WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

15 January 2014

coti poie melaka


 Yosssshhhhh!!! citer yang dah jadik pekasam....tahun lepas punyer citer...tapi gatai tangan gaks nak updet sbb skg keja agak x bz lagiks...maklum lah awal tahun...masih boleh relax melenggang kangkung...wahhhh nak jugak ada perkataan ' kangkung ' di situ hehehehe...skg smue tgh havoc citer pasal kangkung...wakakakaka...

okes ni unplanned punyer percotian...last minit!salunya bile dah last min mmg menjadik je la...hahahahaha...maklum lah org lain semua dah bwk anak2 pi bercoti2 ke luar negara...cheewahhhh kita coti2 dlm negara je lah yea...menambahkan penyumbangan ekonomi negara katanya!!!al maklum la bajet ciput...masa ciput...so kita wat short holiday je la..demi anak2 tercinta...

Okes selepas dah diskusi ngan aby ke mana kah arah tuju kita nak bwk budak2 nih...akhirnya kita poie melaka je lah...dekat n mudah...poie 2 hari semalam jek...x jln penuh pun 1 melaka..cuma bwk budak2 ni pi zoo melaka je...

so sila layantzzzz gambo2 semasa di zoo melaka...bertolak pagi ahad 29 disember terus zappp pi zoo melaka...bekpes sempoi jek makn roti dlm keta...sampai2 je zoo budak2 xcited!!! tiket bayo total semua RM36...dini n aqeef FREE...











 Actually zoo melaka ni bagi aku zoo biasa2 je kot...haiwan pun semua dah tua2...nak tgk haiwan senyum kat kitorang pun payah....semua cam malas jek....smua dok pakat tido masa kitorang dtg...haishhhhh!!! tapi anak2 aku xcited la...baru jumpa kawan2 la katakan...hampir 2 jam gaks la kitorang dok dlm zoo ni...sampe nak tercabut kaki lenguh giler babs!!!anak2 lak happy berlari2 n yang penting smue sporting nak bergambo....

dlm kui 1 camtu kitorang pun keluar dari zoo...ingat nak cari makan dulu...tapi aby cakap better kita pi cek-in hotel dlu...sbb lokasi hotel pun kitorang x familiar....huk alohhhh ghuper nya dekat jek...kitorang check-in kat bayou Lagon park beach resort melaka....dah booking kat agoda...hotel ni kitorang booking yang studio type punyer....luas, bersih, cun dan yang penting sejukkkkk hehehehehe...harga masa booking + tax smue total RM220 semalam include bekpes n wristband...biasa lah harga cuti sekolah mmg agak mahal sket...

 Ini lah ghuper biliknya...ada 2 katil single...ada living area, ada mini kitchen dan ruang yang luas...rasa2 nya kalo nak ajak 2 family pun ok...cuma bwk je toto...heheheheh


 so pas check-in kitorang pi lunch kat kedai yang terdekat.. makan punyer makan...ghuper nya kedai yang kitorang makan tu sedara aby hehehehhehe...dpt le diskaun sketttt...pas makan balik bilik solat, relaks2 jap...ptg sket bwk budak2 yang smua takut air ni pi mandi...tgk la ayah nak bawak pi ke tengah semua dok pakat nak mandi kat tebing2 kolam jek...



 Yang bestnya hotel ni cam water park la...leh mandi2 leh main2 slide tu smua...tapi malangnya anak2 aku ni smue takut air...smue nak mandi kat tepi2 je...nak pi tgh2 kolam tu smue dok menjerit menangis2 huhuhuhuhuhu...


 pastu x sampai sejam mandi smue dah menggigil...cuaca lak cool jek petang tu...mmg x panas ala2 mendung...makin sejuk lah depa nak berendam lama2...aku jek yang mandi beria2 main slide tu smue...nak ajak aqil habis menjerit satu kolam sbb takut huhuhuhuhu...

Malam tu kitorang pi dinner kat kg umbai restoran terapung...kedai mmber aby...kebetulan gaks jumpe kedai member dia...kitorang mkan la seafud...murah gaks...kitorang order ikan siakap stim, tepung goreng sotong, ikan pari asam pedas, sayo kailan, telo dadarnya yg marveles, air buah,nasik lemak n otak2...total smue dlm RM53 sahaja...murahkan..lauk pauk byk lak tu mcm makan 4 orang!!! hwaaaaa sampe x larat nak abiskan...apa2 pun sgt sedap...nama kedai dah lupa hehehehe...

Esok pagi bekpes kat hotel...bekpes pun sedap!!! aqil kena caj la...sbb budak 6 tahun ke atas dah kna bayo...sib baik budak2 ni mkn byk...so x rugi bayo RM15 hehehehehhe...

pas bekpes layan budak2 ni main playground kat sekitar hotel sblum paksa diorang pi berendam dalan air...kena paksa gaks...kalo x rugi $$$$$ hahahaha...bayo mahal2 pastu korang x mandi...murka mama tau!!! lenkali x yah pi tido hotel lagiks kalo mandi kolam pun takut :( hahahahahah



dlm kui 12 kitorang cek-out...terus balik kl...malas nak jalan2 sbb esoknya dah kena kerja..lagipun persiapan sekolah aqil x beli lagiks....so kita sambung berjimba jimbun di rumah je la....hhehehehe

apa pun walopun singkat percutian kitorang tapi kitorang happy bila tgk anak2 pun happy!!!


So layantzzzzz je la eh!!!!

3 tukang karut:

Sidratul Muntaha said...

tgh belah pantai timur banjir ni
mgm melaak dgn perak la kot tmpt piliahn org nk gi bercuti
aritu gi jugak zoo melaka..
boring jgak tpi compare dgn zoo kl ni
kira byk la jenis2 menatang nya
zoo kl tu asal gi..
seme tido
baik tghari ke malam ke..
sokmo tido je
eh..
zoo kl ade malam meh?
ahaha
takde..
tpi charge satu kepala rm30
telan ayaq liur jelah

attyfir said...

kty pun suka g bayou..sebab aircond satu hal..bersih ..yg penting ada kolam utk firdaus main ..air.

Wak Gelas said...

sonoknyer uoolss.,ehHHee