WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

16 March 2011

Kerja di luar kawasan : Pekan

Yosssshhhh aitu kan aku kena otstesen ke pekan, pahang selama 4 hari...nie lah antara aktiviti yg kitorang buat...keja gomen sbg pereka yang mmg ada je aktiviti untuk menyebarkan kempen kepada rakyat di seluruh Malaysia...kan skg nie kempen 1Malaysia...so jabatan penerangan lah yg bertanggungjawab menyebarkan info mengenai 1Malaysia nie kepada smue rakyat Malaysia...

Agenda utama kalao pi pameran ialah MAKAN...tapi kekadang leka wat keja sampai lupa nak makan!!!

Actually kitorang wat pameran sempena jelajah/ karnival 1 malaysia di mana kitorang turut serta bersama-sama ngan pelumba-pelumba basikal antarabangsa turut jelajah road tour diorang....kalo x silap pelumba basikal nie diorg dah tour dar kluang-pekan-nilai...so mmg kitorang ada 3 team kat 3 tempat nie...so team aku kena menunggu pelumba basikal nie kat pekan, pahang....


Cuaca kat Pekan hari jumaat 1st day majlis perasmian hujan dari pagi-mlm!!!mmg kawasan dataran pekan dibanjiri air hujan!!!so majlis perasmian smue terpaksa di skip n terus je ke majlis menunggu pelumba2 beskal tu sampai...alhamdulillah pelumba basikal negara kita iaitu anuar Manan berjaya tempat pertama..syabas!!siyes aku tgk masa diorg sampai punye lah laju diorg kayuh beskal tgh dlm hujan yang maha lebat...eeeee x tergelincir ke????

Ini adalah salah seorang peserta utk pertandingan lagu patriotik yang kitorang anjurkan...

so mmg tempat pameran kitorang basah la...dan xde org pun yg masuk khemah kitorang tuk tgk pameran...dan sepatutnya hari jumaat tu ada pertandingan menyanyikan lagu2 patriotik...dgn dukacitanya hanya 5 org peserta je yg sudi join...hahahaha last2 5-5 perserta tu gaks yg bolot bwk balik hadiah...yg malangnya smue suara hampeh!!! hampeh2 pun dpt piala n hamper huhuhuhuhu.....

persembahan dari PENTARAMA jabatan penerangan 

Saat-saat gembira apabila pelumba basikal hampir sampai ke garisan penamat!!!
mlm tu ada persembahan dari artis2 PENTARAMA...kalo nak tahu jabatan penerangan nie ada artis nya sendrik...mmg best le kalo tgk konsert diorg nie...suara smue nya lemak merdu...tapi malang gaks la...mlm tu hujan mmg x benti2 org yg tgk pun seciputtt nya....nak wat camno kan????

Keesokan hari nya ( hari ke-2 ) pagi2 buta kitorang dah bangun n kena menjalan kan tugas...maklum la hotel kitorang kat kuantan...pameran kat pekan...sbb tu kena bangun awl2 sbb ada pertandingan mewarna tuk budak2 tadika pagi tu...pagi tu gaks PM melepaskan pelumba2 beskal utk meneruskan penjelajahan mereka ke Nilai...
Masa PM dtg aku langsung x tgk sbb sibuk dlm dewan menguruskan budak2 mewarna...huk3x x sempat nak give to five kat PM!!!xpe lah next time ada aktiviti ngan PM harussssss aku bertepuk tampar jap ngan PM hehehehehehe.....

sgt jeles wooo bila tgk rakan sekerja k.neen dpt bergambo gediks ngan pelumba2 beskal nih...sgt jeles....ok lah pas je habis pertandingan mewarna aku, aida n the geng pi le kejap jenguk2 jabatan / agensi lain yg turut sama kat karnival tu...dpt le sekeping dua bergediks ngan keta kebal nie....cuaca pagi tu je yg ok...dalam kui 12 camtu hujan turun balik ....

sib baik le pameran habis tghari sabtu tu...so dlm keadaan hujan lebat kitorang pun bertungkus lumus memacking smue peralatan pameran masuk dlm lori...sebelum tu mana pelawat2 yg singgah nak berteduh kat khemah kitorang, kitorang bagi jek buku2 penerbitan free kat diorg...eh mmg free pun amik la bpe byk nak amik kitorang x kisah hehehehe....

 
Dan ini adalah agenda terakhir iaitu membahagikan hamper secara rawak kpd smue petugas..dpt le sebungkus jajan utk dimakan dlm van ot the way balik kl....hamper nie x tau dtg nya dr mana mb opis kat kuantan kot bg kat kitorang tanda penghargaan....

Dah lepas packing2 smue kitorang pun mmmg smue perut dah berkeriuk...malang nya ada sorang kakak yg tanpa dikenali n dgn xde rse malu telah mencopek makanan yg sepatutnya utk petugas...dgn selamba je dia amik makanan tu n terus beredar...bengkek jek kitorang tgk..tapi x pelah aku pun ngan senang ati mengajak driver pi tanjung lumpur...aku tingin nak mkn laksam n sotong goreng tepung n sata....weeehuuuuu...so bergerak le kitorang pi kuantan balik....dah lepas mkn2 smue kitorang pun gerak le balik ke KL...so sampe KL dlm kui 8 mlm camtu...dlm van smue pakat tdo x hengat sbb kepenatan ya amat!!!!balik je KL mlm tu aku terus demam...mb dek terkena panahan hujan kot...

okes la itu jek nak citer...pasnie x tau kitorang kena jelajah ke mana plaks yea.....tunggguuuuuuuu.....


so layantzzzzzz je la eh!!!!!

3 tukang karut:

☆ lieya latif ☆ said...

sonok ko yantz...tak le teperap kat opis jek keje ko...cam aku ni...dah 5 tahun keje gomen ni teperap jek kat opis hah.....sakit mental aku....ni ko keluar2 dpt gak santai2 camni....mmg ar tang tinggal anak tu sedey...tapi takpe laaa yg syok tak teperat kat opis semata...huhuhu...mak jeles tau!~

cikceriacorner said...

salam kak..wow..bestnye..meriah gitu..heheh

Rai said...

macam seronok je...tak ikut sangat program2 event macam ni..lain kali kalau ada buat dekat2 area shah alam nak pegi lah..hehe..