WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

26 September 2013

Random update : citer di bulan september

Wahhhhh...tetiba dapat idea nak wat random2 story nih...so kita tiru cara dan gaya camner lieya latiff updet blog yea...ni namanya updet secara cpat dan pantas!!! hahahaaha...janji blog x bersawang...org baca ke x bce ke tu belakang kira....ni cerita sekitar bulan september la ni...korek2 gambo dlm henpon yg x berapa canggih tue... :P...so jom kita mulakan :---)

* Rambut dini terpaksa dikorbankan...lepas aku balik dari sabah minggu lepas, aku sikat2 la rambut mek dini ni...bila sikat aku pasan dah ada telo kutu...adoiiii ni wat aku rasa x sedap ati...sblum ni x penah plaks aku nampak rambut dini ada telo kutu ke apa...ni mesti ayahnya jarang nak shampoo rambut dini sepanjang ketiadaan aku :(... so nak tak nak terpaksa lah bwk mek ni pi kedai gunting rambut....mmg muka masam giler la si dini ni bila cakap nak potong rambut...sbb dia kalo boleh mmg xmo gunting...aku lagiiiii la sayang...rambut dini x penah dipotong since dia dilahirkan...gara-gara ada telo kutu rambut terpaksa dipendekkan....huhuhuhuu

*Dannnnnn...ini lah hasilnya rambut setelah dipotong!!! hehehe cam amoi la mek dini nih....dah hilang curly2 rambut dia ...sedih lorrrrr :(

*  Nie plaks hasil lukisan dini...aitu bwk dia pi opis...keja nya menconteng kertas jek..maklum la kat opis byk kertas...leh free2 je amikkannnnn.... bila aku belek2 n tye dini lukis gambar apa? dia cakap itu gambar ayah....perut ayah gemukkkkkk!! thats why le tang perut tu ada bulatan ! hahahahaha....imaginasi budak umo 3 tahun...x sangka dini leh lukis gambo ayah!!! hahahahaha...kenangan hasil lukisan aku siampan elok2 dlm fail hehehehe...nnti dah beso leh tunjuk kat diorang kan???

*Awal bulan 9 aitu aku n sefamily pi hanto abang  aku menunaikan haji...kitorang hantar kat Kompleks tabung haji kelana jaya je...balik keja petang tu siap2 terus pi kelana jaya...sib baik jln clear je....alhamdulillah abg aku sihat di sana...act nak citer pasal baju yg aku pakai tu...gara2 aku pakai baju tu smue orang ingt aku mengandung!!! aduyaiiiiii....actually mmg perut aku agak boncit sketttt...tapi baju tu pun salah gaks...sbb part perut tu bju tu mengelembung...so lagiks nampak cam aku peknen!!! padahal aku x peknen pown!!! tensi guwe!!!

 
*Hehehehehe...akibat aku sungguh bz pas raya aitu...langsung x teringat nak blikan hadiah utk birthday boy kesayangan ku ini...lastly baru dpt beli...dapat la satu set drum nih....act nak belikan kereta yang charger tu...tapi x sempat2 nak bli kan...punyer la mamat ni sukerrrrr!! bising umh aku diketuk2 nya drum tu...ok la tu kan dik...nnti mama beli hadiah lagi beso eks....kikikiki...yang penting drum ni adik sorang je yg konker...kakak n abang nak main gerenti kena lekuk ngan drumstik tu hahahahaah!!! kedokut jugak adik nih....ha ikut pangai sapo lah nie :)

* Okes ni minggu lepas...plan ingt nak pi berholiday...ye lah sepanjang bulan september aku mmg bz gilers sbb terlibat ngan program merdeka...mmg weekend xde mse nak spend time ngan family...tapi disebabkan minggu lepas pulus agak kering, maka kitorang berjimba2 ngan low budget je la....bwk budak2 ni pi karoke kat giant seri kembangan...berkarok sampai 2 jam!!!aqil n dini dok layan nyanyi lagu anak kampung dan putih2 melati je la...main lagu tu je nak dekat 10 kali!!! xpe lah nak tgk anak2 happy kan....layantzzzz ka je la...

 *Antara faktor yang kitorang x jadik pi holiday sbb...keta kenari aku nak ekzos baruuuu...hahahaha dah sebulan lebih kot aku bwk keta ekzos longgar tggu masa nak jatuh jek...nak tuko ekzos pun xde mse...so terpaksa lah tuko ekzos n servis sekali....melayang $$$ di kala saat genting nak tggu gaji...Tapi bila dah tuko ekzos n servis makin aku rasa sayang giler ngan keta aku ni...dah 10 tahun pakai...dan aku rse sgt sayang kat keta aku nih...heheheheeh....

*Aku jarang bwk anak2 pi bekpes kat luar....actually kedai makan ni adalah kedai fav aku ngan geng2 opis sarap...kedai kat dengkil dekat ngan shell dengkil...roti canai nya mmg terrrrr"best " la...yg femes roti telo goyang!!! siyes sedap n lembut sgt rotinya....last week bwk budak2 ni pi mkn situ...suka tgk budak2 ni makn..sampai berkeping2 roti diorg telan....x sia2 bangun awl semata2 nak pi bekpes jauh2...hahahaha...maklum la anak2 aku ni smue susah nak makan...bila tgk diorg makan byk hati pun senang!

okesssss best plaks wat citer random2 ni eks...hahahahaha...

so layantzzzz je la eh!!!!


3 tukang karut:

Rose Azadir said...

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

cikceriacorner said...

comel la anak2 awak ni...

cikceriacorner said...

wow..byknya xtvt..kejap dini da besau..dini nak jadi designer mcm mama nye ek..heheh..adik da tunjuk bakat da..heheh