WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

28 May 2009

citer aqil dan semalam...

Mana nak citer dulu yea...
act aku nak citer perkembangan aqil..dah lama x tulis psl perkembangan dia kan?..ala ada ke korang heran aku citer ke tak? tp blog nie kan ibarat diari aku n aqil...so nnti kalo aqil dah beso bc blog nie at lis dia tau msa time skg dia dah tau apa perekmbangan dia kan?

ok lah aqil dah boleh la mengira sikit-sikit..tp dia x leh kalo kita suruh...dia x akan kira la..dia kira time dia main sorang2...tapi bunyi nyer camnie la...

aqil : one..two..tee...pai...ven...ten!!!! nie versi english la..(5,6,9 ilang ntah ke mana)
aqil : atu...dua...pat...lima...jojoh...apan...ilan...loloh....!!! versi malayu la...


adoiiii camtu la aqil...kelakor kalo dgr dia mengira...dia still pelat sket..tp x le teruk sgt pelat nyer...rajin bersembang...kalo pegang telepon dia suke cakap cengini...

aqil: aloooo....ha...dia wat...nie wat...amboi...asher ye tuh!!! ( pegang fon sambil tgn tunjuk kat mama nyer n cekak pinggang konon marah aku )

x tau le aqil ckp ngan sape dlm fon tu..tp camtu la gaya dia..padahal aku x buat apa2 pon kat dia... ngadu dlm fon ckp aku buat...pastu marah cakap ' amboi...biasa dia tu '


semalam...lagi lawak..imaginasi dia mmg kuat...dia main toy car n parking kat tv kabinet...ada le wire charger telepon aku kat tv tu...boleh tak dia gune kan charger tu dan wat ala-ala pam tayar toy car tu gune wayar charger telepon? adoiiii lawak aku tgk...mula-mula dia pam tayar belakang..dah lepas pam dia ketuk2 tayar tu siap bunyi.." push!!" n ckp " ok" ...pastu smue 4-4 tayar dia pam...lepas pam dia naik toy car n cakap babai kat aku...alahai...bijak nyer la anak aku...


malam tadi...

malam tadi kitorang mkn kfc...sbb aby dah lama x mkn kfc..aku nie mkn ayam kfc tu takat seketul je la...ntah le tekak x brpa gemar mkn kfc nie...pas mkn aku pi le singgah masuk kedai pohkong nak betulkan rantai aku yg diputuskan oleh aqil..so tunggu dlm 10 mins le cina tu nak sambungkan rantai aku tu...


sambil2 tu borak2 le ngan cina kedai tu...
" alo..nie anak u ke?...knpa dia putih...lu 2-2 itam?"
sabo jek aku n aby dgr cino tu ckp camtu....pastu aku ty la..ini budak ikut muka sapa?
" mmm...mata dia cantik!!!lu punyer mata kecil...mmm tarak smaa 2-2...i rasa u sudah tukar anak org lain"
cis!!!cinabeng toi cino tu ckp aqil bukan anak kitorang...kitorang gelak-gelak jek..mmg tau pon smue org cakap aqil xde rupa aku n aby...huhuhuhu byk cedih....
pas layan amoi tu kitorang pon balik la...
dalam keta...laki aku leh tanya soklan nie plaks..
" ayang...camner kita nak chek DNA? "
hahahahaha...haru toi laki aku nie...mmm dah sah2 le aqil tu anak kita...xde nyer ter- tukar2 baby nyer...adoiiiii...

so layantzzz je la eh!!!

8 tukang karut:

mama idzareef said...

haha lawak jugk baca dia buat wyre charger tu jd pam..

daya imaginasi dia kuat la tue..satu perkembangan yg bgs..

~~ciklinn~~ said...

wah mc2 ha perkembangan anak teruna ko ni yerkk seronokkan tgok perkembangan anak2...

hihhhih haiyoo lu apekk lu tak nampak ka.. ini jantung...hati..peruttt..semua sama gua la.. haiyooo

atty's said...

amboi dak teruna nie ..

Ayumieza said...

hahaha sakit perutku sampai kene gastrik..erkkk biar btol diriku ini??acah je hahahaha....sangat comel lawak anak akak ni...klau nurul dah lama amoi tu kene pelengkong kwang..kwang..kwang..

akak nurul dah leh wat tapi sebelum nurul tukar templete ok je kuar cume templete baru ni je kot tak leh acses kot..

ez said...

aqil yg comel..
kak..aqil tu anak ko la..hehehe..xya check dna..heheh

farah amoi said...

muahhahaha

apa susah..ko kata ler anak ko tuh putih sbb nak jd anak angkat apek tuuu
mana tau
ade rezeki leh jd anak angkat tokei kedai emas
muahahhahah

tp memang x beradab langsung depa tuh cakap ngan org kannn..........

Diarihatiku1976 said...

hihih lawaklah plak nak check DNA.. dah sah-sah anak ko hang kan?...

wanyliz said...

sian korg b2, hampas tul cino tu. ni same kes ngan don la ni...org x caye 3 beradik tu ank dia, padahal dh tebentang hidung semua ikut ayah dia. huhu...sabo la yantz...