WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

27 July 2012

Iftar bersama geng2 opis @ rahimah's kitchen

 Yossssshhhhh!!!! sila lah muntah darah dulu sebelum meneruskan membaca entry kali ni..sbb gambo nya byk melebihi 30pcs...hehehhehe....

 Okes...smlm kitorang geng2 opis yaitu sebahagian dari budak2 opis di bahagian opis aku ni telah sepakat bestari untuk berbuka puasa di restoran yg aku pilih!!!waaa dasat aku yg pilih tu....hehehhe...sebab aku pilih mmg gerenti murah2 punyer pakej...maklum le...aku nie kan pakar ekonomi yang berajaya!!!

 Semua dtg sungguh punctual..kui 630ptg semua dah bertenggek kat restoran rahimah's kitchen ni...salah satu aku nyer pilihan nak buka di sini adalah kerana...restoran ni dekat puchong...so budak2 opis rata2nya dok area putrajaya...so nak ke restoran ni x perlu nak mengadap jem ke hapa...so boleh lah berlenggang kangkung dok kat atas jln nak sampe ke kedai ni...

 Kitorang ada bih kurang 25 org termasuk le kanak2...cam entry sbelum ni aku dah tepek banner promosi berbuka tu kan...okes kitorang semua pakat mmg amik set stimbot...hanya RM 10 sahaja TAK termasuk air....so air kena order sendrik...nak FREE minum je air kosong!!!

 Okes ni adalah ateq n somi...ateq ko kena mkn byk2 sbb lagi bpe minggu je dah nak bersalin..pasnie segala seafud x leh makan dah....so mkn puas2...x puas meh makan lagi....

 Isha n family...hanya isha yg jauh dtgnya dari gombak...tapi still dtg punctual gaks....

 Okes ni menu tuk yg pakej buffet... harga promotion tuk buffet ialah RM17/dewasa dan RM13/kanak2 lebih 3 tahun....aku x sempat nak snap lauk-pauk..tapi tgk agak menarik sbb ada gulai kawah...lenkali leh torai....

 set buffet air & kuih muih adalah FREEEE....

 Ni plaks bahagian tuk org2 yg pilih nak mkn stimboat...ada lebih dari 20 jenis stimbot yg kita boleh pilih!!!so mmg puas ati la...lagi pun nak mkn stimbot jgn tamak2..kang x abis kena bayau RM5/gm okehhhh!!!

 ada nasik goreng yg super duper sedap!!!! n ada bihun tuk pakej stimbot yea...so mmg kenyang giler la!!!

 Pastu ada gaks meee...aku x sempat nak mkn mee sbb perut sgt2 FUll!!!

 antara pilihan stimbot yg enek2 n sgt2 ok...

 ni tuk grill..x byk pilihan..cuma ada ayam n udang je....


 comelkan bebola ni???bagus tuk attrack budak2 mkn..tapi kuah tomyamnya agak pedas sikit...kanak2 kena mkn tanpa kuah la yea...



 semalam mse kitorang mkn ada masalh teknikal sikit...hot pot x menyala apinya...jenuh gaks nak menunggu...adalah dalm 1/2 jam nak tggu wireman dtg tuk betulkan apa yg patut....smntara nak menunggu tu kita mkn je la apa yang patut...

 okes ni family A'A plaks...adoi gambo dah terlari2 ...hehehe belasah je la ye...

 ni fmly en.asmadi n wife...
 ni plaks si mojo n family....

 Ni plaks aku n family...adoiii jenuh nak melayan si aqil tau...mcm2 benda yg dia merengek2 nak masa mkn...aku  nak mkn pun xde feel melayan kerenah aqil yg super duper mencabar!!! adik aqeef n dini relax je...
 okes ni lah kitorang yg sedang melahap juadah yg agak lambat untuk disantap!!!apa2 pun ok lah..walopun ada problem tang nak hidupkan api hot pot tu...yang penting mkanan nya semua fresh n sedap...

 okes sila layan gambo yea...













okes dah....itu je liputan berbuka puasa untuk hari ini...so kalo sesapa nak try mkn kat sini boleh la try yea...
bagi aku ok lah...sbb murah...mne nak dpt kan set stimbot yg murah skg nih...cpt2 booking ye kalo nak makan!!!!


so layantzzzz je la eh!!!!

2 tukang karut:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

bestnya makan beramai2, comel la bebola tu yantz, kalo si balqis sure nak yang pink tu je la awabnya, jarang jumpa bebola warna warni camtu...

cikceriacorner said...

bestkan kak..hopefully nanti kita mkn lg..lg ramai lg bestkan..hehhehe