WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

22 August 2010

aku baru nak makan....huhuhuhuhu daging mcD x halal le....

aku dapat sumber ni dari fb dan di link ke sini.. aku bertindak untuk menyebarkannya demi ISLAM saudara2ku yang ku kasihi...supaya tidak lalai dgn permainan yahudi!!!!

Susulan Daging di McDonald's Tidak Halal. UPDATE HERE




Terkejut aku bila dapat tau daging yang dijual di restoran makanan segera yang terkenal iaitu McDonald tidak halal. Memang isu ni dah banyak kali timbul, tapi kali ni diperakui sendiri oleh JAKIM. Masya'allah, dah banyak kali makan baru berita ni keluar? OMG! Berikut adalah sumber yang aku dapat.

Aku memohon keampunan dan perlindungan dari ALLAH S.W.T atas kelemahan dan ketidakupayaan ku. Tidak lah aku mengharamkan sesuatu yang ALLAH S.W.T halalkan, sesungguhnya perbuatan itu murtad hukumnya.

Ekoran pengumuman dari JAKIM mengenai penarikan balik pengiktirafan dari senarai yang diiktiraf JAKIM berkuatkuasa 15 April 2010 serta bukti kesahihan perkara ini sememangnya mengejutkan aku.

Aku enggan bersubahat dan dilaknat ALLAH S.W.T atas sebab menyembunyikan kebenaran serta kasih sayang ku sesama saudara seIslam seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Tidak sempurna Iman seseorang kamu sehinggalah dia menyayangi saudara seIslamnya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri.” (daripada Anas r.a, riwayat Muslim)

‘Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk. Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani’. (Al-Baqarah: 159-160)

Bukti Pertama : Portal Rasmi Halal Malaysia

- Di sini JAKIM telah menyatakan tidak menerima pakai sijil halal dari Uruguay Islamic Centre.
Klik image untuk saiz lebih besar dan jelas.

Bukti Kedua : Surat dari JAKIM kepada Encik Bob Chan, Pengarah Urusan Mac Food Services (M) Sdn Bhd dan bukti daging berasal dari Uruguay yang tidak memenuhi piawai JAKIM menurut sumber permberi salinan surat ini. Bertarikh 19 Ogos 2010.

Klik image untuk saiz lebih besar dan jelas

Maklumat Tentang Mac Food

Bagi sesapa yang tak percaya Mac Food Services adalah supplier McDonald boleh rujuk kat sini

(direct daripada laman web McDonald Malaysia): CLICK HERE

Info lanjut:

Address :
7 Jalan SS 13/5
45700 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Tel : 603-5633 0222
Fax : 603-5634 0189

Contact for Sales/Export :
Mr Bob Chan
(Managing Director)

Present Market :
Malaysia, Brunei Darussalam, Hong Kong, Singapore, Middle East, Vietnam

Product Manufactured :
Chicken (Bone-in), Patties (Chicken), Fish Portions,
Chicken Nuggets, Fish Nuggets, Beef Patties, Beef Nuggets

Brand Names :
FIRST PRIDE, MCDONALD’S

Nota sampingan:
Papepon, aku harap pada sesiapa yang dah baca sama ada terbaca atau membaca dengan sengaja, tolonglah sebarkan. tak kisah lah korang nak copy paste ker, share link ker, ape ker, I don't care okay? yang penting sebarkan. Semua ni demi saudara kita semua. Ingat yer sedara sedari, insan yang cemerlang datangnya dari akal, yer? dengan hati yang bersih, dengan jiwa yang tenang. yer? Kalau kita makan makanan yang kotor seperti makan makanan yang tidak halal, hati kita akan jadi kotor, jiwa kita akan jadi kotor. Jadi, macam mana kita nak jadi insan yang cemerlang? So, simpan dalam akal kita, tanam dalam jiwa kita, makan makanan yang sihat. Sebarkanlah artikel ini. Sekali lagi diingatkan (pakai loudspeaker) TOLONG SEBARKAN!! Assalamualaikum. :)
Aku dapat sumber ni dari Timhar's Blog
feel free to share.

Ku abes menulis 1 coretan pada:
Pukul 11:10pm Khamis 19 Ogos 2010.

Nenek pernah berkate:
"Inilah jarum halus yahudi untuk menjatuhkan Islam"
.fullstop.

note: semenjak lahirkan dini aku lom sempat menjamah mcD!!!huhuhuhu...

so layantzzzz je la eh!!!!

5 tukang karut:

mama tisya said...

aritu ada memberku dh update psl isu ni..die pn ada cal jakim tnye psl ni..dan dh disahkn halal..so tkyh riso..

ni ku copy dr kwnku yg paste kt fb

Untuk pengetahuan semua, disebabkan isu ni agak panas, SiTikus Dot Com baru jer bercakap dengan Pegawai dari JAKIM dan bertanyakan tentang isu ini.. Memang telefon betul-betul yer bukan memain..
1. Semua maklumat dalam post ini adalah benar.
2. Memang JAKIM dah tarik balik sijil halal dari negara Uruguay.
3. Sekarang JAKIM giat mengadakan operasi dan menguatkuasa undang-undang halal di Malaysia.
4. Makanan dari MacDonald CONFIRMED DISAHKAN HALAL OLEH JAKIM dan akan sentiasa DIPERIKSA.

So jangan risau..Dan yang paling menarik, rupa-rupanya dah ramai yang telefon pihak JAKIM dan bertanya tentang isu ini. paling ramai orang call semalam dan hari ini.. Korang boleh call nombor ni 03-8886 4000 tapi dia akan bagi nombor direct pergi ke bahagian penguatkuasa halal di nombor ini 03-83150200.

farah : m0mma HD said...

yup..aku pom dah dpt
tp kata diorg... masa hari tersebar benda ni di FB... mekdi dah kuar kan kenyataan balas..kata burger depa halal..
wallahualam... aku skang STOP dulu jd duta mekdi... huhu !

☆ lieya latif ☆ said...

erk....aku baru mkn sabtu ari tu....sebab aku tak rase lagi GCB tu....so gi la mkn...tup2 kuar lak cite nie....huhuhuuh

apakah?....

tinta cyber bOnda said...

Warghhhhh!!!
memang sungguh licik ini yahud
kat nilai baru jek siap restoren ke-2 yang super cun la kat sini nih

adusss...

thanks yanz atas info ini

bOikOtttt!!!

-bOnda-

yantz-yeem said...

tapi mmg mcD nie kan didalangi oleh yahudi...mmmm...mkn ble rasa tingin je lah..kalo betul2 halal kta x ragui nak mkn kan??harap2 JAKIM bergiat aktif sebarkan mana hala dan haram..enomena rakyat malaysia skg dah x kisah pakai main tibai jek makan...pantang tgk tanda HALAL diorg serbu jek...so?cadangan yg paling bagus...makan n masak le di rumah hehehehe