis bertugas....

 nie lah van jabatan yg nangkut kitorang ke mana sahaja...lap u lah van!!!hehehhehe...

 Okes mlm pas jek pi lepaking kat pantai balik hotel jap mandi2 dlu..pastu faza n abeG pikap kitorang bwk kitorang pi wakaf che yeh plaks....

 Mai kelantan x sah le kan kalo x ke wakaf che yeh nie....wajib pi...tapi aku x beli apa2 pun...juz belek2 je...sbb sayang duit nokkkkkssss!!!!hehehehehe...

 Percaya tak aku leh control nafsu bershopping aku kat sini??? sila lah percaya kat wakaf che yeh nie aku hnye berbelanja sebayak rm7 sahaja tu pun beli hanger tudung!!!! syabas lah yantzzz!!!

 Tgk org kelantan pun shopping tudung tau...yo lah tuk bini tercenta hehehehhe....

 Okes pas dah pi wakaf che yeh abeG bwk mkn kat kedai pizza kawan dia...haaaaa...dia dah dok begendang kat aku kalo aku pi kelantan dia nak bwk aku mkn kat kedai pizza member dia nie...

 Haruslah aku tuntut gaks kan????siyes lah weiiiiii marveles makn pizza nie....siyes sedap!!!!wahhhh bile teringat kesedapan cis nya terasa aku nak terbang pi kelantan skg gaks....hehehehe


 kalo korang nak merasa mkn pizza kelantan yg sedap boleh le pi ke d' village nie...mcm2 ada jual...kedai nie ala2 cam fud court gaks le...susana ok je...

 x ckup mkn pizza kitorang melantak order sate plaks....sate nie aku kureng makn sket...cukup la 3-4 cucuk aku dah kenyang!!!



Okes perut pun dah kenyang sampe dah xde ruang tuk diisi haruslah pulang ke hotel balik...balik hotel pun dah nak dekat kui 1 kot....perghhhh!!!! tido dlm kekenyangan mlm tu...hehehehehe....


so layantzzzzz je la eh!!!!!