WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

12 October 2009

ceriteria raya dan open house

ok memandangkan esok aku dah kena ' kuar stesen' ke penang selama 11 hari...so ada afdal nya baik aku updet citer aku pi beraya ke open hs ke...mana yg ada gambo je la aku updet...sbb kemungkinan aku nyer blog x akan berupdet sepanjang aku di ' luar stesen' .....

aku letak gambo n caption je la yea...janji berupdet citer raya aku tahun nie...nie kat umah cik atin & cik acoi...makan bihun sup n kuih muih...gerabak adik badik aku yg konker umah diorang nie...

yg nie plaks pi beraya ke umah lindot yg tgh berpantang...aku pi ngan waniot...sonot aqil main-main ngan alia...hepi je alia bila tgk kitorang dtg jenguk dia...
nie plaks umh imm...bantai mkn spagetti kabonara....sgt sedap!!!!
actually raya tahun nie dah baper byk umh n open hs aku pi...tapi mana yg aku teringat nak amik gambo..aku amik la...pastu ada yg malas nak bergambo dan asyik pikir nak makan le plaks...so mmg x sempat nak amik gambo....

oh yea...dari mingu lepas sampe wikend minggu nie mmg agenda aku full dr siang ke malam....penat weh pi open hs la...pi 2in1 agenda...iaitu birthday+open hs....makan jek la keja aku nie....oh yea...tahun nie xde org pon dtg beraya umh aku...cuma aku open sekali je tuk budak2 opis dtg beraya...tu pon hari biase sbb aku coti satu hari tu...dan sampe skg xde lagi sesapa yg dtg...cian korang..ye lah aku mmg x larat nak masak n x leh nak penat2 sgt....mmg tingin nak ajk kengkawan smue dtg tapi apa kan daya ...aku x berdaya...tapi terjah umh org aku berdaya la plaks ek....hehehehe

apa pun aku amat berterima kasih pada kengkawna aku yg sudi memenuhi nafsu keinginan aku....apa yg aku nak mkn diorg sediakan....contoh nya...waniot...aku nak mkn nasi impit+kuah kacang+ lontong....dia masak kan....trimas sesangat!!!! pastu lindot...walopun dlm pantang mama nya sediakan jugak caramel n kek batik tuk aku...owhhhh sungguh terharu.....dan...imm gaks..aku nak spageti dia pon masakkan...korang mmg kengkawan donia akhirat la....cayang sgt kat korang!!!!

ok lah nie je citer aku sepanjang bulan syawal nie....lagipun minggu nie last kita beraya kan...kejap je rasa....

last sekali aku tepek gambo pengarang jantung aku sorang nie....sok dia start le tido tanpa mama di sisi....adoiiii aku mula terasa rindu kat aqil....lama nyer nak tinggalkan dia....huhuhuhuhu....

so layantzzz je la eh!!!!

6 tukang karut:

☆ lieya latif ☆ said...

wah sonot hang nooo pi mana2 ckp jek nak mamam ape sure dapat....jeles lieya.....ni mcm2 kene cepat2 begelar mak buyung gak nieh keh keh keh

oo yantz nak outstation yek...lame tul tu...sure rindu kat anak kan...takpe2, nanti 3G laa ngan aqil......

farah : m0mma HD said...

..ooo..ko mai penang bukan nak kasi tau aku yea....

contact aku lekaih !

ez said...

byknye g open ouse..heheh

U-jin said...

baguihnye ade kawan2 yg prihatin tolon masakkan...nak kena jd mak buyong gak ni...hehehe

mariaariffbaby said...

hehehehe..
raya...means full of open hse
=D

ica said...

ish...
iya lah maksu...
mmg best la jd maksu ni...
amboi...
bkn main yew...
sumer hajat termakbul tuh...
sebut pasal spaghetti la kan?...
nisya nak rasa maksu nyew spaghetti plak!!!...
x kira...
ok2....
ingat!...nisya nak spaghetti ala2 melayu maksu tu yew.,..
plz...yummy...
he3...