WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

27 May 2009

saja gatal wat >tag kebersihan

hahahaha...aku teruja gilos tgk smue org wat tag nie...hehehehe aku raser cam ada kengkwan yg tag aku suh wat benda nie...tp masa tu aku bz dan aku langsung x ingt sape yg dah tag aku pasal benda nie...so arini aku jawap le tag nie okeh!!!sbb aku raser aku rajin kot...tu yg raser nak buat jek,,,ekekekek

1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?

~ hari-hari aku cuci toilet..tp simbah-simbah je ngan air+sabun bior kasik wangi jek...hehehehe tp keja major yg bab menyental adalah keja laki aku...so setiap ujung minggu dia yg akn menyental kasik ilang smue kotoran...

2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
~ apa ek nama pencuci tu? aku bli jenama cosway...letak sket jek dah berkilat bilik air aku dr lantai, dinding hingga ke mangkuk sinki n w/c

3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
~ Mop lantai adalah satu terapi bg aku...boleh ilangkan stress dan kalo ada problem baik aku mop lantai...boleh katakan hari2 aku mop lantai..salu dah nak maghrib sblum aku mandi, aku akan mop lantai...walopun lantai aku tu bersih dan berkilat aku ttp akan mop...tp mop lantai kat ruang depan je la...kalo mop satu rumah seminggu sekali je....

4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
~ mop lantai, sterilized botol susu aqil, gosok baju nak keja esok, siapkan baju aqil tuk antar ke taska, basuh baju ( salu 3 hari sekali aku basuh baju), sidai kain...waktu aku wat keja-keja nie...start dr kui 730-8.00 mlm...aku akan pastikan smue benda2 nie settle dalm waktu nie...nie time kalo aku x masak...kalo aku masak aku kena start awal le 7-8...salu maghrib aku koi 8mlm terus solat isya. hahahah

5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
~ mmm...mkn goreng nugget / burger...tu je la kot....kalo lagik simple...mkn buah jek...skg aku jrg masak umh, bukan malas, tp laki aku diet...dia xmo mkn nasik...so dia lagik suke beli mee rebus kat kedai bwh umah aku ni...

6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
~ susu aqil...aku mmg x penah wat air pada waktu pagi...kalo wat pon mmg x minum walopun hari coti...tu pasal stok gula kat umh aku leh tahan sampe 3-5 bulan baru habis!!!buat air time org dtg jek...hahahaha...kitorang prefer minum air masak jek kat umah....

7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
~ wat susu aqil kasik dia minum sblum tdo, layan aqil tgk video kat henpon, pastikan laki aku dah kunci pagar n pintu umah, pastikan aby dah ikat plastik sampah siap-siap tuk buang esok pagi, pastikan tiada apa-apa pinggan mangkuk dlm sink n ats meja, pastikan ruang tamu tersusun rapi. tu je la....

ok dah siap satu tag aku...so aku bagi tag nie kat smue yg nak buat ok....sila la amik jgn segan-segan

so layantzzz je la eh!!!!

8 tukang karut:

ILA said...

Gila rajin akak ni sampai mop hari2...bagus bagus

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

tulah..rajin betul mop umah hari2..akak tak blh sebab kalau nak mop ni, kena mop satu rumah..tak reti nak buat satu part je... :D

.: Leen-Awie :. said...

kiter pun guna cosway gak utk cuci toilet.. hat mcm krim botol kaler biru tuh... tak pyh susah2 sental... hehhehe...
huih, rajin ari2 ngemop...

liwaniel said...

rajin nye yantz...hari2 mop lantai...

mama idzareef said...

salam ziarah..salam kenal..

Heldamelissa said...

huhu...rajinnye cik yantz kita nie ek

Ayumieza said...

ini kes betul-betul rajin ni mop lantai bertuah cik abg akak dapat isteri macam ni hihihi...akak nurul dah leh buat apa yang akak ajarkan tu hehehehe thanks dear..

mama idzareef said...

i dh link n pollow uuu.....

slm kenal lg sekali....