WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

10 February 2012

Family Vacation wif BFF@cameron Highlands

 Yosssshhhhh!!! wahhhh semangat hari ni nak updet percotian pendek kitorang ke Cameron Highlands mse coti thaipusam aritu....kali nie aku semangat sket nak updet pic2 yg dah siap edit yg xde le lawo mana pun aku edit hahahaha...tapi sbb xcited n enjoy punyer pasal...so terajin le nak edit mengedit masuk dlm blog!!!kui3x!!!

 Okes ni coti2 last min punyer plan...upppssss amaran...kali ni entry agak panjang n gambo agak banyak...sudi2 lah baca n hayati setiap gambo...cheeewaaaahhh..pasannya aku...!!!mcm le ada org nak mai singgah blog aku nie setelah berkurun lama nya x updet...mesti ramai yg dah lupa kewujudan aku dlm dunia blog kan???tapi ada aku kisah???kikikikii....

 Okes diulangi percotian 3 family BFF sejak dari zamn sekolah teknik nih adalah plan last minit...so salunya kalo BFF tetiba kol tye2 coti panjang plan nak ke mana..terus terpancul idea nak ke cameron highlands...dlm sekelip mata semuanya settle!!!semua OK..laki pun bg green light dan hotel pun terus ontime booking thru online!!!dasat tak????dlm satu hari nya idea terus ON!!!

disebabkan hotel full tuk hari sabtu dan ahad,maka kitorang pi hari isnin...so mmg pagi2 dah gerak dari KL...berkonvoi ngan bff lindot sbb bff waniot mmg dah standby tunggu kat sg.pulai...mmg kitorang ni sgt2 punctual orgnya...sgt2 menepati masa...!!!jln pagi tu clear!!!x jem pun...alhamdulillah...so kitorang naik CH ikut sg.pulai...malas nak naik ikut tapah sbb jln cam ular kena belit!!!sbb bwk anak2 kecik better naik le ikut sg.pulai sbb jln xde le mencuram dan agak safety dan yg penting agak dekat tuk sket ke CH...dlm 45minit dah leh sampai kat puncak...

 By noon dlm kui 1230 kitorang dah sampai...cam biasa nak ke brinchang jln agak jem gaks le...sbb ramai keta yg dok nak menyinggah ke KEA FARM...so mmg terkedek2 la nak menghala ke Brinchang...masing2 dah lapo gile!!!! so kitorang singgah mkn tghari kat Pekan Brinchang...BFF waniot dah standby tunggu kat sana...benti sat mkn kat restoran tom yam...makanan sgt2 le manis !!! even mkn nasik goreng terasa mkn nasik goreng gula..!!!tapi sbb dah tahap kebuloq kutelan jua....hehehehehe....pas makan caw cin caw cek-in ke hotel...kitorang stay kat Heritage Hotel...

 Bilik 3 serangkai adalah sebelah menyebelah!!!!masuk bilik hotel dah cam ini Hotel kita yang punya!!!!hahahhaa....riuh cam org kampung x penah dok hotel ko!!!kuar balcony anak2 smue terjerit2 sbb xcited tgk kengkawan dok sebelah menyebelah!!!

so rehat jap sejam dua dlm bilik mandi2 bagi segar bugar!!!kui 5 dah standby nak sambut besday budak n bapak budak di bilik bff lindot...cake bli kat hotel jek...sbb xde masa nak pi jln2 cari kedai kek....

 Disebabkan smue warga laki2 tidak smoking maka kek tanpa lilin lor!!!xde le moment2 nak blow candle yuks!!!!so kita nyanyi lagu selamat hepy besday je....janji potong cake sudahhhhhh!!!!Birthday my laling yg ke 37 tahun nie...tapi besday nya 19 feb...dah celebrate in advance lor...nak gaks menumpang 2 kaki ngan birthday aina alia yg ke-5 tahun!!!sekali harung tuk yg birthday jatuh bulan feb...

 mkn2 n comot2 dlm bilik perkara biasa..hehehehe...so ini lah dia birthday gurl n birthday oldies boy!!!happy birthday cayang!!!

 potong cake sama2 yeeee....itu budak tecit mmg x leh lepas n berengang ngan ayah nya...mesti nak menyelit gaks....
 pas dah potong2 cake kitorang ke sg.palas...nak pi gaks tempat ombak rindu nyer penggambaran!!!ladang teh boh sg,palas...

 Kui 6 lebih gaks kitorang baru gerak dari hotel..daki punyer daki ladang katup ghupernya!!!hari isnin ladang ni katup okes!!!so mmg kecundang le x leh masuk...jenuh nak naik atas bukit dgn penuh adventure nya!!sbb jln nak ke ladang ni sgt2 le sempit...agak gerun gaks nak naik...lastly kitorang hanya dpt bergambo kat sipi2 ladang je la....

 view mmg cantik,....tapi x berani nak turun ke bawah sbb ada anak kecik...mse ni pun dah nak senja...so aku agak x berani nak bawk aqeef turun...bahaya la..dah le ats bukit...hutan plaks tu...ooo aku xmo amik risiko ank aku meraung x tido mlm kang!!!

 so amik gambo n posing2 sedas dua...janji ada posing ngan pokok teh sudah!!!!ini membuktikan kitorang pi CH n bergambo dgn daun teh!!!hehehehehe...

 turun je dari ladang ni hari pun dah gelap...so naik balik ke brinchang...cam biasa kat brinchang ada night market yg menyebabkan jln jem gila babs!!!perut masing2 dah lapor...plan nak dinner stimbot x jadik sbb x sempat nak riki restoran mana yg nak singgah...akhirnya mkn mlm di KFC je...huhuhu kat KL pun ada KFC kan???sampai CH pun menyekik KFC apa kes???

