WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

08 December 2010

berubah demi kebaikan

Yossshhh!!! Salam Maal hijrah pada smue kengkawan blogger yg sudi menyinggah di teratak alam maya ku ini....yang sudi memberi komen yg membina...trimas smue...

okes nie aku nak tanya apa azam baru korang??? sempena maal hijrah nie..aku n aby dah punya azam yg baru...act tiap2 tahun kitorang nie berazam...tapi yg aku nmpak bila dah tgh tahun tu...azam tu jadi mundur...kembali ke asal...tu nama nya azam-azam taik minyak heheheh...

Akunya azam dari tahun lepas...alhamdulillah berjaya hingga ke hujung tahun nie...dan insyaallah akan terus membaiki diri ini untuk lebih kepada kebaikan...apa yg aku buat tu ye??okes lah...mmg la aku ni keja gomen...so selalu org akan pandang enteng kat pekerja gomen nie ngan hal2 attitude...mentang2 le keja gomen ko nak wat apa pun still ada ruang tuk berkompromi...contohnya kalo bab2 dtg lewat ke...punch kad ke...mmg agak longgar sket la...tapi skg TIDAKKK!!!bahagian aku ni dah ketat giler okes bab2 punch kad nih...!!!n aku memilih tuk masuk keja P1 di mana aku kena sampai opis seblum kui 730...bukan xmo pilih P2 ( 8.ooam )..or P3 ( 830am )....tapi korang bayangkan le..kat KL nie jln jem macm mana kan??? kalau kuar terlewat sket alamatnya berasap le kereta korang...so aku memilih P1 ..dan aku keluar umh seawal kui 615am!!! so aku akan sampai opis awl...lagipun jimat minyak keta aku...kuar awl2 ni jln smooth jek...mse tu x jem lagiks....aku pun x penat nak drive kan???sampai awal mcm2 aku leh buat sblum mase keja bermula...hehehe contohnya mengepam n updet blog...so bile masuk keja awl...balik pun awal lah...aku balik kui 430 mase tu mmg jln clear...xde lah sesak ...sblum kui 530 dah sampai umh....

so aku ckp ngan aby...tahun nie pi la keja awl...mmg le dia naik motor...masuk keja kui 830...leh cilok sana leh cilok sini...mase awl2 leh plaks dia pi keja awl...tapi dah ujung2 nie kui 815 baru gerak dari umh...masa tu lah nak berempit terkejar2 sampai tempat keja...x baik tuk keselamatan!!!aku ni sentiasa risauu jek hehehe...bukan masalah pe...aby nie salu camtu lah terlajak...pas subuh tido balik...last2 tgk jam dah kui 8!!!kelam kabut le dia bersiap...

jadik???kesimpulannya...

kalau nak jimat minyak keta = keluar awal dari biasa
kalo x nak mood happy berubah kepada BADmood disebabkan Jem = keluar awal dari biasa
kalo x nak migrain / sakit kaki tekan cluth = keluar awal dari biasa

act byk lagi azam aku...nnti lah ada mase aku war2 kan k...nie baru azam yg pertama utk aku berubah demi kebaikan kerjaya aku..

so layantzzzz je la eh!!!

3 tukang karut:

atty's said...

azam kty .nak jadi sorg insan yg lebih baik dan terbaik..insyallah.

shi3la said...

so jangan lupa untuk keluar awal dari biasa..biasa tuhh..!!!

uiiyieee anakmu jugak semakin chumill..geramm tengokk..!!

UmiDAnisH said...

huhuh, umidanish memang tak suka datang lewat.. bagus gak tempat umi ni ketat sikit peraturannya, sebab takdela org lain amik kesempatan