WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

08 December 2010

wahai suami2...Jika isteri menangis dihadapanmu, “Hargailah ia sebelum terlewat.”

Yosssshhhh!!!dlm minggu lepas aku agak emo sket ngan aby...biasa lah kan...time kita nie tgh ' accident' time tu lah dia nak menduga kita nih....dan tau2 je lah bile kita dlm keadaan yg uzur tu emosi kita nie kekadang ok kekadang mmg x ok...bukan takat x ok ngan laki jek...ngan anak2 pun kekadang leh temper!!!hahahah...so tadi jenguk2 fb kengkawan nmpk plak artikel nih...so gud!!! jom share kita jadikan pedoman yea...tpi lagi baguih kalo kita dpt share ngan suami2 kita kan???
so START!!!!
Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi.
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu…

Jika kau membiarkannya pergi,dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi,dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,hanya jika dia sangat menyayangimu.Dia akan menurunkan rasa EGOnya .

Wahai suami2…jika seorang isteri pernah menangis karenamu,tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamusepanjang hidupmu,disaat kau terperuk terlalu dalam.

Wahai suami2…jika seorang isteri menangis keranamu,tolong jangan menyia-nyiakannya…Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu,saat dia menangis keranamu…Lihatlah jauh kedalam matanya.Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKITnyayang disebabkan perbuatanmu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini?

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..TUTUR katanya merupakan KEBENARAN…SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya…

PELUKAN dan CIUMANnya bisa memberi KEHANGATANbagi kamu dan anak2mu…
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa…Dia TERHARU dan MENANGIS

bila melihat KESENGSARAAN pada org2 yg dikasihinya…Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya…Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN…Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana 1 perkara.Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”.

Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yang solehah dan sebarkan ini kepada seluruh SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mereka begitu BERHARGA.dan sesungguhnya isteri mu sangat BERHARGA.

Jangan sia-sia kan dia.Hiburkan hatinya.Bahagiakan dia.

InsyaAllah, rumahtangga mu akan bahagia dan ceria .

* byk tips-tips n artikel2 yg berguna kalo korang nak baca pi le KLIK SINI..:)


so layantzzzz je la eh!!!!

1 tukang karut:

bOnda said...

sangat baguzzz...
mintak izin nak C&P yer
hubby kite ske buka blOg kite
(tapi tak penah nampak dia BW)
;)