WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

03 September 2012

CERITARAYA PERATAMA DI TAHUN 2012

 

 Yossssshhhh!!! Hari ni dah hari raya ke baper dah uooooollllllsssss???? sorry lah dah lewat sgt baru aku terheg2 nak updet citer raya...biaselah aku kan super duper bz!!! dah anak 3 weiiii x leh dah nak melenggang kangkung nak bermalas-malasan!!! malas updet blog je boleh !!! hahahaha...

 Okes ni nak citer raya untuk hari pertama...tahun ni aku berazam nak pulun raya betul2 punyer...bukan main2 okes!!!maklum le tahun lepas aku kan x beraya...dok berpantang...sebulan x kuar pi beraya!!! kesian kat anak2...laki pun kesian gaks...kena berpantang!!!hahahahha...

 Preparation raya tahun nie mmg aku buat awal le jugekkkkk!!!! dah tempah baju pun awal....segala preparation lengkap le kiranya....tapi cam biasalah!!! bila dah tempah baju awal..tailor plaks buat hal...dah last2 min baru dia ckp baju melayu aby x boleh buat!!!mmg kena bancuhan asam pekasam le dari aku!!! last min terpaksa pi cari baju melayu aby!!! gerammmmmmm!!! sib baik dapat kaler yg sama...kalo x mau aku bakar kedai tailor tu!!!huhuhu...sabor....

 Dugaaan raya tahun nie...last poser aku DEMAM!!! so last poser tu aku x poser la...sbb hidung berair + sakit tekak + badan x bermaya berlanjutan hingga raya pertama dan hari2 seterusnya,...

 Tapi cuba le korang tgk wajah aku...cam x rupa pun org demam kan??? Giler ke aku nak baring je kat atas katil???NEHIIIIII!!!! siyes mmg masa ni aku mmg x larat sgt!!! tapi aku gagahkan gaks diri melawan segala kesakitan...poyos kan??? ye lah x kan hari raya hari untuk bergembira aku nak sakit2 kan???sakit2 pun pura2 le wat tak sakit....padahal segala mak nenek sakit kepala semua dah terbeban kat ats kepala...huhuhuh..tapi nak happy punyer pasal tahan je lah!!!

 1st raya cam tahun2 biasanya mmg aku beraya di KL...pagi2 buto dah bangun nak pi umh mak..tahun ni kitorang 10 adik badik beraya bersama...so mmg full le umh mak aku...

 Cam biasa lah agenda di hari raya pertama dah settle makan, solat raya pastu sambung makan balik di rumah kitorang kuar pi beraya di rumah sanak sedara...Tahun ni aku x pegang kamera langsung!!! malas la...maklum le anak2 buah semua dah ada DSLR sendrik...so kita tayang kan muka je lah yea...gedik2 bersama anak2 buah tersayang...disebabkan aku x pegang kamera...maka gambo anak2 pun x banyak le yea...menghrapkan belas ehsan anak buah aku je lah tolong amik kan gambo....

 Raya pertama rumah pertama kita pi serang umh sepupu aku kat bangi...posing2, gedik2, makan!!!!

 Kemudian kita calllooo ke sg.long plaks umh mak sedara....cam biasa hidangan yang paling disukai ialah rendang paru...makan lagiks....tapi kali ni aku xde lah makan sgt pun...makn pun sikit2 je...sbb nafsu makan tu terbantut sebab tekak pahit....

lepas ke sg.long kitorang serbu pi kg malaysia tambahan plaks...kat sg besi....rumah makcik belah bapak plaks.... mmg setiap tahun rumah2 nie lah yang wajib dikunjungi di raya pertama....

 dannnnn rumah terkahir pi sg penchala..umh pakcik aku...gambo xde la yea...sbb dah rumah hujung2 masing2 penat dan malas nak bergambo....

 ni pun aku updet gambo mmg tunggang langgang x ikut caption....hehehhehe...dasar pemalas nak laju updettttt jek hehehhehe...

 tahun ni aby pun cam mls nak bergambo...so gambo ngan aby adalah sgt2 kurengnya!!! x shukerrrrrr!!!!


 okes ni gambo mat rock aqeef di hyari raya..patutnya dah encem2 berbaju melayu kenalah pakai songkok...ini budak mmg xmo pakai songkok...jenuh letak kat kepala dibuangnya...lastly pakei je lah snow cap hehehehe..tu pun sedaya upaya nak cabut gaks....

ok ni je citer di hari raya pertama...nanti nak updet citer raya ke-2 plaks yea....kena updet gaks tuk kenangan dlm blog hehehehe....


so layantzzzzz je la eh!!!!!




2 tukang karut:

wahida said...

wah...meriahnya raya....
cantik kaler tema u sis...


salam kenal, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

mariaariffbaby.com said...

eh..sama la our color!! cantiks!