WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

24 October 2013

bila anak2 demam :(

 Yosssshhhh!!! sekarang ni cuaca di malaysia x menentu..kdg hujan,,,kadng panas...kesannya ramai lah yang kena demam n sakit...lagi sehari nak raya haji aqil dah start demam...demam on off... seminggu direct terus x pi sekolah...asyik tido je...hilang dah senyuman dan kelincahan bila dia demam....aqil dah lama rasanya x demam...hampir setahun gaks...kali ni bila dapat demam mmg teruk sgt sampai temp 40 darjah celcius!!! tinggi tu...tapi bila check darah...jangkitan biasa je...alhamdulillah skg aqil dah ok...

 Tapi lepas je abg aqil dah baik dari demam bersambung plaks mek dini demam...dah la seminggu tido pun x cukup sbb menjaga aqil...ni melarat plaks kat dini....tapi dini demam agak teruk gaks...suhu x turun2...dini demam style akan merengek sepanjang masa...especially tgh2 malam...

 risau sgt2....tapi ni belum lagi bwk pi check darah.. patutnya malm tadi ingat nak bwk pi hospital...tapi aby plaks nak angkut aqil n aqeef...tgh2 malam cam leceh plaks nak bwk semua pi spital...kebetulan mlm tadi hujan lebat plaks...aku ckp ngan aby pi esok pagi je la...

alhamdulillah pagi ni suhu badan dini dah menurun...risau sgt dah sbb dah masuk hari ke 4 demam x kebah2...mintak2 dini dah sembuh sepenuhnya lah hari ni...hari ni turn ayah plaks yg jaga dini...ayah cuti mama pi keja....cepat baik ye sayang.... mama dah rindu nak dgr riuh kecoh mek dini di umh tu... :)


so layantzzzz je la eh!!!!!

3 tukang karut:

Rai Ourkizuna said...

chubbynya dini sekarang.. hehehe..

Goh LinLin said...

Kena jaga. I kalau demam terlampau tinggi cepat2 keluarkan Kool Fever tepek kat forehead, x turun juga kena lap badan, minum air kelapa muda. Last kalo masih tinggi bawak pegi doktor suruh suntik to bring it down. Bahaya if 2 many days. Sometimes bukan cuaca tapi virus

cikceriacorner said...

anak kalo demam kita yg susahkan..moga semuanya sihat..amin..