WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

02 December 2009

kisah aku & aqil

Semalam aku pi c-up...minggu nie aku 23 wks...cpt nya dah nak masuk 6 bulan!!!!ayooo..cam kjp je rasa kan? smlm c-up lama la gaks...kena jumpe doc n scan...so perkembangan aku masa c-up berat aku naik 3.5kg!!!!dari 49kg ke 52.5kg!!!disebabkan berat yg naik mendadak so next appoinment aku kena wat MGGT test la...yakni kena minum air gula...takut aku ada kencing manis ke apa kan..aku ingtkan aku x akan kena sbb masa 1st peknen dolu mmg aku x penah pon minum air gula tu...bila dgr dan tgk ibu-ibu yg peknen kena minum air gula tu aku cam seriau la gaks...sbb diorg kata cam nak muntah la..pening la..nak pengsan pon ada!!!!alahai...lomah toi la...

smlm scan masih lagi x nampk jantina baby aku nie...doc ckp cam girl...tp cam ada nmpk ketul sket tp x tau pebenda takut2 boy le plaks...alahai...x nmpk nie payah gaks eks???saspen je...nak standby bli baju baby pon x tau nak bli bentuk, corak n warna apa???mmmmm...sbb kalo nak recycle baju masa aqil baby mmg dah xde...sbb dah bg kat org + baju aqil pakai masa baby mmg dah dilaram sampe dia setahun...x kan nak guna kot??cam x best la kan....

ok la tu citer c-up smlm...pastu aku dpt MC smlm...sbb doc ckp aku nie kurang sihat...kebetulan aku skait kepala...so tekanan darah naik sket...mata pon cam layu je...so doc kasik MC 1 hari suh rest...yaribbbba...mmg balik je dr klinik aku membuta sampe ke ptg....heheheheh....

citer aqil smlm......


ptg smlm aku cam biasa amik aqil dr taska...sblum naik umh aku akn cek peti surat tgk ada surat ke tak..dan salu dlm post box aku tu akn ada sampah2 flyers la...katalog giant la..mcm2 lagiks...so aqil amik le satu flyers yg gambo depan nyer ada gambo jual2 kereta2 menan / remote car la..mcm2 la...aqil dah tunjuk2 suh aku blikan keta battery yg rega dlm 300++ tu...duk pegang je katalog tu sampe xmo menyusu...duk sibuk ty bila ayah nak balik umah nak pi bli keta menan tu la...

so kebetulan smlm aby balik lambat...kui 830 sampe umh...ptg tu aqil nak 2 jam duk menangis nak gaks suh aku bli keta tu...aku hangin la....dah la masa tu aku tgh berperang kat dapo tgh masak...dia plak buat hal mengada2 x paham bahasa aku ckp tggu ayh balik baru bli.....sampe aku nie geram tgk peel si aqil nie duk menjerit2 nak jugak keta dlm katalog tu..aku pon pe lagiks..amik rotan n balun la kaki dia...xde la kuat pon...tp nak ajor dia supaya paham bersabar...dah pujuk elok2 x jalan gaks...aku pon tibai le sedas dua tapak kaki dia...padahal x sekuat mana...tp sebb aqil tu emosional+sensitip ya amat...sampe tersedu2 dia menangis...alahai...luluh hati aku tgk..sampe aku pon nak nangis sama...so aku peluk dia ckp ''sayang sory....aqil notty sgt...''....pastu dia terus merajuk masuk dlm bilik nangis tersedu2 ckp '' x sayang mama!!!mama wat!!!"....lagi la aku sedih heheh....

eh panjang plak aku citer eks...xpe teruskan....


so tepat je jam 830mlm dgr aby dah balik...aqil pon cpt2 tunjukkan katalog tu kat aby suh ajk kuar pi bli keta tu...sibuk ckp " nak keta power!!!"...dia ngomel2 la tarik2 tgn ayahnya...adoiii cian aby penat2 balik keja kena layan aqil nya pangai plaks...so kui 930 camtu kitorang kluar la...punyer la xcited aqil ingt kitorang nak bli keta dia...tp x bli pon...singgah petronas bli keta menan yg murahan je...gilo ke nak bli yg keta battery rega 300 lebih tu???naya je...tu pon dah ok...janji keta menan...so selamat la kisah ngengada aqil yg dr ptg bwk ke mlm sibuk suh bli keta yg di luar kemampuan mak pak nya....hehehehehe

so layantzzz je la eh!!!!!

4 tukang karut:

wansteddy said...

karenah anak mcm2.
sep bek xpandai tgk harga n compare2 brg lagi. kalau x mesti xrela dpt kete len. kui3...

☆ lieya latif ☆ said...

byk gak ko naik tu yantz....aku pun penah gak cam ko mase tu lepas raye, standard ar timbang naik 3kg...terus kene wat test gule tu...eiii tak suke aku.....kembang tekak nak kene telan air tu....hihihi

harap ko sihat2 yeak...dijauhkan laa dari diabetis ni....aku dulu ade ko diabetis ni...tu yg kene induce tu....sakit bersalin induce nieh...

wah aqil gunekan kuase veto die yeak....dpt gak keter die yeak...hihihi...budak lelaki kan mmg obses ngna keter....

ica said...

ahahah....
betol tu cik lieya latif...
bdk laki nih mmg suka ngan kewta...
ahahha...
dasyat2...
aqil uh sensitif mcm sapa ?...
mcm ayah dia la....
ahahahhahah
ahahahahhahahahah
adoi...
x thn nisya gelak baca blog maksu kali nih!

imm said...

hehe..rupenye aqil nk minta kete menan..sib baik ko izan dia x mintak kete betul2 tu..naya je..
org kate kalo nk ank pompuan kene byk makan syur mse mula2 dlu preggy..kalo nk laki kene mkn daging byk..wallahualam la kan..tu sume keje Tuhan..
aku gi klinik ksihatan tu mse aku dah 6 bulan!! tu pon atas nsihat org kene gi c-up dua2 (gomen&privt) skali bgus..lg ank sulong..haha..sib baik..tp kene bebel dgn nurse senior..malu woo..sume org tgk mse tu..
air gula tu aku nmpk gak ibu2 ngndung tu mnum..aku ingt wajib..tp aku tnye org sbela(ibu ngndung gak) mse nk register tu (kan ade intrvw dgn nurse), dia kate kalo x nak mnum air gula tu kate family bckground x de diabetes..hehe..aku mmg pon x tau ape2 fmily bckgrnd aku sbenarkan..so aku xde la menipuu..hehe
Alhamdulillah Husna kuar dgn selamat walaupon kene induce & vacum..ko take care ekk..
aku tpikir preggy ko ke dua ni sambil melayan prangai aqil ni, camne lah ko handle ekk..x dpt dibayangkan..
x pe anti ade rzki mse aku akan tiba juga..InsyaAllah..