WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

03 June 2010

bermula lah episod meninggalkan anak...


Yosssshhhh!!! patutnya aku nak wat entry ni hari isnin...minggu nie aku dah start masuk keja..berkhidmat untuk negara org kata wakakaka...isnin mmg hari bzz aku..bukan bz bos tetiba bagi keja belambak kat aku...no..no..no... ntah la aku pon x tau apa yg aku bz sgt...masuk2 je opis...borak itu ini..jumpe member2...huha..huha..huha...pastu pi mengepam susu plaks....alih2 tgk2 jam dah nak balik...adoiiiii....cpt plak masa berlalu yea...sampaikan nak ngadap blog n fb pon cam xde masa...sbb tu aku x sempat nak wat entry nie..huhuhuhu

Hari 1st day pi keja mmg kepala otak ni duk teringatkan dini je la...pastu aku kan dah lama gilos x drive keta...since aku peknen 8 bulan lagiks...so kira2 nya hampir 5 bulan le aku x pegang stereng...mmg pagi isnin tu aku agak kekok sket...pastu sambil drive dok terbayang2 n pikir camne lah dini nnti tinggal kat neseri..susu nak ke dia minum gune botol...mcm2 la...dok tgh pikir2 tu boleh aku terlajak simpang nak menghala ke KL jln yg selalu aku ikut....last2 termasuk highway kl-seremban yg depan astro tu...pastu dah jem gilos kat desa petaling...ha amik ko!!!!mmg aku maki seranah le kat diri aku sendrik kerana kecuaian aku tu menyebabkan aku nyaris2 lewat sampe ke opis....huhuhuhuhu....
Biase lah kan bila 1st day anto anak ke neseri...mmg aku asyik la call cikgu aqil dok tye dini ok tak???minum susu dah bpe oz hari nie???berak dah bpe kali???ok x cikgu pakaikan cloth diaper kat dini???mcm2 la...ye lah mak mana yg x riso kan????sib baik cikgu aqil tu tau camner nak handle EBM nie...so x yah aku nak ngajor..cume ingat2 kan camtu je la....siap cikgu nya suh aku bli puting yg sama cam puting ibu tu...aku mmg nak bli..tapi mmg terrrlupa aje...so mlm tu gaks aku pi guardian n bagi kat neseri..alhamdulillah laju plak si dini minum susu...hehehehe

Yang bestnya...kalo kat umah duduk ngan aku, aku jarang bedungkan dini..kalo bedung pon takat ala2 cam berkemban nya style...tapi kat neseri, dini dibedung dgn begitu kemas sekali...kesian plak aku nengok nya...ye lah dini x leh nak berkepak2 bebas kuarkan tgn dia...elok jek aman dia tido kalo berbedung nie....baguih tui cikgu aqil nih...so kalo x bedung camnie lah..dini sukeee sgt hisap tgn dia..sampaikan mitten dia dah lencun basah sbb dia hisap..
Aqil plak...sampai2 je kat umah dari neseri...pantang nampak dini...dah cam kena histeria!! ye lah kat neseri cikgu nya ckp dini asing bilik...so thats why le aqil x leh nak jenguk n kaco2 adik dia...ada masa2 nya aje dia dpt mencium adik nya....pasal tu bila kat umah...aqil cam org gila...kejap2 masuk bilik dok meromen adik dia ngan begitu rakus sekali...habis satu muka dini dia cium2 x hengat!!!x cukup ngan muka, hidung, pipi, mulut, rambut...ke badan..kaki, tangan smue dia cium...naik pening aku nengok nya....ye lah abg aqil pon rindu kat dini gaks kan????
ok lah nnti smabung citer lagi k...aku nak pi mengepam hehehehe...so layan le gambo terbaru kami nie...
so layantzzzz je la eh!!!




3 tukang karut:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala siannyer dini dah tak duduk dengan ibunyer tiaop2 pagi tidok bersama2...selmat kembali bekerja yantz...jangan malas2 tau...tak sabo nak tunggu keputusan tu

☆ lieya latif ☆ said...

bab dah naik keje tu laa lemah kan yantz...dah sedap berulit 2 bulan ngan kite, bile kene masuk keje, tgl kat nursery sure kite tak senang duduk...tapi ape kan daye, demi kerja tepakse gak....

harap dini sesuai kat nerseri tu...

aku gelak2 bace tang anak bujang romen2 tuh...pandai die sayang adik die kan....heheheehh good laa abg long nieh!

mariaariffbaby.com said...

dah abis pantang ek awak..
sekejap jek kan..
:)