WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

17 November 2008

kejutan pada umo 1 tahun 11 bulan!!!!!

Aku amat gembira + terharu + tak tau nak ckp apa semalam...aqil btul2 wat surprise kat aku!!!sampai membuat kan aku gembira dan terkejut sangat-sangat!!!nie 1st time dalam hidup aku aqil wat surprise pada genap umonyer 1 tahun 11 bulan...

Nak tau ke apa surprise yg aqil buat kat aku tu?heheheh...mb bagi korang dah biasa la kot...tapi bagi aku nie mmg luar biasa!!!kalo korang sedar la aqil nie mmg x nak makan....apa2 aje lah kalo nak bagi mkn dia mmg payah sgt!!!especially mkn makanan org2 dewasa cam kita nie..cam nasi, lauk-lauk, mee, bihun ke apa-apa je la...kfc.mcD, pizza ke apa smue dia x nak mkn!!!kalo nak pon setakat raser2 secubit camtu je...pastu trus dia dah xmo!!!

Tp smlm...kitorang pi anto anak buah aku masuk skolah tahfiz kat shah alam..so aku nie melepak je tunggu dlm keta...kebetulan kak yong aku ada bekalkan bihun..so aku mkn le bihun tu dlm keta...tetiba aqil cakp "nak...nak"...aku ingtkan dia main-main...spt biase kalo nmpk aku mkn mmg dia akn ckp "nak..nak' tapi bila bg dia xmo bukak mulut..nak menyibuk je...ok la tu..memula aku kasik dia raser telo...ok plak dia mkn telo yg jadik rencah bihun tu...pastu dia ckp 'nak' lagiks...aku pon suapkan bihun nak testing la dia nak ke x mkn kan....alih-alih dia nak mkn bihun tu!!!!aqil mkn dgn penuh besrselera sekali!!!x penah aku tgk dia mkn sampe camtu.....salu dia akan buang kalo ada apa2 masuk dlm mulut dia yg dia raser pelik...smlm mmg btul2 dia mkn bihun tu...

Disebabkan aku teruja tgk dia mkn..aku suapkan dgn penuh gumbira..sampe anak buah aku pon pelik terkejut tgk aqil nak mkn!!!bukan x penah aku wat bihun...mmg salu wat bihun kat umah...tp x penah pon aqil nk mkn....mmmm pasnie aku akan msk bihun la kasik kat aqil...sonot sgt tgk dia mkn smlm...sampe skg hati aku berbunga-bunga sbb aqil dah nak mkn!!!!harap2 pasnie aqil akn terus mkn yea cayang...mama & ayah heppi sgt smlm tgk aqil mkn bihun banyak!!!:)

so layantzzzz je la eh!!!!

4 tukang karut:

wanie said...

aqil ni sama cam irfan ye...tak berapa nak makan..tapi tgk badan aqil ok je...irfan ni kurus..berat tak sampai 2 kg pun..pening kepala kan kalau anak tak nak makan..

wansteddy said...

lor..baru aku nak create n3 psl aliya dh stat suka makan...rupanya aqil pn dh suka makn skrg yeh... bagus sngt. ingt lg msa aku g umah ko, baget aqil mkn la carrot tu dgn penuh prsn..aku pn riso gak sbb carrot tu keras utk dia..rupanya just celup2 kuah sallad je...lor....budak aqil ni btl2 wat lawak..gelak guling aku tgk gaya aqil mkn ritu....

ILA said...

Baru dpt link Kak Yantz....

Wah, AQIL dah mula nak makan yer!! Alhamdulillah. AFIQ pulak kalo nasi dia kureng ckit...makan2 tp x byk. Dia lebih suka mknan berbentuk spt mee, x kira lah mee, bihun, spaghetti atau maggie hehehhe

PuteriSatu said...

alahai ciannya Aqil....susah mamam ye...ala bebudak nak membesar mang gitu..leka main je...makan pun lupa...cam Aqilah...kekadang 1 jam akak kasi dia makan..baru habis semangkuk...kena banyak sabar...apapun..alhamdulillahla Aqil dah ada selera tuh...mesti tembam pas ni...