WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

26 March 2010

saat-saat ngeri vs manis itu.......

Okes...arini curi2 masa lagiks nak updet hehehehe...baby tgh sedap tdo tu...mmmm skg byk tdo je dari berjaga,...nak main ngan baby pon susah asyik tdo jek....

actually aku nak citer pengalaman aku melahirkan baby gurl nie....ari selasa pagi tu bangun pg dlm kui 5.45am camtu dah ada kuar darah...so kejutkan aby nak anto aqil pi umh kyong dulu baru la pikir nak pi spital ke tak...oh yea sblum tu aku nak gaks ngap mcD bekfes tu..tergiang2 dari mlm tu ghupe pancake yg melelehkan air liur...so pi tapau n bwk ke umh kakak aku....
sampe je kakak aku ckp tggu dah sakit baru pi spital...mmmm lepaking la sampe ptg x de plaks rasa sakit...so sempat gaks pi umh mak aku n suh aby servis keta...dlm kui 5 camtu othway nak balik umh tetiba cam dah sakit...sampe je umah...monitor timing...rasa2 makin kerap le plaks sakitnya...nie 1st time aku merasa sakit..sbb aku mmg x tau rasa contraction tu camner kan....so dlm kui 6 aku pi spital sbb mmg dah 6-10 mins makin kerap le plaks....
sampe je spital..doc cek baru bkk 1cm ghupe nya...so doc ckp balik dlu la...sbb kira jarak umh-hospital dekat...so kalo rasa sakit makin kuat dtg balik...adoiii..ok la kuar je spital aku rs cam kureng sakit...so sblum balik umh aku sempat lagi singgah jusco equine....konon nak berjaln utuk kali terakhir la...waakakak..pd hal masa tu mmg sakit dah kerap...so dinner kat kenny rogers...tp aku xde selera nak mkn...sbb sepanjang dlm KR tu sakit makin kerap...haiiii x leh jadik...sampe umah kui 10.00...aby solat dan bcakan yassin....masa tu mmg dah x tahan sgt sakit...gegas pi spital balik kui 11 mlm tu jugak....
sampai ke spital check2 baru bukk 2cm...so tahan ward le sbb contraction kuat sgt...Ya Allah sepanjang mlm tu aku x leh tdo...bygkan masuk ward dlm kui 1am...sampe kui 6am...contraction makin kuat sampai aku beristighfar kuat..rasa2 org yg sebilik ngan aku mlm tu mmg x leh tdo sbb aku mengadu sakitttt sepanjang mlm....kui 6 doc cek baru bkk 4cm..so trus pi labour room.....masa kat labour room jgn ckp la...sakit ya amat!!!aduh camnie rasanya yea sakit nak bersalin...huhuhuhu....so aku x amik pun apa2 yg doc offer...aku tekad nak bersalin normal dan merasa kesakitan yg sebenarnya camner...alhamdulillah tepat jam 9.56 am aku selamat melahirkan baby girl yg comel ini...aku x sangka baby nie girl...sbb bila doc letak je kat ats badan aku, tgk muka baby cam cina...pastu aku kan rabun...mana nak nmpk gender dia..aku ingtkan telor..hahaha..rupanya tali pusat tutup pepet baby....alhamdulillah...x sangka baby girl..baby yg duk wat aku tertanya-tanya gender apa????
so sekarang baby pon dah ada kat umah...abg aqil sgt teruja dpt adik...tp nak manja2 terlebih gaks...skg baby kuning sket...so gambo2 kat atas masa aku jemurkan baby pg tadi...hehehehe...nama lom decide nak letak nama apa...duk tgh pikir nak cr nama yg sesuai...sbb dlm list bayk nama boy...nama girl ada la 1-2...tu pon cam x sure nak gunapakai ke tak....hahaha...ok la nnti updet lagi...tatap lah gmbo baby yg terlatest nie dlu yoooo!!


so layantzzzz je la eh!!!!

9 tukang karut:

mariaariffbaby said...

cantik2 nya pic tuh...

alhamdulilah..dah dapat sepasang..
i hope i will follow u..
=P

bestkan bau baby..

shi3la said...

huhuhuuuu nyesal haku bacer,tengah kecut perut nih..kahhhhhhh haku nie dah macam 1st baby lak takutnyer..hiks

weh ko dolu salin operation ker..skang haku dah macam-macam pikir..semayang pon dah tak khusyukk...hahaha...

eh baby kuning kasik air sengkuang cina kannnn...sagat sengkuang tuh then kasik air diyer..cepat eloknyer...

☆ lieya latif ☆ said...

dasat ko pompuan...siap leh tahan sakit pi JJ laaa KR laaa....mmg dasat..sebab aku bersalin mia mija...mmg rase sakit kontraksi tu....rase cam nak tercabut jek nyawa...tu aku pelik ko leh jalan2 lagi...kuat gak ko tahan sakit kan......

ape2 pun sume dah selamat.....dapat sepasang lagi...tu lagi aku jeles okeeeyyy!!! heheheeh

UmiDAnisH said...

alalala..tomeinya dia tu..huhu baru tau ke sakit kejap2 tu camne?hehe

wan senari said...

ha...camtu lah skt yg sy cuba ceritakan pd akak..tp mcm syckp la.. kene rs sndr la..nk citer tak dpt..hehe.. ape2 pun tahniah pd kita2 yg dah berjaya lalui..amacam bleh lg utk next baby?..ok kot ..kan..hehe

Wansteddy Tales said...

perlu ke ko mention itu word 'p*p*t' hohoho

Natasha said...

Tahniah untuk kelahiran cahayamata baru.....


salam perkenalan dari kak tash, jemout ke blog kak tash yer

As said...

ya la... aku pun penah rasa sakit nak salin jugak.. maklum la dah pernah rasa normal, emergency operate n operate...huhuhu..lain2 rasanya... mmg sakit kan bila contration dia kerap.. cam nak tercabut pinggang pun ader...huhuhu..tp Alhamdullillah selamat sumernyer... comei ardini qalesya

mizz-siti said...

Tahniah Yantz..baru kuar pewot mama dia dh gayakan bebinya ye..comeii sgtt..jgn lupe hapdet nama ye...