WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

20 May 2009

sembuh la cepat....

Hari ini hari ke-7 aku mengidap sakit mata...tapi mata aku x gak baik-baik lagi...dah jenuh aku letak eye drop selang 3 jam...kalo ikutkan doc suh letak 3x sehari...tapi gasak la aku raser dah x larat menanggung mata aku yg asyik berair ni...

mmmm...korang tau tak selain ubat apa cara tradisional yg kita leh buat mata nie cpt baik? bak kata aby, letak air kencing kita yg pertama ( awal-awal pagi )...eeeee...x mo la aku...geli..ntah betul ntah idak...kang trus buta mata aku...pagi tadi aku try cara jiran aku ni kasik petua...letak air liur kita baru bgn tido tu kat mata...pastu selwat 3x...aku pon letak la...Ya Allah!!!pedih nya!!! raser cam kena cungkil je rasa pedih nya tu...aku tutup mata menahan pedih dlm 10 mins gaks...pastu pedih tu lama-lama ilang...tapi aku x tau le btul ke cara nie..sbb 2-3 org suh aku try cara nie...kata nya cepat baik mata tu...ok la aku cube jek...esok aku nak try lagi...

bak kata aby la..aqil mata dia dah ok sbb terjangkit kat aku...so kalo aku nak baik cpt kena ada org kena jangkit sakit mata nie baru mata aku ni ok...tp masalah nya aby xde le plak terkena jangkitan aku nie...heheheh kuat toi antibodi dia eks...aku pon dah sebarkan gaks virus kat umh mak aku kelmarin..tp lom dgr ada sesapa yg kena jangkitan...hwaaaa...bistu bila mata aku nak baik nie???

hehehhe...ada sesapa nak MC panjang tak? meh la jumpe aku...kita bertentangan mata plaks...hahahah sah-sah korang dpt MC lama...ekekekekek...

so layantzzzzz je la eh!!!!!

4 tukang karut:

Mama Safiyyah said...

hehehehe takpelah, tuhan nak ampunkan dosa and bagi pahala lebih.....alhamdulillah....itu tandanya DIA ingat kat awak :-)

~~ciklinn~~ said...

alahai ciannyer ko..... aku doakan cepat sembuh yer..

mrs khairul said...

yan kalo ikut petua mak aku titiskan air susu ibu..insyaallah..aku dah cuba tau..aritu aqis baru start nak merah terus aku titis then hilang..kanda, hubby and diri ku sendiri pun pnh sakit mata & sume aku titis dgn susu aku..dgn izin allah yan terus baik..

tapi utk kes ko nih..mana nak cari susu ibu tu ye..hehehehh...

aniway get well soon dear

☆ lieya latif ☆ said...

uih...merah menyale laaaa......lambat gak baik nyekan....harap2 sok luse dah kurang....