WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

26 July 2011

lamanya guwe cuti....byk nak cerita

Yossssshhhh!!!hari ni aku baru masuk opis...setelah seminggu lamanya coti menjaga aby yg baru kuar spital...ikutkan hari-hari or selang sehari aby kena wat dressing kat spital...skg keadaan aby dah ok...cuma x leh lasak2 la...sbb luka operate tu x baik sepenuhnya...still ada kuar darah lagiks n bernanah...x tau le knpe cam lambat sgt nak kering lukanya....ikan haruan dah mkn...pati ikan haruan pun dah mkn...cume nak tggu jelly gamat dari langkawi je khamis nie baru sampai...

so skg kondisi aby still x leh nak wat n angkat benda berat2..aku pun x kasik...riso jahitan dia terbukak lagi...menurut doc lambat gaks luka tu nak baik...ntah2 aku dah bersalin pun luka operate tu still lemah...camno nih????harap2 aby cepat le sembuh....

 
okes minggu ni usia kandungan aku dah 34wks++....mmg dah sarat sgt kan? aku still drive ke opis...tapi sib baik lah keta aku dari manual dah tuko ke auto...minggu lps aku tuko gear box...sbb mmg sakit giler aku nak menekan clutch..rupa2nya cluth plate dah putus!!!keta aku kena towing...dlm kepayahan aku drive manual ntah bpe kali stuck kat tgh jln!!!mmg bahaya!!dah le aby kat ward akhirnya aku mengalah gaks tuko gearbox auto...skg baru rse lega...walopun aku rse alahai x best nya bwk auto...tapi demi keadaan aku n keadaan aby...terpaksa lah tuko gaks... smlm aby try2 bwk keta...alhamdulillah boleh la dia drive...ye lah x yah tekan cluth kan?hehehehe..ada hikmah smue tu....

mmm dlm mase sebulan lagi...dini akan dpt tittle jadi kakak kan???alahai...sedih plaks aku tgk dini....kecik2 lagiks dah nak dpt adik..aku rse x puas lagi bg kasih sayang yg melimpah ruah kat dia...belum lagi belikan menan tuk dia...belum lagi bwk dia pi main2 tuk enjoykan dia...smue nya aku rse belum!!!tiap kali nk bli kan menan abg aqil yg dah PAW dlu...last2 menan tu jadi hak mutlak abg aqil...kesian dini asyik kena tindas jek!!!plan kitorang akhir2 sblum nak masuk bulan poser ni nak enjoykan dini...nak bagi dia rasa yg kitorang nie mmg sayang giler kat dia...tapi sbb aby pun dah sebulan x sihat...maka smue angan2 nak bahagiakan dini sblum dia bergelar kakak tu terbantut!!!

Tapi dini mmg budak baik!!!kekadang rse x sampai hati nak usik2 marah dia...sbb dia cool giler!!x cam abg aqil yg 24 jam asyik la wat aku geraaaaaaammmmmm!!!eeeee sabo je la....skg gelagat dini mmg mencuitkan hati...eee geram sgt dgn dia tau!!!skg ni tiap2 mlm aku tido peluk dia...biar dia rse yg aku sayang giler kat dia...peluk dini best..badan dia kan bolat...dia pun merelakan aje aku peluk dia kuat2...lagiiii la dia suka...dia pun bijak dah skg ni...boleh harap suh amik apa2 ke..dah boleh dgr arahan...bijak kan?lagi satu sukerrrrr sgt kalo dgr lagu kat tv dia dah sibuk nak berjoget!!!hahahahhaa....cute tau!!!!

aduyaiiiii....aku tgk ramai rakan2 blogger yg dah ready nak wat preparation tuk raya kan???jeles!!!!ye lah walopun aku mse tu dlm berpantang aku pun nak raya gaks.....anak2 aku pun nak raya gaks....baju melayu aqil n bju kurung dini x beli lagiks....x tau le sempat nk bli ke tak...camno nak bli?aby bukan boleh berjln terjah shopping mall pun....aku???waaaaa aku pun x larat ....rso kang aku yg pengsan lak kang!!!hu3x...minggu depan dah nak poser...camner ni????sib baik brg2 baby dah cukup...cuma mitten n booties jek kureng....yg dini punyer ntah hilang ke mana...jenuh dah mencari...kali ni bju baby aku x bli byk pun..adalah 4-5 lai yg baru...yg lain smue gne mse dini baby...sbb elok lagiks....belasah la kalo kuar boy pakai le pink..kalo kuar girl...selamat!!!hahahahah....

okes lah terasa panjang plaks entry aku hari ni....heheheheh..ye lah windu nak menaip la katakan...kat umh nak ngadap laptop sgt lah terhad....ye lah aku kan 'superMAK' skg nih....segala serba serbi aku kena buat sengsorang....so nak ngadap laptop jgn harappp la....

ok lah...eh berapa byk okes da.....kalo rajin esok lusa aku updet lagiks heheheheh....



so layantzzzz je la eh!!!!

2 tukang karut:

lieyalatif said...

aduhai...mcm2 hal jadikan yantz..sian ko....dah le ngan sarat2 nye ni...mmg bergande2 penat...takpe...kite doa sume akan kembalik okey yeak.....

lambat gak husben ko baik luke die kan.....insyaallah...tak lame lagi sihat la tu.....sabar yeak dear!~

-SharleenZawawi- said...

ooo dah 34w.. cepatnya masa berlalu... rasa cam baru je tau ko peknen.... takpe semoga segalanya dipermudahkan... moga2 ur asben pun cepat2 pulih...
alah pasni dini sama2 membesar ngan adiknya.. mesti cam twin nanti... cam anak lieya tu... cutenyeeee...