WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

18 May 2010

bz melanda?? vs kerisauan bercelaru??

Yosssshhhhh!!!dlm 2-3 hari nie idup aku agak tonggang terbalik skettt....adeiiiii segala bnda nak buat x dpt...especially nak melayan sgala kontest on9 dan off9....adeiiii x ckup tgn dan tenaga aku rase...tenaga byk hilang sbb aku terpaksa menumpukan sepenuh perhatian pada anak bujang ku yg sorang nie...wallllaaaa menduga sesangat!!!!
kes 1
aqil batu pas demam...tpi dia pon berbakat dlm lakonan ok!sejibik ikut pangai omaknya nih!!!ni aku nak citer la..walopun dia x demam dah...kat kerongkong dia ada cam ulser sket..bijik2 tu...so dia rse x selesa tang situ...every mins dia purak-purak berlakon cam org dah tenat sgt mntak ubat kat aku sbb kerongkong dia sakit...lps je mkn ubt dia gelak2...aku nie x berani nak bg ubat byk2 sbb tu ubt demam...tpi sbb lakonan dia yg leh meruntun jiwa aku tu...terpaksa relaaaa je bg dia ubt...agaknya dia ingt ubat tu gula2 ke apa????
kes 2
aku diarahkan oleh mat aqil nie supaya menemani dia 24jam ngadap tgk citer kartun kat ruang depan!!!hangin tak???pantang kalo aku masuk bilik nak bg dini susu dia wat pangai..paksa2 tarik tgn suh aku duduk depan gakssss...mmm dah naik berbuih mulut aku ni marah2 kat dia...yg sakit atinya menangis x hingat ble aku marah dia...siap wat aksi2 akrobatik lagi...haiiii sib baik lah aku nie leh tahan sabar..kalo x sabar mmg dah melayang dah rotan kena tempias kat kaki tu...hari2 menangis...hari2 wat hal...mana hidup aku x keruan???cuba lah korang bayang kan...aku nak buat apa pon x dpt gara2 nak layannnnn dia jek sorang...sampai nak main2 ngan dini pon dia kacooo....tensen kan jadi aku???

ok lah aku bg 2 kes je la yg mmbuatkan aku bzzzz sesangat...act byk kes nya...tpi aku mls nak taip hehehehe...

oh yea aku skg tgh dilanda kerisoan sbb my mom skg ada kat spital...hari ni kna operate kaki nya...sbb aitu mak aku jatuh kat dlm bilik air..so tang peha tu retak...sian my mom...aku x dpt nak jenguk hari2...sbb aby balik lmbt..nak pi spital bwk budak kecik mlm2 aku rso gaks...harap2 mak aku ok lepas operatiion nie...

note:gambo kat ats xde kena mengena ngan citer!!!

so layantzzzz je la eh!!!

11 tukang karut:

faye said...

comelnya baby

Miss Moon said...

olo sangat penat kan yantz ...take care ya . Bila dah ada anak 2 nih mmg semer benda menguji kesabaran

Wansteddy Tales said...

aih... belum abis taip da... hhahaaha

Wansteddy Tales said...

rasa nak geget2 idong cute dini! ><

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah bz ker yantz...bz snap2 pic dengan dini ek...wah meletop giveaway ramai yang join...bagus2

yantz-yeem said...

faye:thanks!!!

moon: yups moon..amat2 menduga...sabo ngan x sabo je nak handle...tu blom dini beso..kalo x , x tau le apa yg jadi hehehe...

wans: idung dini cam idung aku kan??tpi mancung dia skettt jek hahaha

anje; dah lama x amik gmbo dini..amik gne tel henpon jek...nak wat PS ngan dini pon susah sbb aqil nie sibukkks& ngaco...alhamdulillah GA tu ada gaks sambutan hehehe

Sherry said...

so cute :D

Sherry said...

me taking part in contest but need help for referral points, if you blog the contest and mention referral by sherry I get 50 points.

can help? in return I give faux leather bracelet http://jewelrybys.blogspot.con can view.

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...mcm2 hal plak yeak yantz...si bujang ko plak demam...harap2 dah semboh laa nie.....biase tu, sisa jeles kat dini ade lagi tu...tu yg jadi camtu.... aku pun ilang sabo camtu heheehehe....

dini tomey!!! pipi melayut tu buat aku geram!!~~~

~~ciklinn~~ said...

huhuuhuh si abang mintak perhatian.. tu kecik lagi takpe gak.. anak2 teruna aku yg dah besor tu pun sama.. aisy siap ckp... napa mama tak sayang dia lagi.. huhhuuuh

weii geramm aku tgok dini... kalu jumpa hrus aku geget budak ni amik berkat hahahha( pantnag baru habis main dak lagi... semangat aku nak banak puan gak..) wakakakakkaka

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhu..
misti penat kan bila dah ada anak 2.
masa sulung..macam rileks jek kan..

huhuhuhu..kita akan tempuh gak nanti..

takpe..yantz strong mummy kan.
caiyok! caiyok!