WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

27 November 2008

Tag- 20 soalan mautttt

Macam aku nie xde keja le plaks duk melayantz jwab tag dr diorg nie....adeiii layantz kan je la....tag dr wans nie...aiiyakkkk....sib baik arini mood aku hokey...kalo KO...camner? sapa nak tolong jawb?hehehehe

RULE #1

People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves.....

RULE #2

Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.


1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
Tinggalkan dia...aku x khianat dia...x kan dia sesuka ati nak khianat kat aku kan? pastu dia kena kasik aku 100 reason knpa dia sampe ati wat aku cenggitu??

1. Do you like tags?
time xde keja nak buat ok la aku leh layantz kepala nak bertag-tag nie...tp kalo dtg hangin mals....malas le plaks nak layantz...hahahaha

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
ntah la...aku nie byk impian...tapi kalo impian-impian aku smue jadik kenyataan aku bersyukur sangat-sangat!!!

3. Whose butt would you like to kick?
aku x suke cr pasal...dan aku x tau nak tendang sape....

4. What would you do with a billion dollars?
Dah aku jwb kat tag yg sblum nie..penah ty soklan yg sama....so sila la rewind balik page yg sblum2 nie eks kalo nk tau jawapan nyer...hahahaha...

5. Will you fall in love with your bestfriend?
Nope...tp best frends aku tu mb ada gaks ar suka kat aku kot...tp skg dia dah bwk haluan dia sendrik...sampe skg x dpt dikesan...kekadng rindu gaks kat dia....sbb dia sahabat kecilku....

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
Aku prefer bior org tu cinta gilos kat aku...aku nak sayng dia 50% je...boleh tak?hahaha

7. Are you gorgeous?
xle...heheh pura-pura wat malu-malu kuching!!!

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
mmm buat x tau je la kot....

9. What do you pray each day for your loved one?
smuga diorg smue selamat..sihat...dan bahagia...dipermudahkan segala urusan...di jauhkan dari segala kesulitan.

10. What takes you down the fastest?
Org yg suke blaim aku x kena tempat...konon dia yg betul..tapi sebenar nyr dia x btul!!!!

11. How would you see yourself in ten years time?
Ala-ala cam anak dara lagi kottttt...heheheh lariiikkkks ada org nak kasik tendangan mauttt!!!

12. Why do you think you are so tensed up..no matter at the office..or at home or in your toilet??
kat Opis:: : xde kot...aku nie jenis yg x amik kisah & pedulik lantak le apa org nak buat janji aku x kaco ko...ko jgn kaco aku dah...
kat Umah: kalo tetiba balik umh kang lift rosak...adeiiii tu mmg wat aku hangin satu badan la..
Toilet: kalo umt yg x bertamadun dah sedap2 membuang x reti2 nak flash balik!!!btul2 wat aku hangin....

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
Dia pon dah citer pasal dia kan...so aku cume nak tambah skit je la...hahahah dia dah jadik gian plak nak ngetag-ngetag nie....so layantz kan aje...hehehe jgn mare....

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
aku nak jadi kaya la...kalo single x best le plaks...aku nak jadik isteri yang kaya raya...x yah keja..tp duit masyukkkk

15. Who would you like to see the moment you wake up?
org-org yg aku sayangi la..aby & aqil

16. What’s the character must have in your partner?
tolak ansur, caring, loving, romantic, helpful dan pentingkan family dr segala-gala nya.

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
cam berlaku pada aku la...aku tetap pilih aby...sbb dia dr bercinta sampe la nie...dia lah yg byk leh handle aku...dia je yg boleh handle aku...org lain x boleh kot....sbb aku nie pon ada gaks angin kus-kus...

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
depends...tp aku mudah maafkan org kalo bukan aku yg wat salah...kalo org tu wat salah pastu still berlagak ngan aku...aku mmg x akan tego dia dlu sampe mati pon x akan!!!lain la kalo dia tu sedor diri dan tetiba nak tego aku..aku akan ok dah pastu...

19. Do you prefer being single or having a relationship?
aku x suke hidup dlm keseorangan!!!sbb dr dulu aku mmg dikelilingi dgn ramai org,....

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
depends kot...kekadang kita nak gaks merasa apa yg kita boleh dpt tanpa org tersayang di sisi...hidup kena diteruskan....tgk la camner.....kalo just temporary ok kot...tapi no way tuk selamanyer!!!!!baik x yah kawin n beranak pinak kalo camtu kan?


5 persons I want to tag :
X mo tag sesapa la...cian kat korang...tapi kalo sape nak buat dipersilakan....


so layantzzzz je la eh!!!!!


xde tajuk le plak tag nie....

Nie tag dari bulan ...ehh...ehh...moon...hehehehe sib baik moon kasik tag yg sonang je...x yah nak migrain-migrain nak menjawab!!!

1. Do u think u are HOT?
HOT? hot gaya camner nie? wa cool je x main la hot-hot....heheeheh


2. upload a fav pic of u



3. why do u like this picture?
Coz moon yang tukang amik gambo nie....pastu suke sgt sbb ada gambo aku n aby tgh cium aqil....gambo nie antara gambo feberet yg x jemu aku tgk...kat meja opis pon aku tepek gambo nie...kat umh pon aku frame kat dinding...gambo nie so meaningfull tau!!!sbb masa time kiss aqil masa nie...tetiba hati aku sebak...x tau le apsal...


4. when was the last time u ate pizza?

Sebelum pose kot...masa tu belanja anak-anak buah aku yg lelaki je..konon nak wat sesi konseling kat diorg...tapi hampeh diorg tu kejap je insaf pastu haru balik....

