WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

18 July 2011

menjaga suami....

Yossssshhhhh!!!minggu ni aku terpaksa amik MC dan EL sbb aku kena menjaga suamiku yg baru sahaja admit dri hospital...x sampai hati plaks nak pi keja tinggalkan aby sorang2...sape yg nak tolong masakkan tuk dia..sape nak tolong amikkan air...x kan aby kena buat smue tu kan? lagi pun luka operation x sembuh lagi...nak bangun n jln pun slow motion je....x leh nak kuat2 sgt takut jahitan terbukak....

Sekarang aku lah yg kena wat smue...anto budak2 kat taska dan tadika...diorg xde aku rse lega sket...xde la aku penat nak menguruskan diorang...ngan aby lagi..sabtu ahad aitu mmg menduga sungguh...aku langsung x rest...pe lagiks duduk n baring...sepanjang mse aku berdiri n berjln sampai aku menangis dlm toilet!!!haaaaaa gile tak?aku rse mmg penat sgt!!!mana nak uruskan aby..uruskan aqil n dini yg asyik2 menduga kesabaran aku...ngan aqil pangai yg x boleh nak kenal erti sabar + nakal + mcm2 lagi la yg boleh buat aku naik hangin!!!dgn dini yg sibuk nampak je bygkan aku ke dapo dia sibuk nak ngekor gaks...pastu kutip2 benda kat lantai la...aduhhhhhh...sakit jiwo!!!smue total dari bab mandi kan budak + buat susu + melayan kerenah diorg smue aku yg buat...kemas umah + menyapu+ basuh baju+ sidai baju+ masak smue aku yg buat!!!huhuhuh bayangkan lah ngan perut tgh membesar terasa pinggang nak patah ku gagahi jua...bukan nak mengomel kat sini...bukan x ikhlas...tapi tu lah aku kena kuat buat smue tu sorang2...kalo aku x buat spe yg nak buat?

Ini lah nama nya dugaan n cabaran kan? nanti bila aby dah ok dia plak yg kna jaga aku dlm pantang n jaga anak2 plaks....xpe lah aku kena tabah dan kuat semangat...kalo ikutkan pengalaman peknen mase ngandungkan dini n aqil waktu2 cenggini aku dah mmg x larat nak buat apa2...patutnya skg aku x mampu nak drive...siyes..kekadang bila aku bediri n berjln terasa nyiut2 bahagian bawah..kaki plak cam x mmpu nak menanggung beban badan...skg tgn nak genggam n amik barang pun terasa bengkak....perut pun asyik mengeras je....pinggang jgn ckp la...sakit ya amat!!!nak tdo pun x lena...pe lagiks skg nie kitorang smue tdo kat bwh..atas toto je...lagiiii lah pinggang sakit!!!huhuhuhu....

oh yea....sblum aku terlupa kpd smue voters nippon aitu aku x leh nak wat cabutan undi skg sbb nippon dah extend pengumuman pemenang sampe hujung bulan julai ni....so harap2 korang smue bersabar yea...nnti bila nippon dah umumkan baru aku leh cabut undi....

ok lah tu je nak citer...sekian.terima kasih kerana sudi membaca..adios!!


so layantzzzz je la eh!!!!!

4 tukang karut:

Rai said...

sian ko yan..tabahkan hati.. orang kata lepas hujan ada pelangi.. insya allah ada hikmahnya disebalik apa yg terjadi.

lieyalatif said...

siannye yantz...takpe yantz...pahala besar ko dpt jage husben disaat die memerlukan...ko jgn laa stress tau....kang naik bp n dpt penyakit lain plak...semoga suem kembali okey yeak.....

rusna wana said...

kuatkan semangat - itu 1 dugaan - jgn sedih2- jadikan hari ni, sbagai satu dugaan utk kita terus kuat- jgn jadikan ia sbagai 1 beban - wokeh - nasihat sy, minta bantuan ahli keluarga terdekat - kadang2 terfikir, owh! beruntungnya aku ada mak mertua yg duduk dngan aku...

mariaariffbaby.com said...

ala ciannya mummy..
hope mummy kuat k..
pls take care dear

insyallah..dugaan tuh utk dapat yang lebih baik :)