WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

06 October 2009

raya...raya...citer yg tergendala...

nie gambo ms kat umh abg aku kat bt gajah, perak....

ok aku sambung citer raya ke-2 aritu...adoi lembabs cam siput le aku nak stori mori kat korang...tapi ada ke korang kisah kalo aku citer ke tak? tapi aku x kira, aku nak gaks kongsi citer raya aku ngan korang yg sudi jenguk blog sempoi aku nie...kalo korang x sudi bc pon aku bc tuk kenangan aku hehehehehe....
gambo di rumah pakcik kat btg berjuntai....
lagi gambo di btg berjuntai....

so pas aje raya pertama berakhir sekitar jam 12 mlm...masing-masing balik le umh sendrik....x pikir pon nak balik kg ke tak esok nya..barang2 pon x packed...so dlm kui 10 pg abg aku kol kalo nak balik kg jom koivoi ramai2 kui 12 camtu gerak le...aku pon mmg bangun lambat siap2 je la barang nak balik kg...mmg tiap2 tahun mcm nie...xde perancangan langsung!!!!suke balik last2 minit...nak wat camner kan? tapi akhirnya kui 230 gaks gerak dr umah mak aku balik ke kg...tp kitorang ikut jln kole selangor....sbb nak singgah beraya umh pakcik makcik belah arwah bapak aku....dr kl ke btg berjuntai>>>>pastu pi teluk intan singgah 2 bijik umah...tu pon umah terakhir dah kui 12 mlm baru kitorang balik ke bt gajah tido umah abang aku....ponat nyer la berjalan beraya sampe mlm-mlm buta...
cik as ngan afy yg sgt2 hyper aktif!!!
amacam? comei tak aku?nie le ghupe terkini aku...

Raya ke-3....
dari umh abg aku kat bt.gajah...bangun je tido bekfest...amik gambo sedas dua...terus aku pi umh member kakak seuitm aku iaitu kak kay yg melangsungkan perkahwinan nya kat bota....aku bwk le kaum kerabat aku join sekali pi kenduri tu...dah tengahari gaks la ke sana...mkn2 jumpe gulam je...sbb geng yg lain lambat sgt sampe..aku pon byk agenda nak pi beraya umh sedara mara kat parit....pas aje abis kenduri kitorang pi jenguk opah2 sedara aku yg kat parit tu...pas dah terjah umh kat parit...dlm 3 bijik umah..pi plaks ke tronoh umh pakcik aku wat open hs...pastu beraya plaks umh mertua abng aku kat bota kiri...dan pas aje maghrib pi plaks beraya ke taiping...adoiii dalam satu hari tuk raya ke-3 kitorang dah redah 7 bijik umah!!!!!sampe ke taiping dah nak kui 11 mlm!!!bayangkan la.....pas aje balik dr taiping kitorang terus balik ke bt gajah umh abg aku balik...kitorang x tido pon umh opah aku sbb masing2 penakut...apppaaaraaa...termasuk la aku...aku pon penakut gaks nak tido parit tu...hehehe....sampe bt gajah pon dah kui 3 pg...ada kejadian cirit birit sepanjang perjalanan dr taiping ke bt gajah....
over toi kumpulan marhaban nie tau...aku selaku ketua marhaban!!!
baju raya sedondong!!!!mak ngan anak....
raya ke-4
masing2 bangun lambat sbb gara2 kes cirit birit....bangun2 je dah nak kui 12!!!bangun siap2 pi beraya open hs umah mak ngah aku kat tronoh plaks....makn tengahari....pastu mcm2 agenda lagik nak terjah pi beraya....tapi kat tronoh pon kitorang lepak punya lama...last2 dah ke petang...terus je dr tronoh kitorang smue konvoi balik ke kl tanpa singgah mana-mana....x larat le plaks nak beraya...sbb rasa cam dah puas terjah umh sana sini....sampe kl je dah kui 10 mlm....
gambo kenangan bersama kak kay n gulam....
aku bersama gulam kawan seiD...

so aku letak gambo-gambo yg ada nie sekitar raya ke-2 hingga ke -4 je la....raya seterusnya gambo kureng...sbb aku cam xde mood nak amik gambo dah....penat nak ngendong kamera ke hulu hilir.....
aku ngan kakak sepupu aku...aqil pon cibuks nak bergambo gaks...
budak2 yg hoverrrr!!!
gambo ramei2 sblum pulang ke kl..nie gambo kat umh mak ngah aku kat tronoh...

so raya tahun nie bg aku sgttttt best!!!!sbb sepanjang minggu raya aku amat berselera mkn...xde mual2..xde muntah2 langsung....tapiiiii.....ada citer selepas minggu pertama beraya nie...nnti aku citer k!!!!tu pon kalo aku nak citer la...

so layantzzzz je la eh!!!!!

10 tukang karut:

UmiDAnisH said...

huhuh... sunguh, mu beraya sakan na..

farah momma HD said...

..wei raya ke-3 ko g taiping?
taiping belah mana?
aku raya ke-2 dah blah dr taiping...balik kota bharu

meriah nye raya kowang
serbu umah owang reramai

wei !
ko pasan x...aju HP aqil yg kaler pink tu
sama ngan baju darwisY aku la dik !!!

hahhh! penyut ko dah nampak skit
walaupon ko ade niat nak sembunyi kan
hahahhaha

take care urself ye buk !

.: SharLeenZ :. said...

ihiks.. comei..
meriah gambo raya..
sekali imbas tak nmpk lagi perut tuh.. 2x tengok perati betul2 ada la skit... ahakss..

☆ lieya latif ☆ said...

perggh...meriah sangat...aku suke la tgk pic2 kali nie...sume kepale dok teleng.....comel keh keh keh keh

atty's said...

bila tgk gambar2 tu ..semua nya happy.walupun penat beraya sampai tgh malam sekali pun.samping happy ..dapt mengeratkan silaturahim.dpt tambah pahala..

ibu adam ariff said...

ko pun beraya sakan izan...
hehe..ko kena cirit-birit gak ker..
sama gak ngn aku n yap..
ema n anis pun kena gak...
salah kat ner tu ekkk.

CuTeMiUt78 said...

wah..sakan beraya ya.. :D

Anonymous said...

hohho....
siap cerita kena cirit birit yew...
hurm...
nisya pon kena...
n..kwn2 maksu pon kena?>>
ahahah...kelaka2...
hurm...
mmg...n betol sgt!!!...
raya taun ni adalah raya yg paling best!!!...
tp...nisya rugi la kan...
sbb x dpt gi umah cik ayin...(by nisya)

Miela77 Online Shoppe said...

Lama x singgah blog nie..rindu lak.. sori la .. x sempat menjelajah sangat..bz dgn kerja n kursus..huhuhu.. sakan beraya eh..

oh ya, ari tu ada tanya pasal UK Antivirus Formula Bio-Tech Herbal kan? K.iela just nak share.. tgh promosi skrg kalau beli 3 botol UK Antivirus 5ml hanya RM55 termasuk poslaju.. tp klu nak satu pun boleh just RM20 je termasuk pos biasa...meh try..

Mama_Aqish said...

cop2...yantz ada pakcik kat btg berjuntai ek???rumah mak kiter pun kat batang berjuntai...dekat dengan UNISEL tu...same ker???awat hak habaq mai kalo tak leh datang rumah kiter....yantz nanti email no tepon kat email kiter damia_nurin@yahoo.com