WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

05 April 2010

jadual org berpantang sendirik cam aku...:)

yoshhh..esok genap le 2 minggu aku berpantang..dan juga genaplah 14 hari umo nur ardini qalesya di dunia nie....cam biasa arini aku nak citer rutin/ jadual sepanjang aku buat masa skg nie.....
630 pg:
aku - bangun tdo, kejutkan aby, bg susu kat dini, pam susu tuk wat stok....pg tadi dpt 60z u!!!sungguh membanggakan...:)
aby- bangun, solat subuh, panaskan tungku, panaskan air mandi aku....

7.00 -730pg :
aku - mandi, siap2 letak minyak seluruh badan, bertungku
aby - siapkan tungku, masak tuk aku mkn tghari nnti, kemas dapo & mandi tuk pi kejo...

8.00-830 pg :
aku - bertungku, pakai barut, bekfes...
aby - pi kejo...anto aqil pi taska..

9.00 pg :
aku - mandikan dini, bg susu, dini tdo...

10.00 pg:
aku - masa untk on9...hahahah

12.ootgh : masak nasik, panaskan lauk...makn tghari

1.00 tgh- 5.00 ptg : tidoooooo....hahahaha....lama kan aku membuta???ala..ni selang seli ngan bagi dini susu la...tuko diapers la...

5.30 - mandikan dini...

6.00 - 7.00ptg :
aku - mandi, siap2 nak bertungku , pakai bekung
aby - balik dr keja..terus panaskan tungku...layan aqil & baby, masak...

7.30 - 8.00 mlm : mkn mlm....

12.00 mlm: tidoooooo...tp dini skg tido kui 1-2 pg...sbb siang nya byk tdo...sib baik la siang pon aku tdo..kalo x mmg penat beb!!!

so far aku berpantang sorang2 kat umah cam ok je...xde la susah pun..cuma skg kena jln berkepit la...pastu org ckp jgn gerak2 sgt....masa pon byk terbuang begitu sahaja...hahaha...ntah la aku duk kat umah mmg masa cpt nau berjln...tup tap dah petang pastu mlm...
aku nie plaks spesis x suka tgk tv sgt...ntah la...x berminat nak tgk tv citer2 waktu petang tu...bg aku tdo lagi bagus tuk mengumpul tenaga!!!leh tak camtu???padahal kalo ikutkan byk masa tu mcm2 aku leh wat kan???tp biaq la nnti pas pantang ada ms byk lagi aku leh wat...hahaha mmg dasar pemalas le aku nie....
ok lah nie gmbo dini pagi tadi...aku nak mandikan dia....punye la liat nya nak kejutkan dia bangun....tp suka tgk dia bila time aku kejut nak mandi...dgn menggeliatnya...muka ngantuknya mencuit hati aku...tergelak sorang2...
okes nie plaks gambo abg aqil...yg terbaru...rambut pun dah panjang...ckp pon dah banyak...aku plan nxt wk x mo anto dia pi taska...nak jaga dia...so leh la aku ajor dia apa yg patut...lagi pon boleh la dia main2 ngan adik dini.....

last sekali nie lah gmbo aby...tenkiu abg sbb sanggup menjaga isterinya di dlm pantang dgn penuh semangat dan dedikasi...xpe dah abis pantang ayang belanjo eks...wakakaka

so layantzzzz je la eh!!!!

6 tukang karut:

malin said...

wah, hebat lh awk bleh pantang sndri, kite pn tgh consider pantang nati mcmane.....

UmiDAnisH said...

wah.. bestnya suami mu turut sam2 menjayakan musim pantang mu.. huhuhu... memang elok tdo td buat banda lain.. tenaga kene kumpul bnyk2 tau.. kang malam berjaga main ngan dini plak..cuminya dini..

☆ lieya latif ☆ said...

bagus!! aku suke entry ko ni...leh aku belajar gak...aku pun plan nye nak pantang sendiri pas ni yantz....dah masuk 3 kan...insyaallah dah boleh kot...tukang urut pun dah survey2 gitu..... ceh2...bunyi cam aku ni pregnant jek wakakakaakak

amboi2 sempat lagi ko online tu...tapi betul pun kan....kalo tak boring...nak tgk tv semate pun aku tak layan ko......

ape2 pun semoga ko cepat2 sihat key.....

mizz-siti said...

Bagusnya yantz berdikari pantang sendiri..aby pun pandai menolong siap masakkan lagi tu..ok la, take care...jgn angkat berat2 tau..

mariaariffbaby said...

tuh la...
kuat semangat la awak pantang sendiri..

saya maybe pantang kat umah mentua..ikut turn
=)

Anonymous said...

Tell to me, please - where to me to learn more about it?