WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

03 July 2012

katakan YES pada EXORA

 Yossssshhhhh!!!! mmg bonar lah tekaan kwn2 semua bahawa lampu keta yg aku tunjukkan semlm itu adalah kepunyaan MIss EXORA BOLD!!! kikikiki....amacam ok tak keluarga baru kami ni????ok lah kannnnn...kereta ini sgt2 memenuhi citarasa dan keperluan kami sekeluarga...maklum le famili dah makin beso dah x sesuai menggunakan kereta sedan...huhuhuhu...

 Actually mmg kitorang dah plan laaaaaaaamaaaaaaa nak beli kereta MPV...cam entry aku dulu tu MPV oh MPV...masih ingat tak??? haaa boleh check bce balik ye....so alhamdulillah akhirnya kami memilih Exora Bold setelah puas meriki-riki pelbagai jenis kereta MPV dari yang paling murahhhhh hinggalah paling MAHAL!!!semua kitorang dah rasa n test drive!!!dan yang paling penting OngKOs nak bayo tiap2 bulan tulah yang paling penting hehehehhe....Tapi sayang kitorang x amik pon plate WWW tu...hahaha kalo nak boleh jerk...tapi kena beli RM200 kan...bila pikir2 dgn RM200 tu mcm2 kitorang boleh beli...takat nak beli no plat kereta je..rse2 tu bukan keperluan kami hehehehhe...

 Kereta nie kitorang amik masa 2 minggu je prosesnya...genap 2 minggu settle dah berada dlm genggaman kitorang...means tempoh dari start usha>>>>test drive (2x ditempat yg berbeza )>>>>>booking>>>loan>>>>LULUS>>>>pick-up kereta = 2MINGGU sajork....giler cepatkan????hehehhe...sbb salesman tu mmg baguih sgt2 wat kejanya heheheh...( cam terasa eh cepatnya kereta dah boleh amik???? bermakna pasnie start le nak bayo installment ye...>< huhuhuuhuu )

 Actually Exora bold ni x silap aku ada 5-6 sahaja variasi kalernya...actually aku nak kaler hitammm tapi mmg xde lah kaler tu...so aku berkenan kat colour COCOA GREY ni...mmg susah nak nmpk kaler ni kat jln raya taw....jenuh kitorang perhati usha jln2 sekitar KL nak tgk kaler ni mmg xde langsung!!!last2 aku pi koler pilah aitu ( atas urusan keja ) terpandang le colour ni...so cpt2 confirmkan ngan sales man nak gaks kaler ni....sbb apa tau..ramai yang cakap kaler ni x cun....sbb tu ramai org x beli kaler ni....tapi aku tgk cun je...aku suka...bila mlm nampak kaler tu naik...bagi aku, aku x menyesal pilih kaler ni...hehehehehe...

 okes ni ruang dlm yg sempat aku snap...sbb sambil snap mendukung aqeef...mmg payah nak mengambik gambo sambil mendukung anak...suh aby yg snap dia sedang berkejaran ngan mek dini plaks...huhuhuhu...so far aku sgt2 puas hati ngan Exora nih...ruang dlm sgt besar dan sgt2 selesa...so far keta nih dah penah membawa sehingga 10-12 penumpang ( termasuk budak n dewasa )...muat kooooo...dah cam van le plaks hehehehe...

Nak citer pasal enjin aku x tau...nak citer pasal save minyak aku rase ok kot...biasalah dah keta beso mmg le minyak akn bertambah...sama gaks ngan keta lain...kalo dah dok atas jln KL dgn jln jem mmg kos minyak akan meningkat kan...tapi aku rse tu x jd masalah...mana2 kereta pun sama...yg boleh aku bgtau so far aku isi RM50 boleh lepas sehingga 355km/j...bagi aku OK lah tu...sbb keta kenari aku RM50 boleh lepas 390km/j...so aku rse ok-ok lah...rse nak jimat minyak pandai2 le cara kita nak bwk keta ni camner kan....tapi siyes sampai skg aku masih takut nak bwk keta ni..sbb aku rse besar n x teror nak bajet jln hahahaha....

okes ni antara spesifikasi kereta exora bold :EXORA 1.6 BOLD PREMIUM CVT - CFE ( yang aku punyer la )
STANDARD ACCESSORIES
# Engine: 1.6 Campro CFE (205 torque @
2000rpm)
# Gearbox: CVT Only (138HP)
# New Front Bumper & Grille (improve air
flow)
# New Blacked Out headlamp
# New Rear Skirting
# New Rear Combi Lamp
# Leather Wrapped Steering wheel
# New finishing (Center Panel)
# Reverse Camera projected on Rear Mirror
# Electric Folding Side Mirror
# New 16" Sport Rim
# 4 Disc brake
# 4 wheel ABS + EBD


Accessories: Solar Film, CD Player, Leather seats, Airbag driver, Airbag passenger, DVD Player, Navigation system, ABS Brakes, Sport rims, Alarm, Central lock, Adjustable steering 


free gift yang aku dpt plaks msa beli ialah :
FREE TOUCH N GO ( RM 10 ) & SMART TAG
FREE SAND BLASTING
FREE STEERING LOCK
FREE TINTED (RM 300 Voucer )
FREE Minyak ( FULL )

FREE Payung
FREE PA INS
FREE Road tax 2thn
FREE TOWING SERVICE..



Okessss tu ajeeeee.... nnti ada masa aku snap lebih detail gambo bahagian dlm..( kalo ada masa laaaaa....)...ok itu sahaja laporan dari Miss Exora ku....



so layantzzzzz je la eh!!!!

5 tukang karut:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

walla2 tahniah k, cantik warna tu kita suka...mmg dah bertambah ahli kena tukar kete besaq baru selesa... jenuh google cari lampu kete tu, akhirnya betul tekaan...Exora Bold mmg cantik dari yang lama tu...

ct rahani said...

tahniah.. suker jugak tgk exora bold nih.. mmg menarik.. :)

kebetulan lak nama anak kiter sama la pulak.. aqeef.. :)

bujang3 said...

memang best ler... pasal kaler tu, kiranya masing-masing punya suka ler... Janji ko dah suke, yer tak ????
Ops !!! Salam perkenalan....

Anonymous said...

best lah bang

papanananzara said...

salam yan... So mcm macam miss exora skrg?ok tak? Kitorg mcm bminat nak cari 1 mpv ni...