WAJIB KLIK banner INI!!setiap KLIK akan dibalas..sila lah KLIK n INFORM yea!!!TQ

klik salah satu gambar ini untuk menaikkan traffik di blog anda!!

hitz

07 December 2009

10 hari lagi.....

Kenal x budak kat gambo atas nie? ini gambo ms budak nie baru lahir...umo pon x sampe seminggu lagiks...gambo nie masa bulan disember 2006...mmmm knpa mama tempek ye gambo nie? sbb mama & ayah rindu dgn wajah bucuk macam ini budak...rindu sgt-sgt...sbb 10 hari lagi budak kat gambo atas nie akan mencecah umo 3 tahun....mmm cpt nya masa berlalu.....
Nie plaks gambo masa budak tu menyambut ulangtahun pertama nya...selaku mama dan ayah yg sentiasa menyayangi ini budak kami ingin memenuhi segala hajat kami spt ibu bapa yg lain nak merasai feel sambut besday pertama budak nie dgn penuh meriah dan ceria...dan...mmg hari yg kami rancang tu betul2 menggembirakan kami...lihat aksi2 budak tu yg comel 1st time tgk n tiup cake adalah satu kenangan manis yg sukar dilupakan!!!!
ini budak sgt untung...sbb mama dan ayah nya sayang gilers kat dia...apa sahaja impian nya kalo boleh ingin kami penuhi...setahun umur nya kami sebagai mama dan ayah menatang nya bagaikan minyak yg penuh...cukup dah segala kasih sayang kami beri sepanjang dia berumur setahun...pejam celik-pejam celik dah setahun...anak mama & ayah dah besar dan bakal meniti usia lagi...
Semakin besar budak ini amat menghiburkan hati kami...dia lah jiwa...dia lah raga(ha?)...dia lah intan payung bucuk macam kami...sehari x lihat wajah budak nie...rindu makin dihiris2 di sanubari...sampai ayah ckp..." kalau boleh nak cptkan masa, nak terbang terus dari tmpt keja sampe ke umah cepat!!" kata ayah lagi " x sabar nya nak jumpa aqil...rindu kat aqil lah...apa aqil tgh buat kat nesri skg nie yea? " mmmm tu lah kata2 ayah kalau telepon mama....sampaikan lagi beberapa langkah nak sampai pintu rumah ayah dah jerit2 nama budak nie dari luar....yea sampai begitu sekali ayah menahan rindu dendam terhadap budak sorang nie....
dan gambar di atas nie plaks..pra besday sambutan nya yg kedua tahun....yea ayah nak praktis suh budak nie pandai tiup lilin...so kami meraikan mlm genap umur nya 2 tahun bersama sepupu2 nya yg amat menyayangi ini budak....kita raikan di KFC...cik atin pon ada sama tolong nyanyikan lagu besday tuk budak nie...amat xcited ini budak nmpk lilin dan cake kecik comel 2 bijik mcm mama nya...dan apa yg mama & ayah terkejut...budak nie boleh habiskan cake tu sampai licin!!!!sgt kagum sbb budak nie bukan jenis nak mkn....
Mungkin budak nie teruja sbb kali nie besday dia yang ke-2 diraikan 2 kali!!!seronok sgt la budak nie...dan majlis yg betul2 mama & ayah dan rancang awal dan penuh teliti...spt biasa cam sambutan yg pertama mama & ayah sediakan pelbagai games..dan di bantu oleh makcik2 n anak2 buah yang lain....
Sambutan besday yg ke-2 tahun nie lagi lah meriah sbb budak nie dah pandai n kenal cake n tiup lilin...amat2 sporting dan excited sungguh...melihat budak nie gembira mama & ayah ckup bersyukur sbb kami masih boleh meraikan ulang tahun yang ke-2 budak nie....
tgk lah...bukan main suke nya budak tu...hai budak yg comel lagi bijak bestari...ingatlah pengorbanan mama & ayah dlm membesarkan kamu...kami sedaya upaya ingin menghiburkan kamu dgn apa cara sekali pun...gunalah masa kamu yang ada ini untuk terus membahagiakan mama & ayah...kamu pun tahu..tanpa kamu hidup kami mama & ayah x seceria dan seindah yang kami bayangkan sekarang...kamu amat membahagiakan hari-hari kami selama ini...
dan...untuk tahun ini...budak ini bakal mencecah umur 3 tahun....satu yang pasti budak nie dah pandai menyanyikan lagi' hepi besday' (ikut versi dia la...) ditambah ngan pelat dia...pantang nmpk cake cakp ' besday to u..."...alahai mama & ayah amat terharu...sbb tahun nie mungkin mama & ayah x dpt nak sambut ulangtahun budak nie ngan penuh meriah spt tahun2 yg lepas...sbb kesuntukan masa sayang...mama & ayah minta maaf.....mungkin kita akan celebrate dgn abg memey dan kak nisha...kita sambut secara tertutup sahaja...tetapi...mak andak dah janji walaupun x sambut besar-besaran tapi pasti meriah!!!!
yang nyata ....mama & ayah dah blikan hadiah tuk budak nie...ooo yg beskal tu adiah dari ayah...budak nie amat suka....tapi ayah kata nak bli kan lagi budak nie adiah...mmm mama ikut je la...sbb mama xde idea nak bagi apa untuk budak nie...sbb apa yg mama beri adalah hadiah yang tak ternilai untuk budak nie...10 hari lagi sayang....10 hari lagi sayang mama & ayah akan berusia 3 tahun....mmmm...camner la peel budak nie kalo dah 3 tahun yea....kita tunggu dan lihat je lah nanti....walau sebanyak mana pon umur budak nie...kami tetap sayang kan kamu wahai budak comel!!!!

so layantzzzzz je la eh!!!!

6 tukang karut:

atty's said...

jap je dah nak masuk 3 taun kan ..

☆ lieya latif ☆ said...

wah siap countdown lagi hah....besdei bash tahun ni sure meriah tu...hihihi...

lieya bace pun mmg same jek cam budak2 lain kan...dari x kenal ape kek, ape tu lilin....terus kenal kek n lilin...pandai blow candle, pandai nyanyi besdei song......makin lame die makan paham ape tu besdei bash....he he he he.....

hepi besdei sayang...semoga tertunai segala impian ayah dan ibu....amin

As said...

bestnyer... x lama lagi b'day anak teruna sorang ni.. sure x sabar tuh yg mama dia siap countdown lagi....dah makin beso...

adikiparmu said...

kuih keria tu kuih cam donat tp kuih keria tu letak keledek...wa bkn tak nak wa malu kalo tak sedap..hehe..kuih keria tu pun tak jdk sgttt...nti wa nak terer baru leh ajak lu dtg skali...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nk sume adiah!!

mariaariffbaby said...

iya la
sekejap dah 3 tahun!
congrate.