WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

07 February 2011

ice Room tu HALAL ke TAK????

Yosssshhhhh!!!! cuti CNY aritu kitorang mmg x cam org lain yg meluangkan masa tuk pi bercoti n balik kampung...kitorang hanya dok diam2 je kat umah...eh x gaks diam nya...dok diam2 cuma lah waktu pagi je...dah tghari tu masing2 dah sibuk nak keluar...tapi x kemana la...cuma jln2 area2 KL je n ulang alik ke hospital....

Oh yea...terpikir nak pi nilai nak cari kain langsir...ye lah umh aku tu smue tingkap bogel!!!so dalm ati nie cam ragu2 kedai2 kat nilai tu open ke tak???maklum la cino raya kan..tokei dah sah2 la kat nilai tu smue nya cino....tapi aku ajak gaks le aby pi kejap...sbb rse mse nie lah nak pi cari kain tuk wat langsir kan...mana ada masa dah...

Maka berangkat le kitorang anak banak kuar umah pagi2 ke nilai square....ikut jln dr puchong-dengkil-salak tinggi..jimattttt ko bayo tol sekali jek rm1.60!!!hahahaha dekat pun dekat...1/2 jam dah sampai.....sampai2 je kat nilai square ni tgk ada la kedai yg bukak...aku tekad nak masuk 1 kedai je..xmo pusing2 window shopping ke apa..nnti jadik cam dulu...jenuh pusing satu square tu tapi habuk pun tarak sbb dah pening nak bli kain yg macmana...

so masuk kedai bunga raya ke apa nama nya...dapt le langsir yg mmg bajet nak beli bawh rm10/meter...heheheh kebetulan ada sales...pastu ditambahkan kuasa nego aku yg mmg muka x reti malu...so smue aku mintak kurang...untung beb!!! hehehehe...budak tu nak tak nak terpaksooooo lah bagi jugekkkkkk!!!alhamdulillah langsir tuk 1 rumah smue nya aku dpt dlm rm300 aje!!!! syukran!!!!!

Kejap je beli langsir ni sbb mmg dah x pandang benda lain dah...lagipun maklum le aku nie kurang sihat kan...tetiba aby nmpak kedai eskerim nie...tekak haus katanya...so aku xmo la masuk kedai tu sbb aku x leh minum ais...batuk n selsema x ilang2 lagi nih...aby nak gaks..dia suh aku tgk je dia makan!!!hampeh!!!so alang2 perut nie x reti kenyang...kitorang lunch le kat esroom tu...dah kenyang melantak balik la apa lagi kan????walopun aku rse cikenchop nya rse ntah apa2 ntah!!! x sedap langsung!!!

so masa keluar tu aku ckp le kat aby " abg...pelayan kedai ni org apa???x reti langsung ckp melayu..muka mcm melayu...x paham apa yg dia cakap"...aby pun bgtau aku..." ntah org myanmar kot...eh ayang kedai nie halal ke tak???"..aku pun dah was-was...sbb mse dlm kedai nie aku tgk byk melayu yg masuk n mkn sini..tapi bila aku tgk pelayannya muka melayu..tapi x reti ckp melayu aku terus rse x konpiden..pd hal dah masuk segala mknann dlm perut nih....

so ushar2 la kat sekeliling ruang dlm kedai ni nak cari logo halal...tapi aku x nmpak le plaks...mmm aku ckp ngan aby..tawakaltuAllah je la...insyaallah halal....amin...oooppppsss sorry gmbo langsir yg diborong xde...terlupa nak amik...nnti dah siap la baru tunjuk heheheh

so layantzzzzz je la eh!!!!

8 tukang karut:

atty's said...

salam..kty ada gak terdengar org ckap camtu

tp ramai je org islam makan..rasany halal..lom ada kepastiannya lagi

cikceriacorner said...

bestnye kak..nak jugak..heheh

yantz-yeem said...

k.ty: tu lah rse was2 plaks...

ateq:kena tau dlu yea status halal..jgn belasah je cam aku ni...

☆ lieya latif ☆ said...

wah ko....mood sopink langsir hah.....takpe laa yantz, tghlarat ni laa nak pegi...kang ko dah boyot sure tak larat....nak usung anak2 lagi......

comel dini.....montok aku tgk.....

aku tingin ko nak pi sini...dari hari ke ari dok tgk entry org jek.....

yantz-yeem said...

lieya: tu la...dah bpe lama pindah umah langsir x buat2...pening dah aku tgk umh x bertirai nih...

mizz-siti said...

sama la...kitaorang pon dok umah je CNY aritu tp tghr je mula la nak jalan.. tup tup duit lagi byk lebur kalau nk bandingkan ngan balik kampung haha..mana taknya asal kuor ade je mende nak soping hehehe..

p@kcikLie / mamadiana said...

salam singgah sini...halamak dah makan baru nak tanya...tp takpe jgn was2...harap kt selidik dulu...mamadiana pon dah ke sana merasai nikmatnya yg tak seberapa tu...haha.

@mamadiana.
http://mamadianasajacaripasal.blogspot.com.

yana said...

yana pn pernah mkn cmner ne.... halal ke x?