WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

29 February 2008

kisah aQil dan topi-topi nya...

Ini antara gambo-gambo aQil menutup aurat kepala nyer....macam2 le mama aQil nie eks....so citer ada di bawah............................




Ini 1st cap denim aQil..cap nie masa beli terbeso sket...tp alhamdulillah aQil pon dah beso n dah muat-muat je kepala dia...mama suke sgt cap nie...sesuai sgt kalo aQil pakei jeans ke apa mmg boleh match ngan cap nie...oh ye..ini gambo terbaru aQil...

Memang dari aQil kecik hingga la skang nie...aQil memang x lekang ngan topi nye....Tiap kali kuar umah je nak pi jenjalan ke...nak pi umah opah ke...even nak pi kedai sekali pon mama akan pakeikan aqil topi...so far setakat nie...aQil masih ok untuk memakai topi dan lum lagik le dia duk nak cabut2 kan topi tu....tu yang mama suke sgt pakeikan..Kalo kuar umah x pakei kan aQil topi raser x sempurna plak idup mama..raser cam ada je yg x kena...keh..keh...Let's kita bercerrita psl topi-topi aQil...


Snow cap; nie masa aQil baru pas pantang...snow cap nie aQil pakei time mlm jek..kalo nak kuar mlm2...tpi umo ms nie aQil mmg jarang kuar mlm....dan..topi nie pon mmg jarang sgt aQil pakei sbb kat m'sia nie pon bukan nyer sejuk cuaca nyer kan....

Kat dlm lemari aQil mmg penuh ngan topi..since dr dia baby sampe la nie...mcm2 corak n macam2 kaler...tp mama nyer style..mama suke yg simple..dan selesa kalo aQil pakei....tapi biase le..masa umo baby-baby nie..design topi tu limited sgt...cam sama jek corak nyer...( gambo topi ms aqil baby xde )..dan masa aqil seblm umo 2 bulan mama x byk amik gambo dia pakei topi...mungkin sbb masa umo2 camnie aQil jarang kuar...duk umah jek...kalo kuar pon pi klinik tuk c-up.....


nie antara topi faberet mama...suke tgk aQil pakei topi nie nampak dia cute sgt...dan kebolatan wajah nyer terselah ngan mata dia yang besar dan bolat....topi nie dr baby kiko...

Yang ni pon dr baby kiko gak...ala-ala topi uncle sam...suke sgt topi nie...mmg kena ngan muka aQil kan? i like....

Topi nie pon dr baby kiko gak...murah jek topi nie...mama beli ms kiko wat w/se sale...x silap mam rega nyer rm3 jek...murah kan?? mama beli topi nie pon tuk aQil pakei tuko2 kalo nak kuar mlm pi umh opah ke ato teman kan mama n ayah mkn...

Topi-topi aQil yang mama perasan byk tul brand baby kiko n Anakku...masa memula nak cari topi tuk aQil nie mmg le mama cerewet sket..sbb size dia masa tecit mmg kurang...x tau le mama nie cari salah tempat ke apa..tapi mmg susah sgt nak belikan topi tuk aQil...kebanyakan nyer xde yang berkenan di mata mama nie...ayah aQil pon sama...masa nak beli tunjuk2 tanya ayah ok x...kalo ayah kata x ok...mama pon x le beli...sbb kalo nak beli barang2 tuk aQil mesti ada keserasian ngan ayah dlm hal pilih memilih..so bior sama-sama suke...

Ini antara koleksi topi aQil yg mama suke gak...from Pureen...topi nie mmg kalo aQil pakei nampak bergaya plaks...tgk steady je kan? Topi nie antara topi yang lama gak aQil pakei..tapi sayang...skg topi nie dah ilang le plaks...x tau le ilang ke mana..ms mama pindah umh aitu...mama perasan topi nie xde...cedih nyer!!!

