WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

12 May 2010

layakkah aku????kalo kayooo lain citer la...

Yosssshhhhh!!arini aku kurang sihat...tpi kalo nak updet blogggg no probbbssss punyer....hehehe....nak baring???mmm camno la...dgn aqil nie suh aku teman dia tgk tv la..layan dia amik barang2 makan dia dlm esbok la..mcm2...dgn berak nya...adeiiiiii...

ok entry aku kali nie mmg ada sangkut paut dgn stetmen aku di atas...setelah hampir 2 bulan aku duduk di rumah...mmm x mo lah kira masa aku pantang tu...ok lah...setelah hampir seminggu ( selepas berpantang )...aku menjadik suri rumah sepenuh masa...aku rasaaa....mmmm...mungkin aku x layak!!!hahaha aku x layak menjadik suri rumah...sbb apa???aku rasa jdi house wife nie penatttt la....mmg la ada masa lebih ngan anak2....leh tgk diorg depan mata...mmg tu aku suka la...tapi ada part2 yang x serasi dgn jiwa & raga aku..walllaaaa...

ye lah....bukan nak lari dari kenyataan hidup...tapi itu lah hakikat nya....aku mmg x leh duduk di rumah sepanjang masa...pe lagiks aku terpaksa melayan kerenah anak2 yg mcm2 hal wat aku penasaran!!! lain la kalo aku ada bibik...kalo aku kaya raya...smue leh bibik settle kan...nie aku kena kejo nak masak, mandikan anak, layan bebudak nie kencing, berak...mkan..main..hal2 merapu diorang...mmm bila masa nya aku nak beristirehat???nak tdo pon terjaga2...last2 aku feninnnnn....tu belom lagi settle kan keja2 umah...sapu umah, basuh kain, basuh pinggan, lipat kain...adeiiii byk woooo..kalo kja...benda2 nie buat seminggu sekali je kan???kalo duk umah???hari-hari kena buattttt!!

adeiiii...tapi kalo diorg ok...aku pon ok la..leh layantzzzzz....nie stetment aku merungut ke???adoiii mmg aku nie jenis x tahan DOGAAN la kan???baru anak 2...dah merungut...apppppaaaaraaaa....!!!!tapi sebenarnya duduk umh nie best...yang x best nya...masa tu berjln dgn pantas!!!kejap je dah ptg..pastu mlm....cam sehari tu aku pikir..apa yg aku dah buat pada hari ini????pada hal byk menda x settle2...adeiiii......

so layantzzzz je la eh!!!

2 tukang karut:

atty's said...

macam kty ..mmg takleh ..duk umah .sbb dah biasa keroje..tp alhamdulillah .walupun bekerja dari dulu ..hingga anak2 besar..tanggungjawab pd family dan rumahtangga tak terabai..

☆ lieya latif ☆ said...

pompuan! ko same cam aku....aku same cam ko....aku pun tak 'layak' jadi housewife sepenuh mase....aku cepat bosan dok umah....bukan tak suke tgk perkembangan anak, tapi aku mcm ko tak larat nak handle keje umah sepanjang mase...boring...biase buat seminggu sekali jek kan heheeheh...