WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

19 November 2010

Fungsi Nuffnang tu apa???

Yossshhhh!!! aku mula berblog pada february 2008...tapi baru2 nie aku baru tahu fungsi Nuffnang nie apa...adoiiii bukan xmo amik tahu, tapi aku saja malas nak amik tahu..eh betoi ke ayat aku ni??

mula2 aku wat blog mmg aku dah mula register nuffnang n lekatkan iklan2 dia awal2 lagi..tu pon aku tau dari blog viruspadu....sbb mmg aku suka bce blog beliau...so dari situ aku mula lah wat satu entry setiap hari..kalo mls sgt xde citer kekadng seminggu sekali..tapi aku masih x tau fungsi si mr.nuff nie..org buat i folo je...aku x tau dgn berblog kita boleh menjana penadapatan mudah....

tapi aku mmg x amik pot pon sbb nak dpt wit dr mr.nuff nie...dan aku pon x bekerja keras utk mengpofularkn blog aku...sbb bg aku, aku nak berblog ' syok sendrik ' je...x kisah la org ada dtg ke x dtg ke blog aku nie,,,aku pon x de lah kecik ati....

dannnnn...yg paling gempak aku mmg jarang bukak mr.nuff nak tgk hasil aku berapa riban..wahhh.wahh mcm la beriban??siyes wehhh aku mmg x amik pot langsung!!!cuma sejak 2 menjak nie je aku amik tau . tu pon sbb ada 2-3 blogger yg aku tgk sedang berjinak2 nak naikkan traffik blog diorg..masa tu aku pon terasa cuak...apsal la aku mls nak menaikkan traffik blog aku??? mmg sikap M aku nie melampau dah...bukan apa...aku mmg BZ mmg x leh nak elak..sbb tu aku jarang ber BW....

okes lah berbalik pd citer si Nuffnang nie...jgn terkezut tau dgn kebuduhan aku hari ini...nak tau x??? HARI INI DALAM SEJARAHHHH!!!baru aku tau Mr.Nuff nie ada dwi-bahasa pilihannn...aiyoooo...aku ni kalo dlm BI tu bukan nya x leh nak paham..boleh..tapi lembabs sket la...sbb tu aku mls nak amik pot pasal BE la...Bonus CTR la...mcm2 la..sbb aku mls nak perah otak nak tau apa kejadahnya benda2 tu smue...

tapi tadi baru aku login baru la mr.nuff nie tanya aku nak gune BM or BI?lorrrrrr...selama nie aku x tau pon ada BM..sila lah leku kepala sendrik eh!!!okes lah...dah lama aku x cek hasil pendapatan selama hampir 3 tahun berblog nie...alahaiiiii kesian nya GAJI aku yg Mr nuff nie kasik..malu nak sebut...mmg ciput beno...salah sape???salah aku la...malas kan??so org malas mmg selalu rugi....hehehehehe...

So? pendapat korang la kan...patut ke x aku merajinkan diri dlm dunia blog tuk menjana pendapatan ke atau aku wat bodoh je cam sebelum2 nie??? kekadang kan dlm hati jeles gaks org dpt gaji dr mr.nuff nie beratus2 hingga ke riban2...tapiii kena usaha lebih wooo...cam aku nie payah nak melekakan diri di blog sepanjang hari...mmg lah kena usahakan dlu bg blog aku nie popular...so bila popular..smue org pasti akn jenguk blog aku kan...pastu aku dah boleh duduk goyang kaki..kalo x updet seminggu pon still ada org baca kan???

haiiiii...xpe lah azam tuk mempopularkan blog sendrik ditunda pada tahun depan je lah ...aci tak? sila geleng2 tanda x setuju hihihihih...

so layantzzzzz je la eh!!!!

10 tukang karut:

hainom OKje said...

Saya pun baru je letak iklan Nufnang tu hari ni...bukan ape malu je sebab traffic tak jammed langsung...he...he..

alex johnson said...

aku pun sama,sebab aku pun baru jer dalam dunia blogging ni.

Nurain How @ Nurain Mohd Arif said...

Ain pun sama .... Tak tau langsung....

Iyka Ali said...

same ar kite.. lagi2 saya ni ha dh lama tak update blog..

Iyka Ali said...

Same ar kite. lagi2 saya ni ha dh lama x update blog.. hehehe

Dira Zarif said...

Hahahah..same la kite nie kak oii..baru add nuffnang kat blog nie, still blur lagi..btw, salam perkenalan.keep in touch yer kka:)!

yue hasbullah said...

sama la kita.. baru lagi dalam dunia blogger. ni pn baru je add nuffnang ni. BTW, salam perkenalan dari yue :) gd luck smua..

geoffrey stephen said...

good info

geo said...

good info..cuba google adsense pula :)

geoffrey stephen said...

good..