WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

25 May 2011

awal bulan bajet dah sengkek!!!

Yossssshhhh!!! help me!!help me!!! siyes lah walopun gaji gomen dah masuk semalam...tapi aku buat kira2 n perhitungan utk bulan nie sungguh2 menyadiskan!!!!huhuhuhu...siyes sedih giler!!!sbb bulan nie smuenya mcm2 benda nak kena bayo n settlekan...chait!!!!

bulan lepas dah terpaksa gali lubuk timah ...nampak gayanaya bulan nie mcm terpaksa kena gali jugek!!!huhuhuhu...dah le x masuk berapa bulan..dah kena gali!!!eeee...x suker tau!!!

Bulan nie smue bil2 terpaksa bayo dabel!!!chait!!! tu lah astro nye bil lambat sampai terpaksa kena caj 2 bulan!!binawe...!!! letrik pun sama...berjanggut tunggu pun bil x sampai2...last2 smue kena dable!!! ye lah last month masalah keta pun ye gaks...wat hal...maklum le porche tua...hahahahaha...( jgn terpedaya )...

tetiba dapat bil yuran skul aqil..kena gaks bayo dable bulan nie sbb kena bayo fees stationery!! adoittttt...mase tgh sengkek ni lah mcm2 nak kena bayo...sakit je jiwa...sib baik smlm aku berjaya mengkancel kan set DVD disney yg berharga rm1700++ tu...x pe lah aku terbang deposit rm50 daripada aku terbang nak dekat 200 bayo baki deposit...sib baik mamat tu kata tak apa..ntah mcm mana aku leh terpedaya ngan pujukan ' seth tan ' sales girl tu akhirnya terjebak setuju nak beli...so smlm sales tu kol nak hantar dlm mase 2-3 hari ni..cpt2 aku kata aku nak cancel!!kalo x robak poket aku!!!

pastu langsir yg ditempah berbulan2 yg dulu aku tempah x amik2 lagiks...tu lah tailor tu, time aku ada duit langsir nya x siap...bila xde duit baru le ckp langsir dah siap...sakit je jiwa...tapi aku bincang2 ckp next month le ye kak bulan nie bajet lariiiiii hehehehehe....

okes kenapa aku sengkek sgt2????untuk bulan ini dan bulan lepas???

1. TAYAR KERETA 4-4 GANTI...sepatutnya kena tukor SPOTRIM gaks...sbb dah bengkok..tapi tu nanti dulu lah yea.... + SERVIS + BETULKAN APA YANG TERPAKSA KENA BETUL...tu pun hampir nak cecah RM1k.....wwwwwwooooooooo menangishhhhhh!!!!!!

2. OUT STATION ke KELATE - x amik advance segala perbelanjaan hotel + shopping serta lain2 adalah ditanggung sendrik!!!! kat situ je dah rabak berapa RM????malas nak pikir....

3. X INGAT dah apa...tapi itu lah antara SALAH SATU SEBAB aku sengkek gaks...byk dah terbuang duit kat situ.....

eh2...apsal entry merungut plaks hari nie yea????tu pun nak bg tau org ka????ye lah...gara2 aku sengkek sgt bulan nie....maka sesi percotian minggu nie terpaksa lah berpuasa dari nafsu yang menggilak!!! jgn pandang situ..nak beli..pandang sini nak beli....so kita coti2 x bernafsu je lah yea.....


so layantzzzzz je la eh!!!!

2 tukang karut:

::sarah:: said...

nt nak g gali lubuk timah..ajak saya jugak! =p

Rai said...

huhu..sama lah kita..bulan ni nak kena settle insurans+road tax keta..hadeii..