WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

10 February 2011

alhamdulillah aku tak MABUK pun!!!

Yossssshhhhh!!!! kalo ikutkan masa last week aku pi jmpe doctor n kalo dikira2 tis week usia kandungan aku dah 10wks la...tapi aku cam feliks la betul ke???aku rse2 cam dlm 8wks je...ntah la..sbb aitu aku pi scan nak kompemkan betul ke dlm perut aku nie ada baby....hahahah dah sah2 masa wat UTP tu mmg +ve lagi mau konpius-konpius....

Mana taknya aku x konpiusssssss....sepanjang aku disahkan hamil nih..aku langsung x mabuk!!!maksud aku kalo mabuk tu mesti muntah2 kan? kalo mkn je muntah...mkn je muntah!!! tapi peknen kali ni aku langsung x muntah!!!makan ok je..xde rse mual2 pun..cuma aku rasa penat n sakit kepala n aku x berapa sihat sbb batuk n selsema aku x hilang sejak awal tahun lagi...korang bygkan la mcmmna???so ble selsema aku rse cam semput n rse cam x larat sgt...bukan sbb aku mabuk pregnant ke apa...tu lah salah satu knape aku selalu updet cakap aku x larat la...letih la...huhuhuhu...

Syukur sgt trimester pertama nie aku x alah...seronok rse sbb aku x yah takut2 nak makan..skg aku mmg teramat2 berselera nak mkn...tapi aku rse badan aku cam ringan..kekadng nak jln pun rse terhuyung hayang...Alhamdulillah Allah memudahkan aku mse awal peknen ni...mungkin sbb dini masih kecil so Allah x menduga aku dgn alahan2 yg teruk..syukur sgt!!!

oh yea...aku ni dah 2 bulan lebih la kiranya kan???perut pun dah nmpk buncit skettt..tapi aku belum lagi mkn apa2 vitamin tau!!rso gaks nie...aku mmg x sempat nak pi farmasi tuk beli...nak tggu aby balik keja dah rse cam mls nak kuar...last2 asyik la tertangguh nak pi beli...xpe ke ha???susu pun aku belum start minum...aku nie mmg payah time peknen ni nak minum susu...tapi rse2 nak bedal je tahan diri telan minum susu hehehehe...

tapi peknen kali nie aku makn masak kat umh..aku rse x larat / jemu nak mkn kat luor...sbb dah boring x tau nk mkn apa...so kat umah bekalan iakn pekasam pun byk..aku kirim kat member aku yg dri gerik belikan ikan pekasam...hari2 kalo maskmesti aku goreng ikan pekasam!!nikmat!!mkn ngan nasik panas2 gitu je dah boleh menambahkan selera kooo...x yah nak lauk beria2...aku nie mmg hantu ikan pekasam!!!

okes korang skg nie dini dah x berBF lagi...sungguh sedih kan?? genap dia 10 bulan aku STOP..sbb doc pun x sarankan menyusu sbb doc ckp baby dlm perut nie memerlukan 3x ganda khasiat utk dia membesar...bila dini minum susu ibu 2x khasiat tu dah hilang..jadi tinggal berapa aje khasiat yg ada utk baby??? so mmg doc suh STOP...mungkin betul apa doc ckp..kalo aku menyusukan dini aku rse pas BFkan dia bdn aku lesu n letih...x bermaya...so sbb tu aku x leh teruskan BF dia...xpe lah kulepaskan jua...skg dini still minum EBM yg mungkin akan habis sampe ujung bulan nie.....xpe lah sekurang2 nya aku dah berjaya BerBF kan dia selama 10 bulan...pasnie baby yg akan keluar akan ku BF kan sepenuhnya....caiyoksss!!!!

okes tu je nak storyyyy...sorry la gmbo xde nak jadikan bukti hehehehe


so layantzzzzz je la eh!!!

3 tukang karut:

Izzatul Iman said...

Tahniah...

tapi jaga2 la ye...

saya lebih bersyukur kalau ade alahan...sebabnye mase pregnan baby 1st dulu, tak ade alahan langsung...tapi sayang...gugur mase 10 wks...baby terbantut...huhu...

Alhamdulillah sekarang dah 7 mths...mase awal2 dulu ade alahan,me senyum je...

atty's said...

alhamdulillah ye takde alahan..
lain orang lain pembawakannya

kty dulu pun masa preggy yg 1st ngn no 2 takde alahan segar bugar..

masuk yg firdaus..mabuk kepayang ..tp bukan waktu pagi..masuk senja je flat..

☆ lieya latif ☆ said...

alhamdulillah yantz...ko dipermudahkan...takde mabuk2...tu yg bagus tu....kalo mabuk2 ade ni penat laa nak melayan weiiii...nak mkn serbasalah ..sebab kang mkn muntah...tak mkn kang angin plak perut tuh...so selagi boleh mkn ni ko bantai jek.......yg penting jgn over plak cam aku ni hahahaha...naik smpi 20kg dah dok termangu hahahaah.....