WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

12 July 2011

2 wanita sarat hamil terselamat!!

Yosssshhhh!!!! syukur alhamdulillah...Allah maha Berkuasa dan Dia melindungi hambanya dlm keadaan yang mencemaskan dan nyaris ditimpa musibah!!!

Kejadian berlaku petang smlm lebih kurang jam 5.10 ptg di highway kl-seremban selepas tol sg.besi...masa nie aku pulang dari pejabat nak ke hospital serdang melawat aby yg masih terlantar di hospital...aku n kak linda opis mate terselamat dari hampir / nyaris accident dgn sebuah van yg tiba-tiba tayarnya meletup dan hampir tidak dpt mengawal kenderaannya. Nasib baik aku dpt mengelak dari melanggar van tersebut yg tiba2 telah memasuki lane aku dan terus brek mengejut! Ya Allah...kejadian mmg cemas...nasib baik kereta dari belakang masih jauh...kalau tak...Nauzubillah!!tak tahu lah apa akan jadi...mungkin kami juga akan dirempuh oleh kereta lain...

Hampir 10 minit aku n kak linda terkejut n masih menggeletar di dlm kereta...Alhamdulillah aku dapat kawal kereta aku ke tepi dan mengelak van tersebut dan nyaris2 tak masuk longkang di tepi jln...bayangkan aku n kak linda adalah wanita 2-2 yg tgh sarat mengandung!!!mmg pucat muka kitorang dan masing2 mengucap+berzikir sambil memegang perut!!

Dengan menarik nafas dan keadaan agak stabil baru aku boleh meneruskan perjalanan semula..van tersebut langsung tak hampiri kitorang tanya apa-apa...sedangkan kesalahan adalah dari van tersebut..tapi x apalah nmpk nya penumpang van tersebut kebanyakannya wanita yg masing2 terkejut dgn kejadian tu...kitorang pun langsung x keluar kereta sbb cam terkejut sgt...Sykur Ya Allah Kau melindungi kami dari hampir terlibat dgn kemalangan...Syukur sangat..kalau tak aku x dpt bygkan macam mana keadaan kami...Alhamdulillah hingga hari ini kami masih selamat dan sihat....


so layantzzzz je la eh!!!!

6 tukang karut:

...sWeeT uMi... said...

syukur alhamdulillah yantz dan kwn slamat...amin

atty's said...

alhamdulillah ..tade apa yg berlaku..nasib tak cepat panik.

mizz-siti said...

Syukur takde ape-ape..Yantz take care eh..kesian dah la aby kat spital..semoga aby pun cepat sembuh...

ummirayyan said...

ya allah..kak..banyak sungguh dugaan mu..moga lebih tabah mengharungi nya yer..

rusna wana said...

syukurlah takde apa2...tapi memang 1 pengalaman yg mendebarkan..kesian kat dua2 mak buyung yg tengah sarat ni..

Anonymous said...

believed many people repay their funds when they're due along with with no fees
A top bill nonprofit expects numerous men and women looking towards these products meant for help through fast cash advance bills to help you 2x this approach. personal debt a good cause states round purchased typically the quickly, substantial awareness funds in 2010. The actual aid organization tells three years previously the sheer numbers of buyers using them was first unimportant.
więcej na
kredyt kredyty
kredyt przez internet
pożyczka bez bik lodz
kredyty bez bik

http://kredytybezbiku.biz.pl
http://pozyczki-prwatne.com.pl
http://pozyczkanadowod24.com.pl