WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

18 April 2011

dlm bandar tapi mcm kat kampung

 Yosssshhhhh!!!! hampir 9 bulan dah kitorang stay kat kawasan perumahan baru yg terletak di dlm area puchong...so far aku sgt-sgt suka ngan environment umh kat area sini....walopun umh xde lah besor mana tapi aku bersyukur sbb kawasan nya sgt2 menyamankan dan menyejukkan heheheh...siyes wehhh kawasan umh aku ni sejukkkk jek....

 Kat depan umh aku nie adalah kawasan lapang/ cam padang lapang lah...so mmg xde rumah...jiran2 kiri kanan smue menggunakan tanah yg lapang tu tuk aktiviti bercucuk tanam...mcm2 yg diorg tanam...jeles jek aku tgk sbb aku n aby mmg xde masa nak menjaga pokok apatah lagik nak bercucuk tanam ni.....sampe kan kat laman umh pun xde pasu bunga..sian kan??padahal aku suke gaks kalo nak menanam nie smue..cuma aku xde masa nak menjaganya heheheheh....

 Jiran sebelah kanan umh aku ni siap wat reban ayam , burung n kucing lagiks...hari2 atau setiap petang brader nie menghabiskan mase jenguk kat reban nih...so kekadang kalo petang2 aku bwk le si dini n aqil nie main2 kat luar umah...dini mmg suke lah kalo dpt tgk kucing, ayam n burung...riuh bunyik suara dia...

 

lagi syiok sbb skg dini dah boleh berjalan...walopun x selaju mana tapi boleh la terkedek2 nak kejor kucing hehehehehe....kalo sblum nie aku mls nak layan budak2 ni main kat luar sbb aku x larat nak mendukung dini...tau je lah budak nie berat bpe kg kan...so bila dia dah leh jln, boleh dikatakan tiap2 ptg sblum kui 630 aku bwk dia kuar umh...leh la tgk n main2 ngan kucing n ayam jiran sebelah....

 

mmg aku niat gaks nak tanam pokok pisang, mangga kat kawasan tnh lapang tu...ye lah suke jek tgk pokok2 jiran dah membesar dan ada buah....siap tanam mcm2 la...pokok cili la..tebu la...pisang la...huk3x...nnti lah tggu aku dah pencen kot baru leh nak tanam kui3x...

tu lah cam tittle entry aku kat ats ni...nama je dok bandar tapi suasana kar area umh aku ni cam kg...cam best jek sbb byk pandangan hijau kat sini...rase tenang n aman...tetiba teringat dok kat umah lama dulu...siyes pening ngan bunyi jiran2 yg amat2 memeningkan kepala...dgn masalh lif rosak..tapi skg jiwa pun dah tenang ...syukur di atas segala nikmat n rezeki yg Allah beri..amin...


so layantzzzzz je la eh!!!!







5 tukang karut:

cikceriacorner said...

geram tgk dini..hehheh

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

wah bestnya dapat rumah ada tanah, leh la wat aktiviti membajak...ahak macam2 leh tanam k

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x sabar nak duk rumah sendiri jugakkk..

Led said...

ternak ayam? wahh bebetul mcm kat kampung...best ni...

Wansteddy Tales said...

wa.... Dini dah berjalan! tiap kali tnya pasal Dini mesti aku tanya Dini dah jalan belom... jawapan statik je ko bagi. rupanya mmg dah bejalan Cik Dini cute ni... BESHHHHHH