WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

04 May 2009

aqil & aina sgt enjoice bercoti di PD

Wah...percutian yg amat seronok dan sangat-sangat enjoy tis year!!!mana tak nyer aku n lindot segediks sama-sama dah pakat nak megenjoykan diri ke PD...lastly hajat tercapai gaks...mmm mmg kitorang berdua nie always available tuk apa-apa jua agenda yang dirancang kan btoi tak lindot? ekekekeke...waniot ko jgn terasa ati plaks...ada jodoh kita pi enjoy cenggini...


Walopun 2 hari jek..tapi masa yang diluangkan bersama 2 family nie mmg btoi2 best!!!sib baik anak-anak & mak pak amat2 sporting...cuma aqil je la...takut air...x cam aina...happy jek main n mandi-manda...aqil? mmm hampeh jek wahahahaha....main pasir pon takuts kan aina?? x gentlement la abg aqil tuh....


kitorang stay kat Bayu beach resort...sewa apartment..sib baik la murah so bahagi dua kira save la sket...apartment 2 bilik yg serba serbi lengkap macm duk kat umah!!!aqil n aina apa lagiks? asyik la menggediks je 2 budak nie....biase la tau-tau je la kalao jantan bertemu betina...mesti la gediks tu lain mcm sket kan?hahahahaha

So sementara yang bapak-bapak pi solat jumaat...kitorang anak banak layantz le bebudak nie melenjan main atas katil n sambil menyuap kan diorg nie makan...mcm x penat plaks le aku nengok asyik nak mainnnnn jek....ponat tau!!!takut la kang dah penat-penat nak pi beach diorg xde mood ke apa kan?nanti spoil plaks holiday kitorang yg singkat nie hahahaha...

so petang tu dah raser-raser matahari pon x terik sgt kitorang pon pi beach...main-main pasir n mandi!!!hureyyy...aku kan gilos air...pantang nampak air mesti la nak mandikan?rugi la kalo x mandi...cuma aqil tu la...sib baik ari pertama dia sporting sket nak mandi...mandi pool pon ok jek...cuma biase la kat PD kalo nak mandi pool kena pakei swimming suit...tp kitorang dapat kocak-kocak air pon dah kira orait la gaks....

Malam tu agenda cari makan la...sowilah gambo di mlm hari x amik sbb perut pon dah lapor sgt...so pikir nak melantakkk jek...mmm tp yg x best nyer agenda konon nak mkn seafud x tercapai la mak buyung yea....sbb kedai seafud ramai sgt umat!!so kitorang pekena satay kat benteng malam....ok la gaks kan?dari kita makan kat kedai yg ntah apa-papa ntah tu kan lindot? pandai kan aku berdrama swasta?ahahahahaha....

pas makan sblum balik hotel jln-jln jap kat kedai deret-deret yg jual souvenir smue...kitorang x bli apa pon...bli cap jek tuk aqil...pastu balik...layan budak2 nie jap..n kaum ibu masuk tido..para bapak duk borak x tau sampe kui baper?

sok pagi bekfast bapak2 blikan nasik lemak...pas bekfast mandi laut n pool lagiks...kali nie aqil langsung x berani nak mandi..siap nangis beria takut nak mandi laut...adeiiii....aina gaks yg best kan?so mandi-manda....pastu balik hotel siap-siap basuh baju smeua n cabutttt!!!!
Tapi kitorang x trus balik..singgah jap pi ostrich farm....masuk kena bayo la..tp x mahal sgt pon...dewasa rm8...kanak2 baya aqil free kan lindot?hehehehehe....kat ostrich farm nie ala-ala zoo binatang kampung la kot? hahahaahah dpt le tgk kambing,ayam n ostrich...n bg makan kat ostrich...bestt!!!!

yang best papa aina si uncle azam dpt cert lagiks sbb dapt tunggang ostrichtu....mmmm...canggih kan?ayah aqil? x leh naik sbb terlebih berat sudahhhh....hahahaha....dapat merasa pijak telo ostrich pon jadik la kan?

