WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

10 May 2011

Gula naik ada aku KISAH???

Yossshhh skg smue org dok sibuk citer / bebel / bising2 kat fesbuk sbb gula dah naik 20sen....hiks...melampau ke??? eh normal la kan...negara nak maju...negara Malaysia bakal menjadik sebuah negara yg berpendapatan tinggi..( gaji naik ciput ).ekonomi nak mantops...so mmg le smue Barang Naik....x kan baru naik gula 2 posen dah kecon n gabra kot????rileks la...jgn bising2....cool lah mcm aku....

ok aku tak heran pun bab gula ni naik...sbb???? kat umh aku mmg jarang makan gula...hahahaha...siyes wehhh kat umh tu sebulan pun gula sepeket x habis!!! jenuh nak habis...kalo cpt habis pun kalo tetiba ada tetamu mai umah...haaaaa....tu mungkin lah gula aku akn cpt habis....

Korang nak tau satu rahsia tak??? yessssss aku adalah seorang pompuan yg cukup mls bancuh air...sbb tu aku x heran kat umh ada gula ke tak..kalo asben aku nak minum air bergula dia akn wat sendrik...nak harapkan bini dia yg sorang nie jgn harap lah....suh la 80 kali gerenti x bangun2 hahaha..( aby x penah suh aku wat air pun  sbb dia paham bininya x suka bancuh air ). Lain la kalo ada org dtg aku terpaksa gaks bancuh air...tapi kekadang aku skip gaks...aku masak laki aku buatkan air hehehehe...ntah la x tau kenapa aku mls nak bancuh air...siyes....aku x suka ko!!!

Kalo kwn2 aku dtg umh kan..kalo jenis yg mmg selamba badak ko wat le cam umh sendrik diorg dah paham dah...dah x kisah sm ada aku nak jamukana air bergula atau air masak jek...kekadang diorg sendrik yg pi dapo n wat air sendrik....hiks...camtu ok pe...aku lagi suka kalo org dtg wat cam umh sendrik...x kekok n x malu2...buat le apa korang suke kat dapo umh aku tu....

ok lah mls nak bebel...tapi siyes la..pasnie kat kedai mkn harga air akn naik mendadak!!!x caya???korang tgk la...x yah tggu esok...hari ni pun dah terasa bahang gula naik...sib baik aku suka minum air masak...so aku order air kosong jek....


so layantzzzz je la eh!!!!!

2 tukang karut:

viruspadu said...

saya setuju :)

biasa kot negara nak maju harga barang naik

|| sue-imanja || said...

sekilo gula boleh tahan 2,3 bulan kat rumah...hehehe...sama la bancuh air time org datang je