WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

28 March 2011

Cissssss!!!lubang durjana!!!

Yosssshhhhh!!!! mlm tadi kitorang ke puncak jalil sbb nak hantar / pulangkan bekas termos kuah laksa kat umh omak member....mse tu dlm kui 8 lebih nak kui 9 mlm...dah habis hantar singgah jap kat petronas puncak jali aby nak pam tayar....pas pam tayar kitorang pun nak mencari kedai mkn untuk santapan makn mlm...

nak dipendekkan cerita...jln lepas ke petronas tu adalah lubang besor n lubang kecik...kalo sesapa yg duduk kat area puncak jalil mesti tau lubang yg aku maksudkan ni...so aby nak halang lubang yg besor..alih2 terkena lubang yg kecik...BERDEBOMMMM!!! meletup tayar keta kitorang...binawe punyer lubang!!! aby dah maki hamun le dlm hati...alamak...dah le mlm nie...aku terpikir tayar spare yg ada ni x tau le boleh pakai ke tak..sbb dah lama giler since beli keta x penah guna pun tayar spare tu....

so u-turn balik pi masuk esso...aby try pam x boleh...try le nak tukor tayar...tapi screw rim tayar nie jenis x leh pusing guna tangan...screw rim tu nak kena elektrik gaks...so berjingkit2 la kitorang mencari bengkel..mmg dah sah2 la smue bengkel tutup kan???hari ahad n dah mlm plak tu...mmg malang sungguh lah nasib kitorang...

sib baik lah umh kakak aku dekat je...so berjingkit la kitorang pi parking keta kat umh kakak aku n mintak tolong diorang anto kitorang balik umah...kakak aku suh tido jek umh dia tapi kenot la..sbb susu n bekalan baju n pampers smue aku x bwk.....

so kesimpulannya....hari ni aku n aby terpaksa masuk keja lewat lagiks sbb nak merepair tayar yang pecah tersebut...pi bengkel mmg smue org bengkel kata satu hari 5-6 bijik keta akn dtg gara2 lubang tersebut!!! wahhh untung lah bengkel kereta kat area puncak jalil tu yea...

so ulasan aku...kepada sesiapa yang bertanggungjawab sila lah cepat2 repair itu jln...byk2 menyusahkan orang la...kalo takat lubang biasa xpe...nie lubang punya lah dalam nya...betul2 merosakkan tayar!!!cisssss!!!!


okes lah nnti bila dah reda..aku updet pasal birthday dini k!!!!


so layantzzzzz je la eh!!!!

8 tukang karut:

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

mak ai, banyaknya lubang tu makan tayar...untung kedai tayar lagu tu, ape lai pihak2 yang bertanggungjawab sila la amik tindakan k

UmiDAnisH said...

wah,kesiannya mu, ku telah melalui kejadian ini 2 minggu lepas.. huhu, memang sadis la

mariaariffbaby.com said...

ish..dasat gak lubang ni..
kopak duit nak tukar tayaq jek

Rai said...

berhantu la lubang tu kena curse aje. Kenapa la diorang tak kambus je..tak pasal2 kopak hujung bulan pulak tu..

yantz-yeem said...

anje: mmg untung la kedai kat area situ...mmg menyusahkan org sungguh la...

yantz-yeem said...

alin : owhhh pasti kau pun merasai apa yg ku rasai huk3x!!!

yantz-yeem said...

maria: mmg le plan nak tukor 4-4 tayar tu..tapi bukan lah ujung bulan nie..bajet hujung bulan 4 nampak gaya nya mmg kena gaks tuko ujung bulan nie ...bukan takat rim je bengkok..beg duit pun kempis nih huhuhu

yantz-yeem said...

rai: apo nak buat..sudah nasibbbb ..harap2 opihak berkuasa cpt2 le baiki jln tu...