WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

01 October 2009

kronik

wahhh dah lama gilos aku x updet blog!!!citer raya? nanti-nanti la dolu yea...aku x sempat nak mengtransfer gambo dr kamera ke laptop...xde masa...wah xde masa tu bunyi nampk bz je...

ok aku nak citer sket smlm aku mengalami cirit birit dan muntah2 yg luar biasa...x penah seumo idup aku mengalamai gejala camtu...salu kalo cirit birit masuk toilet je terus be*r*k....nie tak...starting kui 4am....aku tgh sedap lena tetiba aku terjaga rasa nak muntah....cpt2 aku berlari ke toilet...mmg aku muntah sampai lembik2....padahal last aku mkn mlm kui 8mlm...tapi aku muntah kuar segala isi piut yg aku mkn dari siang hari...pelik nya!!!pastu aku x leh tido...cirit birit plaks...perut memulas-mulas cam org tgh sakit nak beranak...aku sampai nangis2 kat sofa sbb tak tahan sgt menanggung sakit perut tu...aku x tahu nak bayangkan sakit macm mana....kalo sakit org beranak pon aku x sure sbb aku x penah merasai sakit camner org beranak!!!!

aku x leh tido...x leh baring...keja aku kluar masuk toilet cirit n muntah...sampai perut n tekak aku dah x tau nak kuarkan apa dah lagiks...badan jgn cakp la...selembik2 nya aku rasa cam nak pengsan!!!!aby plaks dah pi keja...dlm kui 8 camtu aku raser mmg badan aku dah lembik selembik nya...aku takut aku pengsan je sengsorang kat umah...so aku kol abng aku mintak tolong dia anto kan aku pi klinik...tapi last2 aby yg balik n anto aku pi klinik....sakit perut jgn ckp la...sampai nak berjalan pon aku x terdaya...memulas nya lain mcm bebenor la hai...

semalam 1 hari aku langsung x mkn n minum....cuma pas aje balik dr klinik aku mkn ubat....pastu terus tido sampe ke ptg...bila petang aby amik aqil dr taska n blikan aku nasi lemak...aku suh aby watkan air milo panas...aku cuma minum milo tu aje ...tu pon separuh..mmg xde rasa nk mkan langsung!!!!mb sbb aku takut aku muntah kot bila mkn....nak dijadikan citer...masa aku tgh duk termenung tgk nasi lemak atas meja, tetiba aku rasa meja mkn aku bergoyang kuat...aik? kenapa la meja nie bergoyang? aku ty aby...rasa bergegar tak? mmg bergegar....sbb air milo aku tu berkocak.....apa lagiks...kitorang tgk jiran2 smue dah kuar ...aku yg tgh lembik x bermaya pon turut sma kuar dri umah....rupa2 nya ada gempa bumi kat sumatera....tapi tu lah gegaran yg paling kuat aku rasai...sebelum nie x penah plaks rasa gegar sekuat tu....

ok lah hari nie aku dah ok skit....rasa lapor nie...ye lah 1 hari tak mkn kan....sian kat aku kan???

so layantzzzz je la eh!!!!!

6 tukang karut:

UmiDAnisH said...

ciannya dia.. gegaran tu menakutkan kan?

~~ciklinn~~ said...

salam mokcikkkk sihat kah kamu.... sori babe aku lama tak jengukkk ni semua karena aku yg masih lommm lagi okeyyyyyyy huaaaaaaaaaaa..... ni pun ku paksa2 jua ngadap pc ni... walau pale aku naik ting tong dgn cahaya pc ni... huhuhuhhuh

eh aku nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin yerk... manalah tau disepanjang perkenalan kita aku ada terkasar bahasa yerk......

kau dah ok lomm mabuk? aku ni tak taulah ntah bila nak ilang....

As said...

yantz... sian ko... muntah² & cirit birit... sure la lembik sbb sumer dah kuar...huhuhu...
kami masa raya sakit perut tp xde la sampai cirit birit...huhuhu

farah : m0mma HD said...

...wah, awat teruk sgt muntah2 & cirit ko ni dik
huiii...x sanggup nyer aku
takat cirit tu xpe lagi
tang muntah tu yg aku x sanggup
huhhhhh!

ooo...ko pon rasa gegaran ker
aku kat penang ni x rasa

tp yg tsunami...yg jd 3-4 kali gegaran tu...
al-hamdulillah...satu pon aku x rasa....
maybe aku x diberi lagi kesempatan utk rasai gegaran kot

coz masa gegaran pertama yg jd tsunami kat batu ferighhi tu, aku tgh drive kluar beli breakfast..
2nd nye, aku laki bini tgh tido...sedar2 member call...and jenguk bawah, penghuni kondo dah naik umah memasing dah
and akli ke-3 pon...aku ngan hubby tetido awal..penat keje....

so, ko camne skang? dah brapa bulan ek?

farah : m0mma HD said...

...wah, awat teruk sgt muntah2 & cirit ko ni dik
huiii...x sanggup nyer aku
takat cirit tu xpe lagi
tang muntah tu yg aku x sanggup
huhhhhh!

ooo...ko pon rasa gegaran ker
aku kat penang ni x rasa

tp yg tsunami...yg jd 3-4 kali gegaran tu...
al-hamdulillah...satu pon aku x rasa....
maybe aku x diberi lagi kesempatan utk rasai gegaran kot

coz masa gegaran pertama yg jd tsunami kat batu ferighhi tu, aku tgh drive kluar beli breakfast..
2nd nye, aku laki bini tgh tido...sedar2 member call...and jenguk bawah, penghuni kondo dah naik umah memasing dah
and akli ke-3 pon...aku ngan hubby tetido awal..penat keje....

so, ko camne skang? dah brapa bulan ek?

.: SharLeenZ :. said...

wah mmg kronik nih.. silap makan ker yanz.. harap skrg dah ok yer..
eh yanz katner dok rasa gegaran tuh.. siap meja bergegar tuh mmg kuat tu...