WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

07 June 2010

cerita pump yang macam2 haLLL!!!

Yosssshhhh!!!! coti sabtu ahad aitu aku mmg dah setkan minda akan menambahkan stok2 susu untuk dini sebanyak yg boleh..sebab stok yg ada tinggal beberapa bijik botol ajee....huhuhu silap aku gaks...masa dlm pantang aku x standby wat stok awal..genap 30 hari baru le aku terheg..heg..( terhegeh-hegeh) nak simpan stok...tu pown sehari sekali je aku pam...huhuhuh...sebab bajet ingtkan cukup...rupa2nya...mmg le cukup..tapi dah sehari keluar 5 bijik botol...mana x gabra aku???refill balik ada la 3 botol huhuhuh...sungguh sadis melihat stok2 ku makin berkurangan!!!



Actually masa aku dlm pantang aku juz gune pump manual pureen yg murahan ini...yang cam horn je dia punya pam...walopun manual tapi aku suke...walopun agak meletihkan!!!sbb...walopun dia murah tapi aku amat menghargainya....byk toi berjasa ngan aku pump pureen nie..x silap aku bli pon murah giler rm15 jek masa kat pureen warehouse sale...aku suke pam nie sbb dalm masa 10min dia dah kasik 2-3oz pada aku...tapi mmg mengah sket la kannnn???



aku standby gaks gune Pureen Battery Operated Breast Pump nie...bak kata kawan aku mmg effection walopun bunyi agak kuattt...tapi ntah le maybe x sesuai kot ngan aku...sbb bila aku gune susu tu xmo kuar...walleeeyyyyy...sangat tension wooo...nak setengah jam aku tggu x dpt pon 1oz...x tau le mana silapnya???huhuhu...aku bli kat w/re sale gaks ngan rega rm80 x silap aku...maybe akunya bentuk pa*y*d*ra tu dia x ngam kotttt...

dannnnn...aku ada gaks pump yang camnie ghupe nya...pownnnnn sama gaks...x sesuai ngan aku...ye lah sbb murahkan aku rembat jek la...mana tau leh sesuai ngan diriku ini....tapi x ngam gaks....tapi aku x rse terkilan la sbb aku cume test jek...kalo ok aku gune le sampe bila2...kalo x ok aku simpan je la...

masa aku nak masuk keja mula2 aitu kawan baik aku imm mengoffer diri tuk pinjam kan aku breast pump dia...so dia suh aku try dulu yng medela harmony nie...sbb aku mmg ada perancangan nak beli kalo pump medela nie ok...huhu kecewa sbb masuk contets kat sweet bonda x menang kan...so kena la set kan minda tuk bli pump nie gaks...so bila aku try nak pump kat opis....hasil nya agak mengecewakan skettt...sbb sama gaks cam pump yg lain aku try...last2 aku gune balik pump pureen aku yg bentuk hon tu...so aku ckp kat member aku pump tu x effective bg aku ...



so dia kasik plak aku pinjam pump dia yng nie...baikkk nya sahabat aku ni...sedaya upaya dia bagi sokongan padu kat aku tuk berbF nie...memandangkan dia dah x pakai so dia kasik le aku pinjam....bila aku try tuk test power...mmg 1st time guna je aku rasa happy sgt...walopun aku rasa masa tu t*et*k aku kosong...bila pump2 dapat gaks sebotol penuh!!!senyum gumbira la aku....so alhamdulillah coti wikend 2 hari nie aku dapt pump 10 botol penuh!!!!syukran...syukran!!!satu kebanggaan pada diriku heheheheh....so pasnie aku akn ushar2 rega plaks...nak riki mana yg murah...so selamat mengepam di opis dengan jayanya hari ini!!!



so layantzzz je la eh!!!

5 tukang karut:

Wansteddy Tales said...

pendek kata. biar mahal asal berguna.

☆ lieya latif ☆ said...

lieya sokong usaha murni yantz tuk bf ekslusif dini.....cube tau....rajin2 buat stok....

leiya dulu pakai pureen bateri tu gak..lepas ni kalo ade rezeki pregnant mmg nak beli spectra or medela..sebab lagi pratikal....kejap jek dah dpt hasil yg lumayan kan....

notti netti said...

wah....bagus2....teruskan usaha anda mengepam....best baca..I dah setop...isk isk isk sadis;

juelee said...

madela ni mmg bagus gak cuma regenye mahai sket... sy pun ngah mensurvey breast pump... hikhikhik

UmiDAnisH said...

teruskan usahamu, biar mahal mne asalkan utk kebaikan si cumil..