WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

02 December 2011

jawatan je tinggi tapi budi bahasa rendah!!!

Yosssshhhhhh!!!!salam hari jumaat! hari ni hari ke-2 aku di opis baru iaitu di bangunan KPKK putrajaya...hari ke-2 yang menyesatkan!!! siyes aku masih blurrrr lagi jln nak ke opis....mmg aku still sesat especially time nak parking keta...sungguh2 konpius!!!semalam aku masuk parking lawan arus..adeiiii sib baik x berlanggar...

hari ni aku sesat dlm parking area 10 minit!!!aku blur x jumpe arah nak ke basement...nak tye org pun masa tu org tgh x ramai...xde org pun utk di tanya...so kebetulan ada budak opis aku kat parking B1...aku dah pening x tau nak pi arah mana sbb tetiba jalan keluar yg aku jumpe...so rakan aku ni bg tau parking je mana-mana sebb parking yg ada tulis tu x beroperasi lagi...means belum rasmi lagi tuk digunakan...

so bila aku dgr camtu...aku pun parking je lah kat B1..mmg ada tulis jawatan apa kat parking tu...tapi lom rasmi kan...so aku parking je lah sbb aku kena punch cpt sbb dah lewat dok mencari parking punyer hal...dah masuk opis 2 jam selepas tu ada announcement suh alihkan kereta...plat keta aku la tu...ok lah aku ajak kwn aku pi basement nak alihkan keta sbb aku blurrr lagi x tau nak parking katne...

turun je kitorang kat bawh...kat keta aku ada note camni..kwn aku yg baca kan...dia dah panas hati,...aku leh rileks lagi...hari ni mood aku mmg ok..aku x rase nak marah pun bila note tu ditulis begitu...bg aku watpe nak marah??mmg la bahasa sgt2 kurang ajar...mmg aku tau org yg tulis tu seorang yg berjawatan dan berkedudukan tinggi dlm kementerian...tapi otak dia x digunakan dgn betul...

"SIAPA ANDA???" tu yg wat aku tergelak...haiiii manusia...kau ni masih hanyut dan bangga sehingga org bawahan spt aku ni kau pandang hina ye...tau lah kereta aku yang buruk tu telah mencemar lot parking kau tapi gunalah bahasa yang sedap sikit kalau marah pun....dgn bahasa begini setinggi mana pun  jawatan / status kau pegang aku x pandang la...yang aku pandang dan respek ialah budi bahasa....jangan terlalu mendogak ke langit..ke tanah juga akhirnya kita!!!ingatlah...semua kesenangan, pangkat dan kedudukan yg kau ada hanyalah sementara...bukan boleh bwk mati pun...


sekian,,...

so layantzzzzz je la eh!!!!

2 tukang karut:

farah : m0mma HD said...

yantz, esok... ko ambik note tuh...
ko tempek balik kat kete dia !!!!

eda_ej said...

huh.. nak pegi jumpe ke orang yang tak ingat tanah tu??