pastu dah abis tawaf satu farm tu kitorang pi melantak merasa satay ostrich nie...cam biase mmg mahal la...6 cucuk rm10 yea...so kiotang bli 12 cucuk...sedap gaks raser daging ostrich nie...mmg x penah raser pon....nak bli daging dia mmg mahal la kan..so mkan jek la satay tu tuk ilangkan kempunan ahahahaha....

so pastu kiorang berdua pon caw-cin caw bawa hala tuju masing-masing...linda trus balik umah..aku plaks trus meredah pi nilai...konon nak cari langsir..tapi dah tawaf satu nilai square tu sekeping kain langsir pon kitorang x bli...kenapa yea? sbb aku blur + penat x tau nak pilih langsir yg camner ahahahaha...

dlm kui 4 camtu kitorang gerak dr nilai..tapi bukan trus balik umah...aku ngan penat2 leh join family kakak aku pi mandi pool lagiks kat sg. besi...adeiii mmg penat sgt....tp sbb x puas x dpt mandi pool kat PD so dpt mandi pool kat sg.besi ni pon dah kira orait....bih kurang kui 12 mlm gaks ar aku smape umah!!!!wah mmg letih tahap gaban...tapi mmg puas n enjoy coti kali ni....

so lindat pasnie kita plan la ke mana-mana plaks...best kan kalo salu coti2 sama-sama cenggini...ehehehehehe

nak tgk byk gambo...masuk je kat sini....

so layantzzzzz je la eh!!!!

10 tukang karut:

ez said...

akak..bestnye...coti2 mesia..hehehe
kak burung unta tu baik ek..x patuk2 n kejau2 org..hehhe

☆ lieya latif ☆ said...

PD memang menjadi tumpuan kalo musim cuti2...lieya lik dari johor ke putrajay ikut jalan bawah, tgk PD mmg ramai betul org, parking full giler2 tu....he hehe he

wah aina n aqil mmg hepi betul dpt main air...budak2 kan mmg suke main air...kite pun leh tumpang splash2 sekali...tapi tu ar kalo gi PD ni sedap bermalam kat sane, baru puas rasenye...kalo balik hari tu, sure kecapetan....penat gilos....he he he

linda, azam & aina said...

holiday yg sgt best!! walopun last minit punye plan, tp superb!! next time leh wat camni lagik kan? holiday kali nih bkn takat dok mandi manda, tp holiday mkn..aku rasa 'kite' (cheewahhh.. cover line tu..) ni asik mkn jek. aina n aqil tu asal aku suap mkn laju jek kan?!?

gi ostrich tu pun best gak. 1st time gak bg mkn ostrich. ahaha aku tau, kalo korang gi ber3 sure tak redah ostrich farm tu kan? ekekek..

pjg le plak komen aku, overall mmg superbly best holiday ngan korang!

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

wah..happening sungguhla..... tapi tak syiokla aqil takut main air ni... camno tu??? hehehehe....

~Ifa~ said...

happening nya 2 family nie.best kan sekali sekala dpt berendam.

mrs khairul said...

amboi yan..posing yg angkat kaki tuh sungguh panas...hahahha...tp yg best skali pic yg 2nd tuh..aqil atas tilam dgn aina..hamboi2 anak teruna ko tuh tgh mengorat ka???

weh rambut aqil dh pnjg ko mmg xmo cut ke??

atty's said...

beshnya coti2..gambar pun cantik2..

dilaOHdila said...

salam kenal...
moga ceria dgn dunia fotografi
jom ikut gi outing ke zoo negara 23 may ni nanti..........

~~ciklinn~~ said...

woitt sonokknya gi coti2 aku coti2 hari tu duk umah ja... huhuhhuh no budgetttttt

E-Marlin said...

amboi, bukan main sakan...asyik mandi2 je.... mmg awak ni suka main airla yantz hehehe....

telor ostrich tu btul ke? x pecah ke kena pijak??