WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

02 September 2009

September 09 theme is “Cutest Baby with BOTTLE“.


Kali nie aku berkobar-kobar gaks nak masuk contest anjuran mombloggers planet nie…tema kontes kali nie agak menarik iaitu “ cutets baby with bottle’…knp penganjur amik tema ini? Sbb diorg nak promote safer bottle-feeding for babies and children as part of our Babies & Kids Safety Campaign.

( hehehe aku C&P jek ayat nie )…


Ok lah nak tgk adiah2 nyer? Mmg adiah sgt menarik..dah lama aku idamkan tatkala join contest nie…harap-harap kali nie berjayalah !!!nak tgk adiah boleh la pi ke link di bwh ini:


MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1448/cutest-baby-photo-contest-september-09/
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
AliceWonders : http://www.alicewonders.com


nie antara senarai sponsor-sponsor yang akan beri pada adiah kepada pemenang :


PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my

AliceWonders : http://www.alicewonders.com

nie plak gambo budak yang masuk contest kali ini


Nama anak : Muhammad aqil darwisy bin abdul rahim

Tarikh lahir anak : 17 Disember 2006


Ok gambar yg aku pilih nie masa nie umo aqil baru 7 bulan…actually aqil dah pandai pegang botol dengan sendriknya masa umo dia 4 bulan..walopun dia dah pandai minum n pegang sendrik tapi aku akan selalu berada di sisi nya masa dia tengah minum sehingga habis...riso gaks kalo aku leka sket takut dia tersedak atau tercekik susu....actually byk gaks gambo aqil tgh minum n pegang botol susu tapi aku rasa gambo ni yg ok kottt…botol susu yg aqil guna masa nie ialah brand ‘ annakku’ ..selain anakkku macam-macam gaks botol yang aku guna cam pureen, disney dan mcm2 lagi la yang ada kat pasaran tu…aku x penah bli botol yg mahal tuk aqil…paling mahal yg aku penah bli pon botol cap AVENT…masa anak pertama nie aku kureng tahu sgt bab-bab botol nie…yang aku tahu penjagaan menggunakan botol tu…apa yang aku buat ialah cuci bersih-bersih…masukkan dlm bekas sterilized…atau pun rebuskan dengan air panas....dan salu nyer tiap-tiap bulan aku akan tukor nipple…nipple pun aku guna yang biasa-biasa jek…Cuma aku amat menitik beratkan kebersihan nipple tu la…salu kalo aku antor aqil kat neseri aku akan bekalkan 3-4 botol satu hari. So aku akan suh cikgu dia guna kan ketiga-tiga botol tu tanpa rotate botol yang sama…sbb? Aku x yakin dengan cara cucian di taska…kekadang diorg basuh acuh tak acuh jek….


Walopun aku menggunakan botol susu brand biasa yang ada di pasaran, tetapi aku hanya menggunakan penggunaan secara minima…makna nya aku akan pastikan aqil akan bertukar botol 3 bulan sekali…dan digantikan dengan botol yang baru…walau pun nampak macam membazir tapi aku berpuas ati....so far setakat ini aqil tidak mengalami alahan atau pun cirit-birit selama mengunakan botol biasa ini…setakat sakit biasa demam batuk sahaja…dan kalau dia sakit pun bukan lah disebabkan botol susu yang digunakannya….aku yakin walaupun menggunakan botol biasa tanpa anti-colic+ BPA free, jika kita tahu cara penggunaan dan pembersihan insyaallah anak kita pun akan ok…dan setelah aku mengetahui tentang pelbagai jenis botol yang mempunyai anti colic/BPA free aku pun tingin gaks nak cuba…penah aku beli brand AVENT…tapi aqil x gemar plaks ngan teat nya…kalo dia menyusu sure tak penah yang habis…mungkin sbb dia tak biasa….tapi pendapat aku botol susu mana-mana pun sama jek…memang kita nak yang terbaik untuk anak kita…tapi yang terbaik itu datang nya daripada ibu bapa sendiri…kita tahu apa yang kita berikan pada anak kita semuanya adalah untuk kebaikan dia….


Walaubagaimana pun kini aku sudah pun beri aqil botol susu yang BPA free...walopun aku beli yang keluaran biasa di pasaran!!Insyaallah bakal anak kedua nie aku tingin gaks nak cuba botol yang mempunyai ciri-ciri safety tu...tapi kena lah tgk bajet, kena survey-survey mana yang ok....harap-harap kempen yang bakal dianjurkan oleh mombloggersplanet nie boleh membantu aku buat pilihan yang bijak!!!:)


so layantzzz je la eh!!!



3 tukang karut:

☆ lieya latif ☆ said...

good luck yantz..rajin tul ko join contest2 nieh....

erm betul tu...botol budak ni kene selalu tukar...aku pun same....tapi aku plak biase sebulan sekali...sebab geram tgk botol yg cantik2 hihihhi

☆ lieya latif ☆ said...

aik...lieya dah taip tadi komen, tetibe kuar error...agak2 masuk due komen tu yantz delete la satu yea hihihi...

good luck....rajin tul join contest2 nie...ade harapan menang nie....sebab model pegang botol tu comel....he hehe

UmiDAnisH said...

wah, goodluck erk, disamping join contest kita gak dapat ilmu dari peserta2 yg join contest ni.. chaiyok aqil..