WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

09 May 2010

aku mmg pelakon handalan!!!

Yosssshhhh!!!nie aku nak tanya la kat korang2 yang ada anak-anak nie kan???pe lagiks kalo anak2 korang tu baya2 cam umo aqil...bih kurang 3-4 tahun nie....penah x kalo anak2 korang nie tgh sedap2 tido...tetiba mengigau???mengigau kalo takat bangun ek-ok-ek-ok xpe...pastu smbung tdo balik,aku x heran lahhhh....nie yg jenisssss mengigau..baru tdo x sampai sejam...bangun2 terus menangis bagai nak RAKKKK!!!menangis x hingat punyer la...sentap2 x tentu pasaiii???ada tak???

Adoiiyyyyaaaaiiii...aku very2 the fenin la dgn si aqil nie...rasa cam nak hentuk jek dia ngan pinggan!!!x kira la dia tdo siang ke...malam ke...hari-hari mesti mengigau...mengigau jenis nangis+sentap2+laaaaamaaaa plak tu...pujuk2 x makan...peluk2 x jalan...x jugak dia diam...lagi nangis very2 the high volume adalah...sampe ilang sabo dibuatnya....bukan pe...malu lah kat jiran2...nnti jiran2 ingat aku nie kja memukul anak je ke???sbb budak nie asyik la menangisss!!!

tapiiiii....2-3 hari nie aku dah dpt IDEA dari otak aku yang sgt2 bergeliga nie...apa yang aku buat???haaaa...bila dia nangis je dlm 10-15 min tu x benti2 gaks.....aku amik la rotan...aku rotan le kaki dia dlam sedas dua...geram kan...suh diam x nak diam...mkn pujuk rayu pon x jalan...ha???nak apa lagiks???rotan je la jawabnya...actually aku rotan xde lah kuat beno...eksennnn jek...dia pon pelagiks...lagi KUATTT le dia menangis...dannnn....masa part nie la aku memulakan babak drama swasta aku...hahahaha....

bila aku tgk dia nangis x hingat...aku pon terus berlakon purak-purak nangis tersedu sedan sambil peluk2 dia sbb konon nya aku pon sedih+ menyesal bila tgk dia menangis sbb kena rotan...syahdu la kan...so air mata kena kluar la bgi dia nampak yg omaknya sebenarnya x sampe ati pukui anak ...sobab tu omak nya turut menangis...so, bila aku berlakon camtu...aqil pon slow2 x menangis le...dia tersedu2 la..turut sama menghayati DRAMA SWASTA mama nya...masa tu aku cakap la kat dia..." maafkan mama sayang....sakit yea mama rotan tadi???kenapa aqil ngigau nangis2???kan dah kena rotan...lain kali jgn ngigau lagi yea cayang!!!"...sambil2 aku peluk2 dan aku pon purak-purak tersedu2 menangis dan sambil2 usap kaki dia yg aku rotan tadi....x sampe beberapa minittttt...itu budak bertuah pon zzzzzzzzzzzz di dalam pelukan hangat omaknya....

adeiiiii...bayangkan la berapa kali aku kna berlakon wat aksi camtu dalam sehari???2-3x okeh!!!!bila aku dah tau tips camner nak bg aqil jgn melalak lama2...so bila aku tgk dia dah start mengigau+menangis x hingat donia...aku amik la rotan...pukul2 manja kat kaki dia...dan mulakan lah aksi DRAMA SWASTA aku tu....yesssszzzaaa sgt2 berhasil!!!!!

mmmm....korang rasa2 lahhh..cara aku nie betul ke tak???aku dah x tau nak buat apa dah kalo dia tdo terjaga camtu dan menangis kuat2...aku geram sbb bila dia menangis, si dini yang tgh sedap2 tdo pon boleh terjaga...haru aku nak handle 2-2 menangis ....itu je cara yang aku rsa berkesan supaya dia diam & meneruskan tido nya kembali....kalo korang ada menerima nasib yang sama cam aku nie...dan camner korang solve kan problemo nie...leh lah share2 kan kat aku k!!!mana tau ada cara yang betoi yang x perlu nak rotan2 manja nih...cian aqil...walopun aku rotan x kuat...TAPIIIIII jeritan nya cam aku ni rotan gaya MAK TIRI....adeiiiii


so layantzzzzz je la eh!!!!

8 tukang karut:

mama zharfan said...

lain anak lain cara handle...my kids so far dengar kata, kalau i menjerit2 tak bagi bergurau/gaduh/sepah rumah, biasanya diaorg dgr..

Wansteddy Tales said...

patutnya ko tnya direct soklan ni kat aku. bukan ko xtahu masalah aku dgn damia setahun lebey ni. mata aku n mie macam panda dah gara2 tabiat tidur damia yg xtentu ni. malam dia tdo plg lama pn 3 jam. tp siang boleh bantai smpai 8jam! gaya tdo org tua. kejut bgn waktu siang mengamuk. kesian anak xckp tdo aku biarkan je. selalu aku n mie bertekak pasal anak tau (mode sedih). ops. xpasal2 kantoikan life kitog lak huhu

☆ lieya latif ☆ said...

bior bonar ko yantz.....cenggitu plak peel aqil ngiggau yeak...sian ko....mmg tak larat la asal tdo jek ngiggau cenggitu..pelik gak tu...ntah ape yg die mimpi sampai le ngiggau cenggitu kan....kalo teruk sangat ar, ko gi laa darusyiffa kat bangi tu....mintak air penawar....mane laa tau kan die asek mimpi ngeri jek...sebelum tdo tu ko bace laa alfatihah ngan die.....moga2 hidup ko lebih aman pas nie....hheheeheh

yantz-yeem said...

mama zharfan ; aqil dgr ckp gaks...tpi part mengigau tu x tau la nk handle...

wans; huhuhu...ko lagik sadis...aku ngertik dong!!!!

lieya; ntah le apa yg dia mimpi...ari2 camtu...poning dah aku...tpi bila ayahnya pujuk kjap je nangis...kalo akuuuu...mmm...meraung2

As said...

hahaha... aku lak aqeel.. nama pun dah sama cam anak ko... ghuhuhuh... tensen aku.. memlm adik dia hokeh jer tido dia lak .. tetiba bangun lalak bagai nak rak... sore x hengat dunia.. semata2 aku salah bukak botol air masak tanpa kehendak dia..leh gitew.. geram aku.. aku lak ugut dia kalo nangis aku letak luar umah...hahhahaha

atty's said...

mintak air penawar lah yantz,,

my kidszone said...

..anak ko kurang kasih sayang tu
hahahhaha
tp rasanye..anak ko tu..ngigau tu..kena p tgk2 sama weih...
dia mimpi pa pe ker...

Anonymous said...

Very nice blog post. I absolutely appreciate this
site. Thanks!
my page: buy instagram followers review