5. the last song u listen to

Lagu 'Di ruang rindu ' from letto..masa pagi td dgr kat hotfm. oh yea kat opis aku x suke dgr lagu dr pc aku...sbb aku jadik cepat pening.

6. What are u doing right now besides this?

baru pas lunch...

7. What name u prefer besides yours?

of course Muhammad Aqil Darwisy...sbb nama tu aku yg pilih...dan kalo boring-boring pon nama tu gaks yg akn aku conteng-conteng kat kertas.

8. People to tag....
1. wans
2. ayong
3. ateq
4. kak rozaini
5. kak fara


9. Who is no. 1?

Dia org yg suke mengetag aku je keja nyer.....so pesalahkan tag dia balik hahahaha....

10. No. 3

Rakan seopis yg x updet2 blog setelah sekian lama...nie nak suh dia updet le nie....bz jek...

11. say something about no. 5

Dia sorang yg amat perasan...hehehehe....suke tul nak ngenakan dia nih....kak fara ko buat!!!!nie kacang je punyer tag....

12. how about no. 4?]

Walopun satu bumbung je kitorang bekerja tp kita jarang ketemukan kak?so aku nak suh gaks dia jwab tag nie...

13. who is no. 2?
Ayong suke jwb Tag!!!so mmg org yg tepat le aku bagi task nie kan?hahahaha


so layantzzz je la eh!!!!

~ aku juga merindui saat itu.....

Gambar-gambar nie antra gambar-gambar yg ayah suke tgk mlm kelmarin...kira gambo-gambo feberet ayah la....

Lagi beberapa hari aje aqil akan mencecah umo 2 tahun....di saat ini dan ketika ini aku mmg terlalu merindui saat-saat dia masih baby....ketika dia blum tau apa-apa....blum tau nak mengusik mama...blum tau berkata-kata dan blum tau meminta itu dan ini....

Walau pun aqil bakal meninggalkan saat-saat yg akan mama rindui itu....tapi mama bersyukur...sbb aqil masih lagi membawa ciri-ciri kebabyรกn dia dr dulu hingga sekarang...terutama nyer jiwa nyer yg sensitip itu...pantang disebut 'hep' dia akan mencebik...walopun secara gurauan...itu yg membuatkan mama masih merasa yg aqil tetap baby di hati mama.....
Lihat la wajah yg mama rindui ini...wajah baby ini masih sama bila mama merenung wajah nyer sewaktu aqil tidur....di saat kalau mama merindui aqil yg baby....mama akan tenung wajah aqil puas-puas sewaktu dia lena diulit mimpi....waktu itu lah wajah sewaktu aqil baby akan menjelma...seiras x berubah langsung!!!!


Saat bila aqil bangun dr tidur...aqil jarang menangis...tetapi aqil seakan lagak gaya baby nak bila bukak je mata wajah mama atau ayah ada di depan...seakan-akan aqil takut jika tidak nampak mama atau ayah tiada....oooooohhh...sungguh sweet.....dia tidak akan jadi menangis bila mama dan ayah datang lantas memeluk dan mencium dia saat dia buka mata apabila bangun dr tidur....Dia akan bermanja-manja dan mengada-ngada dan kalau boleh dia nak kita belai-belai dia dan sayang-sayang dia seakan-akan mama dan ayah tiada kerja lain selain dari nak mengulit dia di atas katil!!!!
Itu lah aqil...gelagat dia x ubah seperti anak kecil yang baru lahir...manja...sensitif...emosional...macam-macam lagi 1001 perangai yang susah nak diluahkan...yang tetap selama nya akan menghiburkan dari dulu hingga kini...yang nyata baru semalam ayah tetiba cakap kat mama tanya mana mama simpan folder gambar-gambar aqil masa baby....ayah tgk gambar-gambar aqil msa dlm pantang sambil senyum2 dan tergelak-gelak..tetapi mama boleh nmpk dari sinaran mata ayah...mama tahu ayah juga rindukan saat-saat aqil baru dilahirkan di dunia ini.....

so layantzzzz je la eh!!!!!!!

~ aksi hindustan aqil & aina...

gambo nie cam aqil sapu air mata aina ke buang habuk??kekekeke

Ari senin aitu lindot datang umh aku sbb dia nak suh aku tolong dia tempahkan baju dia...so mlm tu cam biase la kalo org dtg aku mask le sesempoi-sempoi mn yg ada je la...yg si lindot siap bwk kan kopok segala kasik kat aku nie...dia baru balik dr kuantan...dan souvenir dr sabah bah!!!!

Nie la keja aqil main ngan beber duk susun-susun bantal suh beber dia tido
Notty tau aqil nie...leh dia hadang mama nak amik gambo???heeee

Pas makan-makan aktiviti melenggang kangkung la...mmmm linda...baru ko tgk realiti kehidupan aqil di umah...duk la asyik ngusung beber dia je....hahahah terkezut ko tgk kan?? siap aina nak pegang beber pon dia marah...garang tul aqil nie tau!!!!



Aqil cam biase la...kejap je dia panaskan enjin pastu dia pon kuarkan segala taring, belang dia yg duk tersimpan ligat main-main ngan aina...aina pon 2x5 gaks anak dara tu duk menyakat aqil....

Aina sakat aqil konon nak amik beber aqil bwk balik....


pe pun aku mmg suke la ko dtg umh aku...sekali sekala meriah gaks tgk bebeudak nie main-main....xde la aqil tu duk asyik nak main ngan beberrrrrrr jek....


so layantzzzz je la eh!!!!!