 Pas mkn para somi pi jln kaki ke night market...bli stok makanan tuk mkn dlm bilik..takut kelaparan....sampe dlm bilik dah nak kui 1030...so para2 ibu bermiting tuk agenda esok hari...hehehehe...

 Di CH mlm sgt le sejuk ok!!!gila sejuk sampe ke tulang!!!so mmg hotel tarak econd n kipas pun kitorang x on mlm tu...kalo siang xde le sejuk pun..panas gaks...x mcm 20 tahun dulu...aku pi mmg bila ckp pun asap kuar dri mulut...skg mmg x kuar asap...kuar peluh ada la....!!!

 pagi tu bangun lewat sket...bekpes kat hotel...pas bekpes kitorang cek-out!!!cek-out awal sbb byk tempat nak pi menyinggah...

 so sebelum meninggal kan hotel yg ala-ala ciri binaannya cam obersea harus lah kita berposing sakan dulu...

 ni anak2 kitorang....lagi 20 tahun korang tgk le gambo korang mse kecik di CH ni...dan harap2 korang pun akan mewarisi ibu bapak korang berkawan selama2 nya...hehehehe...


 Amacam cam kat obersea kan???cuma xde salji jek....okes dah posing lentok kiri kanan n setiap sudut kitorang meneruskan perjlanan ke ladang BHarat TEa plaks...

 Sampe je kat bharat tea ketua rombongan terus beli air teh tuk kitorang memanaskan badan...kat sini pun tempat shooting ombak rindu kan????hahahahha...dasat toi penangan ombak rindu ye...smue tempat diorg shooting smue tempat gaks kitorang nak pi....

 masa kat sini kitorang siap2 beli teh dah...posing selagi mau!!!

 my family tercayang!!!

 Ni lah myBFF waniot n lindot...ke mana saja sentiasa available tuk bersama ke mana2...sgt beshhhhhh!!!!



 gambo ni x leh blahhhhh!!!kikiki...dah lama x bergambo berdua lomantik-lomantik cenggini....aby ku yg dah makin besau badan nya!!! hihihiihi..

 my kenit!!!so sporting...cool jek di bawk kemana..janji cukup tido, cukup nyusu on!!!tarak wat pangai!!!senang mak pak nak berjalan!!!

 Okes dah selesai ke Ladang bharat kitorang ke agro farm plaks....

 Konon nak petik stoberi..tapi stoberi dah habis dipetik oleh org lain....mse sabtu ahad aitu mmg ramai yg dok membotakkan pokok stoberi...so kitorang x dpt le nak petik!!!huhuhu


 jadik la bergambo je le kat pokok stoberi n pokok stoberi tipu nih!!!!hehhehee...dini pun sgt sporting nak berposing...tapi xmo pandang camera ploks!!!spoiled tang situ



 masa kat sini pun riuh kecoh budak2 nie...xcited sbb masing2 nak masukkan kepala cam nak kena pancung!!!tapi aku suka smue gambo2 kat sini...happy smue orang!!!anak2 pun xcited terlebih sudahhhh...


 haaaa...ni yg paling best..x leh tahan...harus singgah mkn stoberi celup coklat, yogurt stoberi, ice clended dan smue yg sewaktu dgn nya iaitu tak lain x bukan yg ada kena mengena ngan stoberi!!!

 seee....mmg sodap giler!!!!stoberi mmg beso n sgt2 manis!!! giler berebut2 mkn eskerim ngan anak2...hahahah..

 Dari Agro farm kitorang gerak singgah ke kea farm...ni pun dah kui 1 lebih...kat kea farm aku borong sayo2 je la...pastu singgah kedai souvenir tepi jln tuk beli t-shirt CH..pastu cau cin cau turun balik...

kui 3 kitorang turun ikut sg.pulai gaks...so terus le balik kl...giler sonot sgt n enjoy!!walopun byk tempat tak dpt pi tapi sgt2 puas ati...besh tgk ank2 happy, laki2 happy dan diri sendrik pun happy!!!walopun percotian yg pendek tapi sgt bermakna bila bercoti ngan kawan2 tersayang yg sgt2 besh n sporting!!!

sampe umh kui 930 mlm!!!masing2 dah ponat!!!pasnie tak tau le ntah tahun bile nak pi CH lagiks...tapi puas ati sbb aby n anak2 ni la 1st time diorg ke CH...aku dah 3-4 kali gaks le pi CH...pi sendrik2 mmg x besh la...sbb cam boring..pi ramai2 camnie sgt2 enjoy!!!!

so layantzzzzz je la eh!!!!

3 tukang karut:

BabyIntan com said...

Kan kan I tell you best kan g ngan family dgn kecohnya lagi...hee hee. Tak aci nie, den lum habis lagi upload gambor dan citer g CH hari tu, tup tup izan dah up dulu citer CH dia :)

Pas nie cer g cer g CT (colmar tropicale) ngan family, best doh ;)

Heldamelissa said...

bestnye korang jalan2 eh... :)

Anonymous said...

Kalau ke CH lagi jangan lupa lawat Galeri Aromaterapi Nano Mikro-fungus House of Magic Potions di Taman Royal Lily Tanah Rata. Page link di www.deegate.com