WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

11 April 2011

lamb chop di hari minggu

Yosssshhhhhh!!!! menyelerakan tak???ala...dlm gambo nie mmg x menyelerakan sgt sbb aku kelam kabut nak amik gambo pastu tetiba battery kong!!!huks..lagi pun act deco2 x berapa kemas...so hantam sajork la labu!!!!

Ni aku nak citer nie...gigih tau mak buyung masak lamb chop masa sabtu aitu kooooo!!!!hahahahah...xde planning x pun nak wat lamb chop tapi alang2 gi carefour jumaat mlm aitu...tetiba teringin nak msk lamb chop le plaks....nie 1st time tau!!!sbb aku baru jek berguru ngan chef razif ( mmber opis ) belajor wat whipped potato ngan kuah nya....semangat tu beb!!!

Alhamdulillah...hasilnya sungguh lumayan walopun daging kambing tu agak liat sket...pastu gravy nya pun agak kurang enak di pandangan mata tapi sungguh enak ditekak...hehehe..so pasnie leh improve kan lagiks...ye lah 1st time baru belajor kan...mmg le huduh sket ghupernya....tapi daging kambing yg aku marinated satu hari satu mlm itu mmg SEDAPPPP!!!!

petang nie kalo sempat nak wat puding trifle plaks..aku dah cilok resepi kat blog mama tisya...mintak2 x letih la sampe umh sbb sgt xcited nak cuba wat puding plaks....heheheheheh....

note : kos bahan2 nak wat lamb chop adalah mahal daripada mkn kat kedai...baik makn kat kedai jek...gerenti puas ati n badan x letih...hu3x!!!tapi siyes kalo masak rse sendrik puas hati sbb bg org tersayang mkn walopun org tersayang tu komplen banyakkkkkkkk!!!!!grrrrrrrrrr....


so layantzzzzz je la eh!!!!

2 tukang karut:

cikceriacorner said...

wow..akak..bestnye...nak jugak..hehehhe..

Ida said...

co akak post resipi tu kt sini ..huhu nak gak!!