WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

02 October 2009

raya 2009@ kl

Hari nie aku upload sket gambo masa di pagi raya pertama... cam tahun2 lepas 1st raya mesti la beraya di kl...tahun nie umh mak aku dipenuhi dgn anak-anak nya seramai 11 org beraya di kl...sorang je abang aku yg mmg tiap2 tahun x join kitorang beraya for the 1st day raya...abg aku tu dah sign kontrak sampe bila2 akan beraya kat perak umah mertua nya kat perak...nak wat camner kan? sib baik la mak aku nie anak ramai...so kitorang pon x heran le sangat....
so meh aku kenal kan adik badik aku nyer family....

yang nie fmly kak yong aku (kakak sulung )- tema oren /hitam

no.2 abg aku beraya di perak....(gambo tarak )

nie abang aku no.3 n family- tema: rojak
nie family abng aku no.4 , dr perak. Tema: biru

nie family kakak aku no.5 tema: kuning/coklat

nie family abang aku no.6. tema: hijo pekat

family kakak aku no.7 tgh onthe way balik kl dri kole selangor...so gambar tarak!!!

nie family abang aku no.8. tema: rojak

nie aku la anak yg ke.9...anak pompuan last...tema: coklat

nie adik aku yg ke.10. tema: biru/grey

adik aku yg ke 11&12 kembar...kembor lagik sorang pon tgh ontheway so gambo tarak...

nie family adik aku yg ke-12..adik aku nie kembor...tema: coklat/grey

nie gambo kitorang reramai.....

so pagi raya umh mak aku mmg riuh kecoh sbb cucu je dah total 36 orang...campo anak-anak menantu mau nak 50 lebih gaks...maklum le umh mak aku tu kecik je...tapi kecik2 pon kitorang happy sgt sbb smue nya sporting baik menantu , ipar2 n smue nya lah....


raya tahun nie meriah sgt....sbb boleh dikatakan smue adik badik aku berkumpul...sbb kitorang pon smue nya mmg duk kl pon...dah salu sgt jumpe sesama kitorang...cuma abng aku yg kat perak n kakak aku kat k.selangor je yg trun kl....yg lain kitorang smue mmg dah bermastautin kat sini...
raya pertama aku x pon pi solat raya...konon nak pie tapi x sempat le plaks..aby bwk aqil pi masjid...so behave!!!aqil ikut org solat raya sma...tp bila dah habis solat, dia nmpk je sepupu sepapt dia terus main lari2 kat dlm masjid tu...pi kubur? kitorang x sempt nak pi kubur...sbb adik badik aku yg lelaki masing2 dah pi kubur slepas solat subuh...( sblum solat raya)..bak kata depa afdal pi sblum solat raya...salu camtu..kitorang yg pompuan nie mesti tertinggal nak pi ziarah kubur...kalo nak pi pas solat raya mmg xde le parking sbb tanah perkuburan kat pantai dalam sana...parking mmg payah sgt....

nie kat umh mertua aku plaks...
aqil ngan sepupu belah aby

pas aje sesi bergambo aku berlari plaks pi umh mertua aku yg sebelah je tmn ngan umh mak aku nie...sampe2 jek mkn terus...dah sesi mintak ampun...kitorang lepak jap terus aku join adik badik aku beraya...hahahah mmg menantu antu la aku nie...jap jek melepak umh mertua aku pastu dah sibuk ke sana sini beraya...hari raya pertama kitorang beraya sampe kui 12 mlm!!!konvoi 11 kereta...mmg penat sgt!!!sampe aku sakit kepala...alhamdulillah aku x mual n loya langsung masa sepanjng minggu raya nie...otomatik perut aku leh terima semua mkanan di rumah yg aku kunjungi...xde plaks rasa nak muntah ke apa...mmm baik la baby dlm piut nie....

ok lah layantz le gambo-gambo...tapi tahun nie aku xde mood sgt nak amik gambo..byk gambo yg aku x amik...,.so pasnie kalo rajin aku upload gambo2 tuk raya ke-2 dan seterusnya la yea...


so layantzzzz je la eh!!!!

6 tukang karut:

CuTeMiUt78 said...

wah.. meriah ramai tau... cam2 kaler tema ya... oh senang la kan mertua satu tmpt je.. tak gaduh2 nak raya mana dulu.. :D

U-jin said...

macam2 kaler sronok betui tenguk....cunler..

ica said...

ahahah...
masuk mmg hantu pon...
cian paksu punye mummy..
he3..
tp..kalau maksu x dew....x heppi la nak raya.,..
he3...
uih....
mmg best gila la raya taun ni!!!
walau pun..
ur cam terhilang hr tuh...
he3...

adik ipar lu said...

wei...wa nak mintak ar gambo raye..wa pun nak update blog nie..tp gambo raye tarak da..

mrs khairul said...

yan meriah betul raya ko! tu lah untungnya org ada anak ramai nih..takat sorg je xbalik xdelah terasa sgt kan..aku terpk apa tau...sok2 20-30 taun lagi camne lah kita ek..anak dh le sket..kalo sume raya umah mertua tgal kita laki bini..huhuhu..jauh beno aku pk kan..keh..keh..

☆ lieya latif ☆ said...

serius meriah....ni untung ade org pakar amik gambar ni, tak yah gi studio2....hihihi....tapi siyes cantik2 gambarnye yantz.....