WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

12 January 2009

~masakanku...di hari minggu

Wah wikend kali nie..ntah mana dtg angin n ribut dlm badan aku nie...tetiba rajin plaks nak try wat laksa n choclate cake...nie gara-gara aku tingin bangat nak pekena laksa n cake member aku si waniot n si lindot la nie...

setelah berusaha mendapatkan tunjuk ajar dr tok guru, seawal pagi sabtu aku n aby telah berkejar pi pasar borong selangor semata-mata nak cari ikan sardin!!!la...mmg aku nie buta ikan la...padahal ikan tu kalo aku bli kat kedai bwh umh aku nie pon ada...yang susah2 pi sampe masuk pasar tu apa ke hal nye la...padahal nak bli ikan je tu...sib baik la aby rajin nak melayan aku nie ha...dia pun malu gaks sbb aku siap tanya org jual ikan tu mana satu ikan sardin?hehehehehe...pastu siap aku tanya ikan nie leh wat laksa tak? hahahahaha wat malu je kan?
mmg la..1st timer...mmg cam tu ma...nie 1st time dlm sejarah idup aku nak wat laksa tau...selama nie aku reti mkn jek..buat mmg x penah!!!!masa tgh semangat nak buat, tetiba masa aku tgh nak blender ikan, blender aku plak hangit n terbakau....so half/way terpaksa la aby pi giant blikan blender baru...adeiii mcm2 hal nak bikin laksa nie tau!!pastu bila dah siap, masa nak makan, rupa2 nyer aku lupa nak tapis tulang ikan selepas blend...habis smue aku masuk dlm piuk...so kezen aku tanya, awat byk tui tulang ikan? x tapis ke?hehehehe...1 step tertinggal daa....nasib la korang mkn kuah laksa aku ngan tulang2 sekali..hiks...tapi power la laksa aku sedap wooo...aby pon cakap sedap, kezen aku pon ckp sedap even kakak n abg ipar aku pon ckp sedap!!!hiks...kembang sat no....
esok nyer aku semangat plaks nak wat cake coklat nie....siap bli dah barg2 kat kedai cake masa pi bangi aitu...dan dgn semangat dan pantas nyer aku bangun awal2 pagi ahad, bikin ini cake...tapi hasil nyer ok la...boleh tahan!!!tenkiu my sifooo ( linda )...aby ckp passs!!!hiks...tapi presentation nyer hampeh le sket...comot!!!!xpe nie 1st time aku try buat...nanti next time excellent la kan?bila cake dah siap aku suh aby anto kan separuh kasik kat mak n mak mertua aku...kitorang amik skit jek...sbb aku nak buat lagi minggu nie hiks....

so layantzzz je la eh!!!!!

8 tukang karut:

Mama_Aqish said...

sedapnyer yantz....tibe2 rasa lapor la plak....

~~ciklinn~~ said...

sungguh lajinn lah ko yantz.... sedapnyer laksa..aku dah lama tak buat laksa..sbb kalu buat mlkn sorang2....

oklah tu..kek coklat..takper wat byk2 kali ha....nanti lama terorlah..

shiemz said...

wahhh..sangat lazatttt

farah amoi said...

hahhahhaa
len kali beli sardin dlm tin tu senang
muahhahahhaa


wei
cake ko tu...bk no chop chip..
tu part yg paling aku suka tuuu

aimi @ kamalina said...

hehehe...rajin buat laksa..jgn tak tau..akak tak pernah buat laksa lagi..tau makan aje...camno blh lupa tapis ikan blend tu?? sib baikla takde yg tercekik tulang.. hehehe..

wah...kek coklat tu nampak sedap..rajin betul awak ni.. :D

liwaniel said...

rajin nye yantz..kek coklat tu nampak menarik betul..penuh ngan coklat...terliur pulak ni...

yong said...

rajin lah kau ni yant..

meh tlg masak kat sini pulak! meh..

:)

ez said...

kak..bestnye..tetibe lapo tgk ko nye masakan..bestnye..nak..nak..ehehhe