WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

04 January 2011

1st day @ skul n orientation day

Yossshhh!!! gambo di atas nie adalh gmbo yg masih panas tuk hari ini...sepanas cahaya matahari cam kat dlm gmbo ni...okes hari nie adalh 1st day aqil ke tadika yea....pagi2 lagi dah buat aku naik baran sbb xmo bangun n mandi pagi...dia nak pi taska bukan nak pi skul katanya...so x yah pakai baju skul..pakai bju tdo pun xpe....

Dah la aku ni kureng sihat dr mlm tadi...mmg bangun pagi je bdn dah rse panas...ngan tekak sakit smue ada...sampai2 je kat skul..aqil leh plaks nak masuk dlm keta siap cakap " kang aqil nangis kuat2 kang "....haaaaa...tu lah ayatnya alasan x mo masuk dlm skul...setelah puas ayahnya memujuk baru lah dia nak masuk...tu pun dia cakp " ayah n mama jgn duduk jauh2..tgk aqil je..." maksudnya dia suh kitorang tgk dia je jgn pg mana2...byk cantik...tpi dlm 15 min je kitorang kat tadika tu..pastu kitorang pon blah la sbb class aqil kat ats bukan kat bwh...

Okes nie plaks gmbo masa hari orientasi sabtu aitu...pgi2 kitorang bangun n umpan kan aqil bwk pi mkn roti canai...mse nie pun pujuk2 ckp kat dia aqil kena pi skul arini tau...tu yg dia cam nak ke tak nak pi skul...tau le budak lelaki kan...manja lebih...

orientation day ni sejam je... dgr principal ckp n nak biasakan budak2 ngan environment tadika tu je....si dini dah start memanjat tangga masa kat dlm tadika ni....
oh yea...aqil masuk tadika krista caw saujana puchong...dekat je ngan umh n dekat je ngan taska dia...pg2 ayah yang akan anto aqil pi tadika sbb ayah masuk keja lambat...so balik naik van teacher anto balik ke taska....

masa ni aqil ok je...x delah takut2 ke apa...nmpak le dia happy...sbb byk kwn2 kan....heheheh..aku rso gaks mana lah tau dia x enjoy ke..nampaknya dia enjoy...1st day hari ni teacher dia bg tau aqil happy tapi yg x happy nya bila time budak2 mkn dia sibuk nak susu...kebetulan aku x bwk bekal susu dia pun hahaha....

harap2 aqil ok n suka la nak pi skul...esok harap2 dia ceria n pantas bangun pagi n mandi...aqil nie keadng peel dia ngada2 sket...kekadng penat nak melayan...

okes tu je lah citer hari nie...sbb aku pun x sihat ni...wabak dah mula menyerang kembali.....


so layantzzzz je la eh!!!!

2 tukang karut:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bukan main lagik happr aqil dapat pi school ek elok je tan nangis...

ARIFFDA said...

semangatnye dia dpt masuk sekolah :)