WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

13 November 2008

gerammm je.....

Adakah aku nie emosional ngan anak sendirik??mmmm tp tu la yg aku raser ati ngan aqil...x tau le knpa...sejak 2 menjak nie.. aku cam raser jauh ati je ngan aqil...mmg raser cam x patut pon ada la...

bukan apa...smlm aku kat dapo..tgh sibuk memasak..ayah nyer ada kat depan...gate nak ke dapo aku ttup..aqil tu saja nak testing aku ke apa aku x tau la...dgn muka notty dia tu dia leh panggil aku "ayah!!!...ayah...!!!" weh aku nie mama la bukan ayah....byk kali dia panggil aku nie ayah...dia x sebut pon mama ok walopun aku dah btul kan..."mama la aqil..bukan ayah!!!" pastu dia gelak2 cam usik2 aku..lagi dia panggil "ayah!!!ayah!!!!" pastu lari2 pi ke ayah dia. ngan muke sengih2 sbb berjaya sakat aku!!!..cedih tauuuuu!!!!huhuhuhu

kes ke-2 plaks...aqil nie kalo aku marah dia...dia hep aku balik...siap cubit2 aku dgn xde rasa belas kasihan...pastu kalo aku pura2 merajuk dia xde la nak pujuk ke apa...tapiiiiii...kalo ayah dia marah2...dia nangis la...pastu trus pi ngada2 kat ayah...cam nak amik ati ayah dia balik...siap ckp "ma...wat...ma wat..."tuding ke arah aku!!!eeeee...sapa yg marah sape sebanr nyer nie? ayah yg marah aqil..aqil tuduh mama plak yg buat? x aci tul!!!!!pastu kan kalo ayah dia marah..aqil nangis le sedih x hingat...tp xmo mama yg pujuk...nak ayah gaks yg pujuk...ngada2 la budak nie...bila ayah dtg pujuk je...terus dia peluk ayah kuat2..pastu wat cebik kan lidah kat aku!!!konon nak suh aku jeles la tu...amboi bukan main ko yea aqil nak ngada2 ngan ayah!!!

tapi tu la...ngan aku nie dia anti sesangat!!!!padahal aku nie xde la marah2 ke...nak suh peluk pon dia xmo..tp kalo ngn ayah ngan rela ati & tgn terbuka je dia leh peluk2 ayah..cium2 ayah...sedih tau..aqil dah pandai pilih kasih!!!!aqil x cayang mama ke? huhuhuhuu....

malas nak layantzzzzzzzz!!!!!!

9 tukang karut:

mrs khairul said...

yanz adakah ko tgh preggy...muahhhaaaa..niza gurau jek..tp kalo betul apa slhnya kan..sbb dulu kanda cam tu time aku pegnant..skg ni dh syg smele kt aku..dulu bukan main menci kt mama dia..

maybe aqil nak lebih perhatian dr mama dia kot..lately yan blk keje lmbt ke..jrg spend masa ngan dia kot..apa2 pun saba jelah cik puan yan oi..

yantz-yeem said...

niza:~kalo aku preggy berita gumbira...mmg saat dianntikan....harap2 la yea..mn tau..masin mulut ko niza...we wait & see la yea...

farah amoi said...

mcm sindrom org peknen je ni..
ye le..slalu nye
anak sulung kita dpt sign dulu tauuu
hehehe...

alaaaa...yantz...saje tu kot..
aQil memang manje ngan ayah dia
ntah² dia jeles kot...sbb yantz slalu dok sebelah ayah dia...
heheh

darwisY pon selalu mcm tu...tp kak farah buat de...siap cakap lagi.."anak ayah g dok sana..!"
terus le dia mai kat kita

lawak tul tgk aQil geli kat sticker tu
hehehe...mama aQIl plak yg excited tampal sticker...nape yantz x tempek kat kaki sdiri..?

Ayong said...

ha..yong pun nak ckp cenggitu jugak..tah tah ni sindrom org pegnen ni...

:)

kalau betul, apa salahnya kan...rezeki..

yong rasa aqil tu saja je..dah pandai nak kena2 kan orang..dah makin dewasa lah tu tandanya..

Miss Moon said...

ha ha aqil noti ek suka usik mama

yantz preggy nih jangkit2 tau ekekekke

wansteddy said...

aku antara nak gelak dengan rasa simpati membuak2 ni....wakakkaka....lebih nak gelak la jujurnya.... memangla...aku ni pon sikit masa lagi merasa la pe yang ko rasa. Aliya tu baru 7bulan dah lebihkn ayah dari aku taw... dalam aku yg dok full bf ni dia buleh nak kat ayah lagi..hhuuuu.... sabo je la hati....

Puan Iza said...

Salam yanz....
hehehe....rasa2 ini mcm sindrom pegnant jer.....:-)
Tapikan, biasa arrr kadang2 dorang ni nak main2 dgn kita....nak gurau2 la tu konon....

farah amoi said...

re:
hehehe
leks !
baru update td
yg tu pun 10hb nye

jangan mare ehhh

PuteriSatu said...

nak menguji mama dia je tuh...bebudak nak membesar memacam ragam nak menguji kesabaran kita nih...kekadang dia pun tak tahu apa2...