WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

08 June 2010

geng baju merah menyerang bagan lalang!!!!

Yossshhhh!!!sudah lama ini entry terperam dlm draft leh aku lupe nak mempublish kannya??aiyaaakkk..cek2 tadi baru teringt ghupe2 nya aku x updet lagi cerita kumpulan si baju merah ini menyerang bagan lalang!!!hahahahaha

geng bapak2 bergambo...
omak-omak yg perasan muda belia pon nak bergediks gaks!!
Citer nie agak lapuk la yea...sila salahkan diriku...huhuh...konon nak eksen ngan korang terutama nya 'lieya' ...hahahaha..weh lieya aku dah mkn itu lala jugakkkksss...hahaha akhirnya...dari dini dlm peyut lagi nak mkn...dah kuar kat dunia baru dpt mkn...huhuhu xpe dini leh rasa dari hasil susu ibu nya wakakaka...
lindot n alif yg dah x bam!!bam!!
so, coti wesak day yg lepas aku n my best frends forever yakni lindot,waniot & ayoye pi le berkonvoi ke bagan lalang...pas jek solat jumaat trus kitorang ke sana...otheway tu hujan dah renyai2 dah....kompem x dpt nak main2 berkejar-kejaran kat tepi pantai nie....so frust sket la..tapi sampe2 jek x sampe 10 mins hujan dah reda...x le lebat mana pon..ala-lala titisan embun pagi jek....hahaha tpi sbb aku ada si dini so...kitorang 'mengecop' n 'mengorder' dulu meja dan makanan tuk di santap!!!
aku yg dah niat nk mkn sotong byk2..
mari gediks bergmbo dulu...pisss
Tukang order kitorang pass bg kat en.don aka laki waniot..dia mmg terer n tau taste kitorang nie camnerrr..tau le smue nya pirana yg kelaparan!!!order jek smue kitorang tibai sampe licin...antara menu nya :

2- eko ikan siakap ke?? beso okeh!! masak kerabu

2- eko ikan ( x tau nama ) dibakar + asam

sotong + udang goreng tepung yg aku x tau bpe kilo???tapi mmg byk beb

lala masak pedas/merah??? banyak gaks...

pepahat...pon byk...

sayo campo..

sup campo...

air buah 4 jug

nasik...


aku rasa tu je kot...aku pon dah x ingt menu nya...so total tuk kitorang mkn 4 family nie ialah......

RM 260.00 SAHAJA!!!


murah kan??????so kalo rase nak mkn kat sana leh la pi melantak puas2....


ok sambung citer balik...kitorang sampe sana dlm kui 5 camtu la...lepak2 jap semntara tggu hujan benti, order2 n kitorang jln 2 di tepi pantai...biasa lah air laut kat bagan lalang nie mmg x suci murni...so jgn le berangan nak mandi yea...aku tgk budak2 lain sonot nya mandi ngan air karat gilos dah cam air kopi tu...adoiiii aku mmg x larat nak tgk...

so kitorang juz amik2 gambo posing sana sinun jek..n layan anak2 yg takut nak pijak pasir especially anak bujang aku si aqil tu....mmm dia mmg mat poyos yea..org lain ok jek dia je yg mengada2....hahahahah

selesai aktiviti menggediks...pe lagiks mari la kita menyantap!!!kui 6 camtu lauk pauk yg diorder pon dah dimasak...masa tu kedai tu baru je bukak..n kitorang la org pertama yg dtg n mkn..masa halfway mkn tu dah nmpk kelibat2 org masuk restoran nie...kejap jek dah penuh!!!mmg kaya la tuan kedai makn nie...heheheheh

so secara kebetulan waniot nya besday minggu sebelum nya...so dia bwk sekali cup cakes yg vogue ala2 diva!!mana x nya cup cakes nya dah ghupe ala-ala design mak datin!!!hahaha...sampe gerun aku nk mkn...eh bukan gerun sayang...mmm tahun nie kitorang dah nak cecah 30 huhuhu...x sanggup nak menghadapinya!!


kat sebelah kedai mkn nie kan ada org jual2 segala menan kan???so aqil tlh berjaya mengepow ayah nya ngan beli otoman n gitar...yg lawaknya aku tgk anak aku nie dah cam jadik penyanyi jalanan dah,....complete ngan bawak sling bag nya dan pegang gitar..siap 'jeng...jeng,,..jeng...' jek...sib baik x pakai topi...kalo x gerenti smue org dlm kedai tu dah kasik derma kilat kat aqil wakakakak...

ok lah korang layan je la gambo2 nie..aku dah pening heheheh...so mmg enjoy giler kitorang...sib baik dini ok jek masa kat sini...senang aku nak makan ngan puas!!!x menggangu langsung!!gud girl sungguh anak mama nie...


so layantzzzzz je la eh!!!!

3 tukang karut:

Puteri Satu said...

hiks... macam geng baju merah kitorang lak.. kat bagan lalang gak.... huhuhu... kebetulan...kebetulan...

☆ lieya latif ☆ said...

mmg meriah ko....syok mkn satu geng nie....kecoh borak2 kan....

aku pun suke kat bagan lalang...murah pun yeak..sedap pun yeak...

UmiDAnisH said...

bestnyer....