WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

17 March 2011

Suami Ku yang Gagah Perkasa tu Sebenarnya.......

Yosssshhhhhh!!!! hari nie aku nak wat entry kutuk + mengumpat somi ku...hahahaha syyyyyhhh diam2 jek jgn kepochi kat dia tau..kang kalo somi ku dpt detect yang isteri dia dok mengumpat dia mau aku tido kat luar plak kang hahahahaha....

Citernya gini...adehhhh kalo korang tgk raut badan somi ku pasti korang akan mengistilah kan yg beliau adalah jantan perkasa...ewahhh eh lelaki perkasa...ye pun!!!kui3x...tapi perkasa2 dia ada gaks part2 yang kekadang wat aku nak tergelak...macho2 dia ada gaks yang wat aku geli ati tetiba...hahahaha...jahatnya bini dia nih...ish2 bini sapo lah ni....

Okes mls nak citer panjang aku stret2thepoint je lah...act arwah mak mertua aku dah hampir sebulan menghadap Illahi...so somi ku ini lepas je selesai urus jenazah n kitorang berkampung 5 hari kat umah MIL kitorang pun balik lah ke umh....semenjak mil aku meninggal aku dpt detect yang somiku ini tetiba menjadi seorang yang penakut...aku nie mmg lah dari perut mak aku lagi aku ni mmg penakut gile!!!tapi agak pelik bila somi ku yang gagah berani tu boleh bertukar menjadik seorang yang penakut...hahaha nak tergelak aku...

KES PERTAMA

Tetiba somiku berkata kat aku...kalo aku nak potong ASTRO pun xpe...x yah amik channel Sports amik yang pakej biasa pun xpe...aik? felik le aku..kenapa pulak? abis tu aku tye la..kalo ada games bola abg nak tgk katne??dia jawab...abg x yah tgk la...salu games start mlm2 buta..kui 2-3 pagi...skg abg berazam nak tdo awl..xmo tido lambat2 dahhhh...ayang pun bukannya nak temankan abg tgk bola pun...ohhh gitu...azam baru ke takut???kui3x...tapi aku x potong pun aku bior kan jek....sbb penat nanti mesti dia suh aku amik balik channel sports tu...

KES KEDUA

Selalunya aku akn naik bilik kui 10-1030mlm...aku dah angkut anak2 smue naik ats tuk tdo...sblum naik aku dah pesan kat somiku supaya wat susu budak2 nie...tetiba dia nampak je aku nak naik atas dia marah aku sbb tak tunggu dia...aik? aku ckp lorrr abg nak tido dah ke???dia suh aku tunggu naik ats sama-sama...terus dia Off Tv n paksa aku nie teman kan dia ke dapo..siap ugut kalo aku x teman dia xmo wat susu....waahhh parah nie...aku pun gelak2 le...kenapa abg nie?abg takut apa?bila nak naik atas siap berebut dia xmo jln kat belakang..dia suh nya aku tutup smue lampu dia dah naik dlu...cisss!!!hampeh sungguh!!!dia yang tinggalkan aku...

KES KETIGA

Dlm bilik kitorang ada 1 katil queen n satu katil single...katil single tu adalah katil aqil...so kitorang bertiga akn tdo kat katil queen...sblum tdo aku akan tdo kat katil single bersama aqil sbb sblum tdo aku belai2 aqil n ajor dia bce al-fatihah...kekadang kalo dini x wat peel aku pun akn tertido di katil single bersama aqil..so katil beso tu cam lapang la kan...somiku sanggup suh aqil tdo sekali kat katil queen supaya tiada ruang2 kosong....uihhhh berhimpit la kitorang...sampe aku nak tdo kat katil single tu pun dia x bg....siap berebut2 suh aqil tdo tepi sekali kat area yang dekat ngan tingkap...korang leh imagine tak???kelakor kan???

KES KEEMPAT

Selalunya kui 8 mlm kitorang akn keluar mencarik makan...sekrng nie aku rse cam mls plak nak masak...sbb nya xde brg basah nak di masak..so somiku kata kita mkn luor je la...kesian tgk aku masak...kalo seblum nie kalo kitorang kuar umh...somiku akan paksa aku tutup smue lampu..jimat katanya...tapi kali nie dia suh bukak lampu porch n lampu bahagian ruang tamu...sbb bila balik dr mkn xde lah gelap sgt nak masuk umah..ok aku ikut je la...yang lawaknya...bila dah balik..sampai je kat pagar...somiku boleh suruh aqil kuar keta n temankan bukak pagar...kekadang aqil nie tertido dlm keta n dia mals nak bangun siap menangis2 xmo temankan ayah nya....ayahnya plaks cam xde perasaan paksa gaks aqil nie bangun n temankan bukak pagar...dlm keta aku dah gelak2 dah...teruk nya penangan penakut laki aku ni...

ok lah cukup2 lah tu aku mengumpat laki aku yea....act ada byk kes lagiks...tapi tu je lah aku citer....tetiba ada hikmah di sebalik perubahan somiku ini...sekurang2 nya elektrik umahku jimat la...kalo x dia akan tgk tv sampe kui 2-3 pagi baru masuk tido...skg masuk tido awl mcm2 kitorang leh borak n gurau senda dlm bilik bersama anak-anak...tapi sampe skg aku x berani nak tnye kenapa dia takut sgt...dia ada nampak sesuatu ke..aku pun x tau...kalo ada pun mungkin dia xmo bgtau aku sbb dia tau aku nie mmg double triple penakutnya!!!!


so layantzzzzz je la eh!!!!

12 tukang karut:

gadisBunga said...

penah tanya tak kenapa dia jadik cenggitu lepas mak dia meninggal?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

agaknya dia nampak mak dia balik kot..huhuhu

yantz-yeem said...

GB : penah tye gaks...tapi dia kata mmg le baru2 nie rse cam takut...dah lama ok kot...

yantz-yeem said...

elissmie : uihhhh jgn le berkata begitu...kita lak yg seram

☆ lieya latif ☆ said...

hahaahah...ko tau, tesenyum2 aku bace entry ko pagi ni poms....adoi....mmg lawak...tapi lawak2 tu ko kene pikir nape jadi camtu....cube ko tanye yantz...siyes aku tingin nak tau...die mesti ade nampak something tu.......

cikceriacorner said...

heheheh..akak..ckp kat abg ayeem..ko ngumpat dia..heheheh

Halen said...

rasanya mesti ada benda yg ur husb alami time mak dia meninggal tu.

yantz-yeem said...

lieya:...uih ko jgn le plak menakutkan aku..kalo benar le ada sesuatu di sebalik ini harus aku akn berkepit je 24 jam!!hahahha

yantz-yeem said...

ateq: syyyyhhh diam2 tau...wakakaka

yantz-yeem said...

halen: ntah la..x tau la apa yg dia nampak eh???

Rai said...

haha..adeh..bulih awak ngumpat suami kat blog..

yantz-yeem said...

rai: hehehe...act bukan mengumpat hahaha saje nak mengena kui3x