Oh ye...kenapa mama suke sgt pakeikan aQil topi ye?mmm...act mama nie mmg suke tgk baby2 ato dak2 tecit pakei topi...apa lagik kalo topi ala-ala cam rappers tu...so cute!!!nampak ala2 notty jek...so mmg mama awal2 lagik dah train aQil nie pakei topi...1st time aQil pakei topi mmg dia sporting sgt...tau2 je le 1st time tu ms dia baby lagik..so x tau apa2 la kan...tangan pon xde le cibuk2 nak kaco2 nak cabut ke nak baling topi tu...tapi mama notice bila dia dah beso sket...dia still ok nak pakei topi...xde masalah pon...mmm...gud!!gud!!!

Topi nie plak brand fiffy...topi nie pon nampak sweet bila aQil pakeikan?...mmg aQil akan pakei topi style ala-ala rappers cenggini...sbb mama n ayah sukeeee....

Lagi satu sbb mama suke pakeikan aQil topi ialah sbb aQil nie mmg kekurangan rambut...mmg dr kecil aQil nyer rambut x banyak...pas jek wat majlis cukur rambut aQil dibotakkan..huhuhu...sedih tul mama tgk anak mama nie botak licin...nampak bolat je kepala dia...nak tunggu rambut aQil tumbuh balik mmg memakan masa...kekadang jeles sgt tgk baby2 byk rambut...lebat jek...geram pon ada...skang aQil pon dah setahun lebih mmg rambut dia pon dah byk sket...huhuu...sayang kalo nak potong...

Topi style camnie paling mama suke...leh ikat kat belakang...aQil nampak rugged arr bila pakei topi nie...topi nie dari anakku...nampak selesa je bila aQil pakei..n raser sejuk je kepala sbb kain nyer lembut...

Oh ye...FYI...aQil ada 28 topi...from dia babies sampe le umo dia skg setahun 2 bulan...mmm..byk ke?tapi skg topi2 dia yg byk2 tu aQil dah byk yg x muat n x leh nak pakei dah...so mama still simpan tuk wat kenangan...xmo le bagi kat org...tu pon ade yang dah ilang...x tau le mama letak katne...nak kena cari balik...sayang tau...nanti kalo aQil ada adik boleh la pakei balik kan?


Yang nie pon dari anakku..oren kaler...masa nie tetiba plak mama nak aqil nampak cam striking sket...masa nie musim mama belikan aqil baju pon kaler yg terang-terang...dah boring asik kaler biru jek...

Cap yang nie pon dr anakku gaks...cap nie adiah dari sepupu aQil kak nisya n co. masa b'day aQil yg setahun...skg kalo nak pakei cap nie pon raser cam dah ketat sket....nampak gaya nyer cap nie aQil leh guna kejap je la ye...
.
Aqil memakai songkok pada pagi hari raya...songkok pon aQil layan gaks...pakei dr pagi tu sampe ke t'hari x bukak-bukak...mantain jek...gud boy tul le anak mama nie...

Masa raya mama sediakan kopiah gak tuk aQil....dah ptg sket aQil pakei kopiah plak...bukan kes nak dera aQil paksa gak pakei kopiah..tp mama tgk dia ok je..tu yg mama lekat kan je la kopiah tu kat atas kepala dia..

Aqil bukan sahaja mengenakan topi di kepala nyer...malah apa jua kain yang menutupi kepala nya dia x kisah....lain la kalo mood dia tgh x ok mmg dia akan tanggalkan gak le topi tu...biase la budak kan...kekadang ok..kekadang x ok mood dia....ok itu je la yang mama nak citer pasal aQil n topi-topi nyer...mama harap aQil akan suke pakei topi smape bila-bila..kalo boleh sampe dia beso...mmm..skg nie mama mmg tgh pikir nak belikan cap baru tuk aQil...tapi dah byk tempat mama pi smue nyer yg x berkenan di ati mama...adei..susah le nak puas kan ati sendiri...so enjoice!!!!




1 tukang karut:

PuteriSatu said...

salam yan....dah ada blog rupanya...welcome tu blogspot world...

* akak bz sikit lately ni..baru terbaca aqil admit coz kuman di paru2 ye...kesiannya...akak doakan semoga aqil lebih sihat dan ceria membesar ye sayang...mesti badan dia dah susut sikit kan....anak sakit tak de ibu yang tak susah hati kan...apapun sabar ....itulah dugaan dalam menjalani kehidupan sebagai seorang ibu....